Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

foxbat, 30 Mar 2009, 13:01

>Kubica spieprzyl kwalifikacje, celowal w PP... Tempo wyscigowe Kubicy bylo lepsze niz Buttona czy

>Barichello... Ferrari i McL sa w ciemnej d... zobaczcie wage startowa Ferrari i BMW Kubicy... a

>przeciez Massa zjechal pierwszy, a Kubica zaraz za nim...

Wnioskujesz to na podstawie 10 ostatnich okrazen? widziales reszte wyscigu? Jak Kubica tracil na kazdym okrazeniu?

Kubica wcale nie polował na PP. Sam mówił że wg niego PP zdobędzie Barichello. Myslę że sam się zdziwił swoim wynikiem w kwalifikacjach. Co do nadrabiania do BrawnGP to zauważcie że w ostatnim czasie wyścigu Button bardzo zwolnił. Wychodzi na to że ich bolid radzi sobie tylko z jednym typem opon. Mało tego - musi być mocno zatankowany (chodzi pewnie o ciężar bolidu i jego zachowanie w zależności od wagi). Zauważcie że oba bolidy podczas pierwszego tankowania były mocno tankowane (do końca wyścigu). Miękką mieszankę zostawili sobie na sam koniec bo wiedzieli że zbyt szybko będzie się zużywać. Nie zwróciłem uwagi tylko na to czy tankowali przy drugim postoju, ale mogę się założyć że nie. Moja teoria jest taka że bolid Brawna zupełnie nie poradzi sobie z miękkimi oponami, stąd Robert tak łatwo doganiał Buttona.

coz tu akurat musze sie niezgodzic - pierwsze slysze zeby ktos dobrowolnie dolewal wiecej paliwa - woleliby dolozyc przeciez balast :)

- co do doganiania to wystarczy przegladnac relacje czesowa z wyscigu ktora wkleilem powyzej - ale tak naprawde nieoddaje to calej sytuacji poniewaz kubica odrabial wiecej i byl szybszy w "czystym powietrzu" niz to sugeruja plansze ( trzeba by bylo widziec tez czasy poszczegolnych sektorow ) - widac natomiast ze momentalnie "zlapal" vettel'a i pozniej po dojsciu blizej zwolnil go on zwyczajnie ( tak nawet jadac troche za nim z powodu spalin itp. itd. ) - takze po wyprzedzeniu vettela musialby zrobic 4 sekundy na 3 kolkach - ja mowie ze to niebyl problem - nic tego teraz niepokaze - ale jak sie przestudije jazde bolidow na miekkiej mieszance to latwo wychodzi ze kubica na trzech ostatnich kolkach jechalby okolo 1:28 a button odpowiednio - okolo 1:30, 1:32, 1:34 ( tak spadalo tempo innych - dlatego co madrzejsi robili naprawde krotka zmiane na miekkiej mieszance ) - zostalby wyprzedzony moze nawet przed ostatnim okrazeniem

piter z, 30 Mar 2009, 19:20

>coz tu akurat musze sie niezgodzic - pierwsze slysze zeby ktos dobrowolnie dolewal wiecej paliwa -

>woleliby dolozyc przeciez balast :)

Ale balastu nie zdejmiesz podczas wyścigu a paliwo się spali - wtedy na miękkie oponki mają już mało paliwa - stąd ich mniejsze zużycie.

Kubek, 30 Mar 2009, 14:33

>gg, 30 Mar 2009, 13:28

>

>>Oba Ferrari zjechały do boxu nie ze względu na brak paliwa a fakt, że opony nie nadawały się już

>do

>>jazdy. Zjechali wcześniej niż planowali.

>

>Niezupełnie. Massa zjechał z powodu awarii zawieszenia. Raikkonnen miał awarię dyferencjału

Ja odpowiadałem na wpis foxbata wcześniej, gdzie sugerował, że ilość paliwa decydowała o zjeździe na pierwszy pit. A zadecydowały zużyte opony.

gg, 30 Mar 2009, 20:56

>>Ale balastu nie zdejmiesz podczas wyścigu a paliwo się spali - wtedy na miękkie oponki mają już

>mało

>>paliwa - stąd ich mniejsze zużycie.

>

>Kubek, przyjacielu naprawdę zastanów się co piszesz.

może za bardzo kombinuję ;) Ale no inaczej nie mogę sobie wytłumaczyć po jaki ch.. BrawnGP tankowało obu kierowców do pełna. Mieli w zapasie jeszcze jeden postój na zmianę opon a paliwa zatankowali na cały wyścig - po co ?. Przypomnij sobie poprzedni sezon i narzekania Roberta na zachowanie bolidu po tankowaniu - często narzekał na przyczepność.

jedyne co mi przychodzi do glowy to to ze mieli duza przewage i chcieli miec wybor co do czasu zjazdu do pit stop - a moze byl jakis blad w wyswietlaniu rzeczywistej ilosci paliwa zatankowanego ? - albo blad w obliczaniu zuzycia - teraz inaczej przeciez pala kers i zwykle ( przeciez tez nieprzetrzymali by buttona zeby mu dolac paliwo ktore mial - co do wagi bolidu jeszcze to mam jedno ale - niewiem jak jest dokladnie liczona - na "sucho" czy z paliwem - bo jak z resztkami paliwa po zakonczeniu to brawn mogl poprostu miec lzejszy bolid caly wyscig i dotankowac na koniec aby waga sie zgadzala - ale jak tak to inni tez by juz na to wpadli ??)

Cos tu cicho:p to ja fotke wrzuce...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

e tam ;) a ja tam sie ciesze, ze Williams odbil sie od dna... jeszcze niech tylko wywala Rosberga i Nakajime i bedzie dobrze...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

piter z, 1 Kwi 2009, 22:57

>do rosberga to akurat nic niemam ( wedlug mnie to bardzo dobry kierowca ) - za to mogliby zrobic

>japonska zmiane - sato za nakajime :D

Hah Sato z czasow BAR Hondy kojazy mi sie z pioropuszem dymu z zarznietego silnika:D

Yuji Ide ten to dopiero mial fantazje godna prawdziwego japonskiego kamikazze...

kurde, ja jeszcze na poczatku lat 90tych bylem fanem McL i Williamsa... teraz mi za McL wstyd... porazka...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

cytat:"Po australijskim wyścigu sędziowie weszli w posiadanie dodatkowych materiałów dowodowych (zapis rozmów radiowych Hamiltona z zespołem, który w czasie wyścigu nie był dostępny na żywo). Podczas godzinnego przesłuchania na torze Sepang ustalono, że po Grand Prix Australii kierowca i przedstawiciele zespołu McLaren celowo wprowadzili w błąd komisję sędziowską, która w rezultacie ukarała Jarno Trullego doliczeniem 25 sekund do czasu wyścigu i przyznała Hamiltonowi trzecią lokatę. Dlatego podjęto decyzję o wykluczeniu kierowcy i zespołu z Grand Prix Australii".

Ja nie mogę, murzynka pogonili :-) Pewnie rasiści.

No ale dosyć wspominek, trzeba mentalnie szykować się na Malezję. Wygląda na to ze będzie nieźle lało w czasie wyścigu. A deszcze tam są okrutne.

Kubek, 2 Kwi 2009, 12:00

>Fantazję to ma dopiero Hamilton. Złożył fałszywe zeznania przed FIA i został zdyskwalifikowany w

>Australii !!.

A co powiesz na to ze w 2007 zamiast jezdzic McLarenem to tak naprawde jezdizl Ferrari?

Myślę, że powinni go za to dożywotnio zdyskwalifikować.

Zwłaszcza w świetle tego jak go Kubica wyprzedzał (samemu będąc już zdublowanym) kiedy Hamilton jechał po Mistrzostwo Świata w końcówce ostatniego wyścigu ubiegłego sezonu.

Z igły widły, a głup... Brawnowi radość. No i punkty.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Specjalnie dla Ciebie, chociaż wyżej napisane jest wyraźnie i po polsku.

Jak Kubica ch...j wie po co wyprzedzał Hamiltona w samej końcówce ostatniego GP 2008

chociaż sam był już zdublowany, a Hamilton jechał po tytuł, to wszyscy k...a ślepi byli, bo nic się nie stało i jest okej. Co, nie było tak czasem?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

a dlaczego ma się nie "oddublować" ? hamilton wyprzedził Roberta owszem, ale potem wlókł się jak maruder. Robert ani nie uderzył w Hamiltona, ani mu w niczym nie przeszkodził, przecież zaraz po wyprzedzeniu widac było że jest o wiele szybszy na każdym okrążeniu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.