Skocz do zawartości
IGNORED

Zamówienie Sommer Cable - tylko Łódź!!!

mandek

Rekomendowane odpowiedzi

josef, > pytałem o ten kabel i o wtyki Hicon. Ceny podałem wyżej. Wysłałem dzisiaj majla z zapytaniem o ten głośnikowy, którym interesuje się karbidoczaszka - myślę, że jutro powinienem mieć odpowiedź.

Prosiłem o przesłanie całego cennika, ale uzyskałem odpowiedź, że ceny się zmieniają i nie mogą mi przesłać. Także jak chcesz ceny na coś innego, to musisz przejrzeć katalog i się pytać. Można się bezpośrednio z człowiekiem porozumieć, a uzyskane informacje podać na forum. Ja kontaktuję się z tym panem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

ok kumam

To mzoe ktos by byl tak mily i cos mi doradzil z tej oferty Somera co moglbym kupic na Coxa zeby zrobic? Chodzi mi o kabel i wtyki. Przyznam ze nie bardzo sie orientuje wiec licze na pomoc.

z tych podanych osobiście rozważałbym RG59 B/U i RG6A/U - reszta albo za chuda albo straszne grubasy (włożyć taki kabel do RCA to nie lada problem - chyba, że bawisz się z BNC?) - a z tych dwóch raczej RG6A/U ze względu na podwójny ekran ze 100% pokrycia - w cenniku sommera to 9zł / m netto

pamiętaj, że istnieje życie poza sommerem ;) - często za mniejsze pieniądze można kupić kabel np. z izolacją ze spienionego polietylenu lub polipropylenu, ewentualnie teflon

osobiście nie słyszę jakichś różnić pomiędzy kablami cyfrowymi - nawet najbardziej badziewny zwykły interkonekt sprawdza się w tej roli - za to słychać róznicę pomiędzy transportami

josef, 19 Gru 2005, 00:42

>osobiście nie słyszę jakichś różnić pomiędzy kablami cyfrowymi - nawet najbardziej badziewny zwykły

>interkonekt sprawdza się w tej roli - za to słychać róznicę pomiędzy transportami

Różnica w cyfrowym IC jest ogormna. W weekend robiłem testy bo zakupilem BEDEA 8 Suerflex - w porównaniu do zwykłego koncentryka różnica ogromna - dźwięk się otworzył. Zrobiłem jeszcze porównanie ze zwykłym IC z Klotz LaGrange - totalna porazka.

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

no to nie wiem - może moje gówniane kabelki wcale nie były takie gówniane ale sprzęt nie jest na nie czuły albo należę do tych szczęśliwców co nie słyszą i nie muszą przepłacać za kable :)

mandek, 19 Gru 2005, 10:22

>karbidoczaszka, > Esprit Silver na razie nie ma, będzie po nowym roku, ale dokladnie nie wiadomo

>kiedy :))

Zatem zostaje narazie tylko przy 2m Square 4-Core

There are only two kinds of music - good and bad.

- Duke Ellington -

mandek - nie wiem kiedy będziesz robił zamówienie (czy np. w czwartek czy piątek) ale jeśli chcesz pieniądze w tym roku to roześlij zainteresowanym na maila numer konta i kwoty do zapłaty, na które należy przelać pieniądze - ja np. jade na święta i nie będę miał dostępu do kompa przez tydzień :/

Wysłałem majle z namiarami na wpłatę. Konto PKO BP. W tytule napiszcie swój nick forumowy.

Sorki, że się nie rozpisywałem, ale 12 majli...

Oto lista:

1 mandek 3 +

2 Dead_Dog 3 +

3 Mlody2 3 +

4 rodro 2 +

5 antoś 3 +

6 Ibuks 2 + z wtykami

7 karbidoczaszka 2 + na razie bez dodatkowych kabli

8 jjp 4 +

9 Rambo 2 +

10 josef 4 +

11 grip 3 +

12 sizaru 2 -

13 krzysztof 2 -

Koszty ogólne wysyłki wyszły 2,06 zł na osobę. Oczywiście przy założeniu, że wszyscy wpłacą kasę.

Minusy na liście powyżej oznaczają, że nie dostałem potwierdzenia na majla, ale uwzględniłem te osoby przy kalkulacji.

Dla osób spoza Łodzi dochodzą koszty wysyłki 5 zł - priorytet polecony.

Na forum będę dopiero wieczorem. Kasę proszę wpłacać tak żebym w piątek ją miał na koncie.

Dla tych którzy nie zgłosili się do tej pory, a chcą ten kabel, mogą wpłacać pieniądze wg poniższego wyliczenia:

6,36 za 1 m kabla * ilość + 2,06 koszty przesyłki ogólne + 5 zł koszty przesyłki dla osób spoza Łodzi. W tytule przelewu proszę nicka podać i ilość metrów.

Te jednostkowe koszty wspólne przy większej ilości zamawiających mogą się okazać niższe, ale na razie są takie. Jak rzeczywiście będą niższe to będę zwracał pieniądze. No chyba, że to jakieś grosze będą.

karbidoczaszka > jeżeli mi gościu odpisze w sprawie kabli, o które pytałeś, to dam znać - jak nie to złoże zamówienie tylko na Squera

NAPISAŁEM:

>Dla tych którzy nie zgłosili się do tej pory, a chcą ten kabel, mogą wpłacać pieniądze wg poniższego

>wyliczenia:

>6,36 za 1 m kabla * ilość + 2,06 koszty przesyłki ogólne + 5 zł koszty przesyłki dla osób spoza

>Łodzi. W tytule przelewu proszę nicka podać i ilość metrów.

>

Ale nie znacie nr konta ;))

No na forum nie będę podawał.

Jutro wieczorem (wcześniej nie dam rady) pozostałym osobom, które dadzą znać na forum i dodatkowo przyslą do mnie majla wyślę stosowne informacje.

krzysztof,> przelew wysłany , pozdr.

pewnie jutro dojdzie. Od josefa i sizaru jest. Poza tym jeszcze od paru osob - w sumie od szesciu. Mysle, ze jutro reszta sie sprezy.

Prosze podawac nicka w tytule wplaty bo mam problemy z identyfikacja.

karbidoczaszka > z innymi kablami widze klopot. Moze nastepna raza (jesli bedzie nastepna raza ;))) damy im i sobie wiecej czasu. Czyli na razie skupiamy sie tylko na Square i wtykach HI-CON (Ibuks i ja chyba tez wezme)

Niniejszym zamykam zbieranie zamowien na kabel Sommer. W piatek chcialbym wyslac zamowienie, także postarajcie się wplacić pieniądze najpóźniej jutro.

mlody2, > Ja puszce dzis po poludniu

kasy nie ma. tak samo Dead_dog. Ale ponieważ mówisz, że wpłaciłeś (mlody2), to Cię uwzględnię - najwyżej będę miał więcej kabla. Dead_dog - sorry, ale nie zamówie dla Ciebie kabla.

krzysztof> od Ciebie kasy również nie mam, ale jak piszesz, że wysłałeś ją pocztą, to może nie być. Poczta służy do przesyłania paczek nie pieniędzy!!! Uwzględniam Cię w zamówieniu.

W sumie ze mną będzie 12 - w kalkulacji liczyłem 13, także wynik jak dla mnie bomba ;)))

karbidoczaszka > dzięki za piwo. Jak będę w Białymstoku, a w życiu nie byłem, to koniecznie browarka musimy obalić, przy dobrej muzyce oczywiście.

Zaraz się biorę za składanie zamówienia do Sommera. Myślę, że po świętach powinien być kabel i inne rzeczy u mnie. A na koniec tego albo na początku następnego roku u Was.

WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA!!!!

Acha, zapomniałem.

Adresy do wysyłki, jeśli nie podawaliscie innych, biorę z potwierdzenia przelewów. Jeżeli ma być inny to proszę dać znać majlem.

Marek

mandek

Kaska bedzie na jutro jak nie wplynela do wieczora:) Mialem dzis problem z inteligo i nie moglem sie zalogowac, wiec puscilem z innego konta. Adres do wysylki taki jak w przelewie. Jakbys przed wyslaniem mogl wyslac maila zbiorcego z adresami wszystkich zeby potwierdzili ze sie zgadza to bylo by dobrze w sumie:)

Pozdrawiam i z niecierpliwoscia bede oczekiwal na przesylke:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.