Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś się może przypadkiem orientuje w skośnym czasie?

Gdzieś wyczytałem, że w ten weekend będą jeździć o szóstej rano naszego... prawda to?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

No, całe szczęście, bo już myślałem, że trzeba będzie wcześnie wstawać ;)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

foxbat, 30 Wrz 2009, 20:28

>ferrari potwierdzilo alonso :D next taxi driver :D

No to mają przesrane, bo jakoś tak się dziwnie składa, że największe afery w F1 dotyczą zawsze teamu, w którym akurat jeździ Alonso. Najpierw głośna afera szpiegowska w McLarenie, teraz ta sprawa z Piquetem... Fatum jakieś czy co?

fakt, bo w McL bedzie jezdzic Kubica... a niby dlaczego mialby nie skopac? hamilton to dobra srednia kierowca...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

mocny boli i dobra srednia kierowca wygrywa czy czasem zbieg okolicznosc.. przyklad? mocny bolid - Jacques Villeneuve, zbieg okolicznosci Keke Rosberg... gdzie byl ten super kierowca jak autko bylo slabe? co potwierdza to? a to jak stary hamilton trzesie dupa, bo wie, ze kovalainen idzie out, a McL chce mocnego kierowce, zauwaz, ze wczesniej jak mowiono o Rosbergu bylo spokojnie, a teraz mowia o Raikonnenie i juz dupa trzesie... imho najlepszym obecnie kierowca w stawce jest wlasnie Raikonnen, o ile mu sie chce ;) ale to juz inna sprawa...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat, 1 Paź 2009, 12:57

>mocny boli i dobra srednia kierowca wygrywa...

Jakoś Kovalainen nie wygrywa, podobnie zresztą jak wcześniej Massa (czy obecnie Fisichella)

a raczej ciężko by było (przynajmniej w trzech ostatnich latach) znaleźć lepsze bolidy od McLarena czy Ferrari.

parantulla, a! jak bolid McL na poczatku roku byl slaby, jezdzili podobnie nie? tylko kovalainen mial problemy z bolidem... dziwne nie? co do ferrari, akurat tu dokladnie widac, bolid jest do dupy, ale fisicella tez :D a raikonnen jakos potrafi wykrzesac z tego padla dodatkowa moc... ferrari taxi driver ;)

foxbat, 1 Paź 2009, 16:10

>parantulla, a! jak bolid McL na poczatku roku byl slaby, jezdzili podobnie nie? tylko kovalainen

>mial problemy z bolidem... dziwne nie?

Wcale. Zawsze twierdziłem, że zarówno Kovalainen jak i Massa, to wyjątkowo przereklamowani i słono przepłacani przeciętniacy. Zwłaszcza na tle swoich "kolegów" z zespołów.

>co do ferrari, akurat tu dokladnie widac, bolid jest do

>dupy, ale fisicella tez :D a raikonnen jakos potrafi wykrzesac z tego padla dodatkowa moc...

No więc właśnie. To co gadasz, że dobrym bolidem to każda średnia kierowca dobrze pojedzie ;)

Jak widać nie każda. Ferrari do dupy, a mimo to Raikkonen daje radę. McLaren zajebisty, a mimo to Kovalainen beznadziejny. No to w końcu jak to jest? Wysraczy dobra fura czy dobry woźnica też musi być, żeby wygrywać?

A ja tam bym chcial Schumachera w Ferrari.....

Alonso to dla mnie placzliwa ciota, jak cos nie idzie to zachowuje sie jak dziecko...

Juz widze naglowki "Alonso-Massa jest faworyzowany, nie moge wygrywac...."

Cry me a river...

Huh myslisz ze Button to byl ukryty talent ktory eksplodowal w tym roku?

Odpowiedz sobie jakie znaczenie ma bolid a jakie kierowca...

Imho nie ma lepszych kierowcow tylko sa tacy ktorzy mniej bledow popelniaja.

Tench, 1 Paź 2009, 19:21

>Huh myslisz ze Button to byl ukryty talent ktory eksplodowal w tym roku?

Absolutnie. Moje prywatne typy to na pewno Hamilton, Alonso i Raikkonen, to jest według mnie czołówka kierowców wybitnych. Do dobrych zaliczyłbym Heidfelda, Vettela i Kubicę. Jeśli chodzi o pozostałych, to cóż... miejsca zajmowane na mecie wyścigu, zazwyczaj odzwierciedlają miejsca zajęte podczas kwalifikacji, a tutaj z pewnością szybki wózek jest większym atutem niż sam kierowca, pod warunkiem oczywiście, że potrafi nad nim zapanować i wykorzystać potencjał maszyny. Co innego walka na torze, gdzie ostatnio na przykład Kubica zachwyca (zwłaszcza na pierwszych zakrętach po starcie) i po tym moim zdaniem poznać klasę kierowcy, a nie po suchej punktacji w klasyfikacji, gdzie BrawnGP natłukł punktów przez pierwsze trzy miesiące sezonu, a teraz (jak się skończyło seryjne wygrywanie Q3) to się modlą, żeby to wystarczyło i tytuł nie przeszedł im pod nosem. Mam nadzieję, że tak się właśnie stanie, niezależnie od tego kto miałby tego dokonać.

parantulla, w nizszych seriach kubica wygrywal z hamiltonem... moj typ to raikonnen, ale nie na kacu i jak mu sie chce... nie ma lepszego obecnie kierowcy...

Jak ja bym miał podpisany kontrakt na 30 zielonych baniek, drugie tyle na koncie i medal Mistrza Świata na ścianie...

to chyba też już by mi się nie chciało ;)

Co do Kimiego to te 2 warunki musza byc spelnione i wtedy widac jego geniusz;)

A ja czytalem ze to Kubica dostawal baty od czarnego:D raz nawet mieli krakce jakas

a jezdzic to Schumacher potrafil huh tesknie:(

Paliwo: rewelacyjna sytuacja Kubicy

wp.pl | 2009.10.03 13:08

Wydawało się, że kwalifikacje do Grand Prix Japonii były dla Roberta Kubicy całkowicie nieudane, a tymczasem okazało się, że nasz kierowca znajduje się w idealnej sytuacji. Polak wystartuje nie z 13., a z 7. pola i do tego ma najcięższy bolid z całej czołówki.

Wskutek kar dla Adriana Sutila, Jensona Buttona, Rubensa Barichello, Fernando Alonso i Sebastiana Buemiego za zlekceważenie żółtej flagi w czasie kwalifikacji oraz kary dla Heikkiego Kovalainena za wymianę skrzyni biegów Kubica awansował na siódmą pozycję.

Jako że polski kierowca BMW Sauber nie przystępował do trzeciej części kwalifikacji, mógł zatankować bolid dowolną ilością paliwa. Jego zespół nastawiał się na start Polaka z 13. pola, więc jak to zwykle bywa w takich sytuacjach nalał bardzo dużo paliwa.

Po zmianach na starcie spowodowanych licznymi karami sytuacja Kubicy jest znakomita. Nasz zawodnik ma za sobą wielu "lżejszych" kierowców, a z zawodników, którzy wystartują z wyższych od niego pozycji, tylko szósty Nico Rosberg ma zbliżoną ilość paliwa.

To oznacza, że jeśli Kubica utrzyma siódme miejsce na starcie, ma szansę na znakomite miejsce w wyścigu. Może nawet pozwolić sobie na spadek o jedną lub dwie pozycje, jako że Adrian Sutil i Rubens Barichello startujący za nim są znacznie lżejsi i będzie szansa na odrobienie start po pierwszym pit stopie.

Zadeklarowane wagi bolidów po kwalifikacjach:

1. Sebastian Vettel - 658,5 kg

2. Jarno Trulli - 655,5 kg

3. Lewis Hamilton - 656,0 kg

4. Nick Heidfeld - 660,0 kg

5. Kimi Räikkönen - 661,0 kg

6. Nico Rosberg - 684,5 kg

7. Robert Kubica - 686,0 kg

8. Adrian Sutil - 650,0 kg

9. Rubens Barrichello - 660,5 kg

10. Jaime Alguersuari - 682,5 kg

11. Jenson Button - 658,5 kg

12. Giancarlo Fisichella - 661,5 kg

13. Heikki Kovalainen - 675,0 kg

14. Sébastien Buemi - 665,4 kg

15. Kazuki Nakajima - 695,7 kg

16. Romain Grosjean - 691,8 kg

17. Fernando Alonso - 689,5 kg

18. Vitantonio Liuzzi - 682,5 kg

19 . Timo Glock - brak danych

20. Mark Webber - brak danych

No a oprócz tego (co mnie osobiście jeszcze bardziej cieszy) Vettel wygrywa,

a Batonik dojeżdża bez punktu, ha ha :) I o to chodzi, o to chodzi :D

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.