Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze instalacje KD niech nas zobaczą:)

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Pan Nikt napisał:

Przeglądam owy temat szukając inspiracji do zmian obecnych MA RX na coś innego i zamiast przeglądać instalacje kinowe to widzę sam syf, jak nie o presetach, to o łazienkach i strefach, głównie jeden wielki kicz! Niczego sensownego nie można tutaj znaleść, starzy usherzy a robią taki syf z tematu że aż głowa boli. Jak pojawi się jakiś wpis na temat KD to później 10 stron biadolenia i tak w kółko Macieja Trzeba się cofnąć o ponad 150 stron by znaleść coś sensownego do inspiracji bo inaczej to strata czasu na czytanie pierdół!

Amplitunery do KD z reguły wszystkie prawie bo te tanie tego nie mają, mogą nagłaśniać dodatkowe strefy 2 i 3 i rozmowa jest o tym że skoro ktoś wydał fortunę na ampli KD to niech on też przysłuży się do tego aby grać gdzie indziej, łazienka, kuchnia, garderoba itp. niech chociaż się trochę spłaci graniem w łazience np. po ciężkim dniu w pracy, na sraczu czy pod prysznicem, wanna.

Tam nie ma lampy jak w projektorze nie ma określonych godzin żywotności więc nie szkoda.

A to że ty nie wiesz że amplitunery KD mają obsługę stref to już nic na to nie poradzę.

Jest to według mnie najfajniejsza i najbardziej przydatna funkcja w ampli KD to nagłaśnianie obcych pomieszczeń.

4 minuty temu, JVC 4K napisał:

Jest to według mnie najfajniejsza i najbardziej przydatna funkcja w ampli KD to nagłaśnianie obcych pomieszczeń.

😅 no tak... dla mnie to relikt, pieśń przeszłości gdzie ludzie chcieli mieć więcej audio a nie było tego jak zrealizować. Czasy się zmieniły, są lepsze i praktyczniejsze sposoby.

ja mimo wszystko wolę by to realizował media serwer z loxone, który głośniki wykorzysta do wielu rzeczy a gra tam gdzie ja jestem bez mojej ingerencji.

pomijam już fakt że nie jestem fantem takiego rzępolenia.

Edytowane przez fetek
10 godzin temu, marcusSE napisał:

A czemu nie , w lazience bardzo przyjemnie slucha sie jakiejs spokojnej muzyki po ciezkim dniu gdy chcesz odpoczac troche w cieplej wodzie z jakismi solami , co w tym zlego. Problem  to niekiedy mala przestrzen lazienki , wilgoc i para wodna dlatego poszedlem po najmniejszej lini oporu i kupilem dwa glosniczki ktore radza sobie świetnie w takich warunkach sa male ,ladnie wygladaja i niezle graja. 

A co z akustyką w łazience?

Teraz, m4ris napisał:

co z akustyką w łazience?

Tematu o ustrojach łazienkowych jeszcze na forum nie widziałem 🤣 jest spora nisza do zagospodarowania 😜

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

Nie ma problemu. Ręczniki, dywaniki. Co kto lubi.
Pomijając to ja mam w kuchni Marshalla Action lll , kumpel ten sam w łazience i fenomenalnie daje radę
Polecam.

Przeglądam owy temat szukając inspiracji do zmian obecnych MA RX na coś innego i zamiast przeglądać instalacje kinowe to widzę sam syf, jak nie o presetach, to o łazienkach i strefach, głównie jeden wielki kicz! Niczego sensownego nie można tutaj znaleść, starzy usherzy a robią taki syf z tematu że aż głowa boli. Jak pojawi się jakiś wpis na temat KD to później 10 stron biadolenia i tak w kółko Macieja Trzeba się cofnąć o ponad 150 stron by znaleść coś sensownego do inspiracji bo inaczej to strata czasu na czytanie pierdół!
Marcin wyłaź. Pobite gary!

Oj tam panowie, przypominam że my, ludzie jesteśmy bardzo dobrym ustrojem akustycznym. Trzeba mieć większą łazienkę, żonę na wakacjach i koleżanki z pracy. Akustyka jak ta "lala"

4 godziny temu, Chloru napisał:

Marcin wyłaź. Pobite gary!

Marcin znowu rozwalił system, ma 100% racji.

32 minuty temu, fetek napisał:

znowu rozwalił system

Zazwyczaj rozwala wątki 🤣

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

W dniu 17.02.2025 o 14:21, Pan Nikt napisał:

O widzę kolejne konto.

• Pokaż nowe odpowiedzi