Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

nie było najlepiej dzisiaj z Renualt ale nie ma co też lamentować - zasadniczo team nieźle wszystko rozgrywa. Wiadomo, że nie zawsze ze wszystkich się wstrzelą.

Masa i Schumacher wyjątkowo nie w formie.

Który start? Chyba nie ten wczorajszy, bo tam od razu był(by) ze 2-3 pola do tyłu, gdyby nie akcja Massy.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Którą powinien bezdyskusyjnie stracic za swój idiotyczny i niebezpieczny, a przy tym zupełnie bezsensowny manewr "wyprzedzania" Suttila przed wjazdem do pitlejn.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

parantulciu, z ocena, poczekalbym na wypowiedz Sutila... a i upomnienie dostal... nikt nie jest doskonaly... no procz ferrari... oczywiscie :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat, 14 Cze 2010, 10:22

>parantulciu, z ocena, poczekalbym na wypowiedz Sutila... a i upomnienie dostal...

"Robert Kubica w Grand Prix Kanady musiał kilka razy bardzo agresywnie walczyć o lepszą pozycję. Ścierał się z Michaelem Schumacherem, razem z którym wylądował nawet na chwilę na trawie. Sporo krwi napsuł też Adrianowi Sutilowi, przejeżdżając mu tuż przed nosem przed zjazdem na pit lane. - To był jeden z najbardziej niedorzecznych manewrów, jakie w życiu widziałem - powiedział o zachowaniu Polaka menedżer zespołu Force India Andy Stevenson.

Przed swoją drugą wizytą w alei serwisowej Kubica zmagał się z brakiem przyczepności. Szybko zużywające się opony utrudniały mu utrzymanie dobrego tempa. Sutil miał z ogumieniem mniejsze problemy i najpierw bardzo szybko doścignął Polaka, a potem go wyprzedził.

Zanim lider Renault zjechał na pit lane postanowił jeszcze minąć kierowcę Force India. Przemknął przed zdezorientowanym Niemcem i udał się na aleję serwisową. Był to dość niebezpieczny manewr. Sutil nie wiedział co się dzieje, zaczął nerwowo kręcić kierownicą i przez chwilę znalazł się nawet poza torem.

Zachowanie Kubicy zajęli się sędziowie wyścigu, jednak udzielili Polakowi jedynie reprymendy. Zdaniem wielu fachowców nasz zawodnik miał szczęście, że ominęła go surowsza kara.

Zachowanie Kubicy oburzyło menedżera Force India Andy'ego Stevensona, który opisując jego jazdę używał mocnych słów. - Adrian toczył naprawdę świetną walkę z Kubicą, który z nieznanych powodów postanowił walczyć z nim mimo tego, że wszyscy widzieliśmy jego mechaników przygotowujących się do przyjęcia go w pit lane - powiedział Stevenson.

- To był jeden z najbardziej niedorzecznych manewrów, jakie kiedykolwiek widziałem. Gdyby nie czujność Adriana w ostatnim zakręcie doszłoby do ogromnego wypadku. To było szalone. To zrujnowało Adrianowi wyścig - kiedy zdezorientowany wyjechał poza tor przebił prawą oponę - dodał menedżer Force India."

bawolek, 13 Cze 2010, 20:14

>kurde katastrofa z tą zmiana opon po 10 kółkach w renault... jestem bardzo ciekaw co ją wymusiło,

>gdyby nie ona było by sporo lepiej :)apetyt był na więcej .....

>

>i tak jak na 3 wizyty w alei jest nieźle.... dzisiaj nawet troszeczkę powalczył, próbował atakować

>to bardzo fajnie bo do on raczej powtarzalny perfekcjonista niż waleczny kierowca (dlatego jak nasi

>super komentatorzy mowili ze "znany z walcznosci" to troche mi sie smiac chciało)

>

>MSC zawsze jeździł ostro nie ma co na niego jakoś psioczyć heh .....

>Massa dzisiaj to jakieś nieporozumienie heh fakt ze miał pecha na samym poczatku, ale pomijając ten

>kontakt to to co robił potem jest dziwne ;p ...

>

>

>Tench jak juz odrobisz zadanie domowe z tego gimnazjum to poczytaj coś w szerszej perspektywie skoro

> nie wiesz jakie są relacje w twoim "ulubionym teamie" ....no ale coz na yotubie tego nie pokazują

>heh jedyna nadzieja ze "przypadkiem gdzies na to trafisz" ;p

Jak obejzysz wiecej niz 5 sezonow to pogadamy:) napisz jakie sa relacje to sie posmieje:):) te moze na nie zatrudnienie boskiego Roberto aka El ninio mialy wplyw straki w turynskiej fabryce fiata buhuahuahuahuahuahau eh bastardo aka kaco....

foxbat, 16 Cze 2010, 12:23

>parantulciu, a gdzie tu wypowiedz Sutila?

Dobrze wiemy co by się działo (nie tylko w tym wątku) gdyby sytuacja była odwrotna,

a Ty żeś się uczepił najważniejszej w tym wszystkim sprawy, co też tam powiedział Sutil...

Powiedział dokładnie to samo co mówi każdy z nas, kiedy jakiś obłąkany idiota wyskakuje mu znienacka przed maskę, a co miał niby powiedziec?

coby niemówić - ten manewr Roberta był conajmniej głupi - wiemy że walczył o ułamki sekund ale tym posunięciem mógł zakończyć wyścig swój i Sutil'a - ale z drugiej strony to niewydaje mi się aby było to wbrew regulaminowi ( nie różniło się to przecież od wielu manewrów wyprzedzania z tym że nastąpił po tym zjazd do alei serwisowej )

Zauważcie tylko jak wolno Sutil wchodził w zakręt i jak wcześnie hamował.

Kubica będąc za nim musiałby,albo stanąć w miejscu,albo wjechać w kuper.

Najbardziej prawdopodobne byłoby to drugie.

• Użytkownicy+

Kubica jadąc prosto na zmianę opon nie musiał hamować! a Sutil tak, bo składał się do zakrętu.

Brawo Robert! Więcej takich manewrów a może przestaną niektórzy marudzić że to jazda bez fantazji.

Renault pozyska bogatego sponsora?

wp.pl | 2010.06.24 13:43

Według francuskich mediów Renault może wkrótce pozyskać silnego sponsora - MasterCard. Przedstawiciele amerykańskiej firmy mają się spotkać z władzami zespołu, w którym jeździ Robert Kubica, by omówić warunki umowy sponsorskiej.

MasterCard wydaje karty płatnicze, które są sygnowane logo MasterCard oraz Maestro i Cirrus. Firma jest notowana na giełdzie w Nowym Jorku.

Amerykańska firma jest znana jako jeden ze sponsorów piłkarskiej Ligi Mistrzów, a także mistrzostw Europy.

Jeśli umowa sponsorska zostanie podpisana, Renault stanie się jednym z najpotężniejszych zespołów w stawce. I pomyśleć, że jeszcze kilka miesięcy temu francuski zespół znajdował się w finansowym dołku.

Prasa spekuluje, że po pozyskaniu MasterCard jako sponsora do zespołu dołączy Kimi Raikkonen. Fin miałby jeździć u boku Roberta Kubicy.

jak Kimi nie zachleje i bedzie miec motywacje, to bedzie jak w McL pod koniec lat osiemdziesiatych :) ehhh... :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

całkiem fajnie wyglądał pierwszy trening renault wydawał sie bardzo stabilny na tle innych teamow które często miały z tym problemy na dohamowaniach i wyjściach z zakrętów...

no i w pierwszej sesji był 4ty ( i to przez force india ktory pod sam koniec kółka bo mocno przyblokował ..na ok 0.5s ;p)

Byłoby jeszcze fajniej gdyby Borowczyk wziął sobie wolne, bo to jego namolne i niekończące się ględzenie o niczym z natrętną manierą przerywania w połowie wypowiedzi, żeby zaraz wrócic do początku... no ludzie ileż można tego słuchac nie dośc, że bez przerwy, to jeszcze żeby ten facet kiedykolwiek miał cokolwiek ciekawego do powiedzenia... pomijając już fakt, że co chwila Maurycy musi go poprawiac albo wręcz mu przerywac, żeby się zamknął chociaż na chwilę, bo jak wpadnie w trans, to chyba traci kontakt z rzeczywistością i zapomina po co w tym studiu tam siedzi...

...farmazony wać pan gadasz ;p ..

miedzy q2 a q3 roznica w jego tępie to 0,075s ! ...zdajesz sobie sprawę jaka to jest różnica ?

wiem że z czasem z q2 byłby 4ty ..ale takie różnice to po prostu losowość a nie spartolenie heh ...

tak małe różnice w czasach ...po prostu pokazują że obecnie są w tym miejscu w stawce... i tyle ;p

tak naprawdę to równie dobrze mógł być 7dmy ...bo tu własnie się znajduje ich team (za 3ma innymi )

zresztą od początku weekendu (a może i dłużej bo od paru wyścigów mówią) ze są 0,5s na okrążeniu za RBR i MCL ... więc te kwalifikacje nie przyniosły nam niczego nowego, ani zadziwiającego odzwierciedliły tylko obecny progres teamów, a to że kibice i prasa liczyła na jakiś tam ... fuks .. to zupełnie inna sprawa...

sam też liczyłem na fuks,

dlatego pisząc "coś spartolił" ... chyba sobie nie patrzyłeś na czasy z całego weekendu ;p

Przynajmniej jest szansa dokopac Mercedesowi, mocno zbliżyc się w generalce konstruktorów i wyprzedzic paroma punktami Rosberga. Pozostałe trzy teamy oraz ich kierowcy tak czy siak są już raczej poza zasięgiem, więc w sumie nie ma co rozpaczac przesadnie, bo i nie ma nad czym za bardzo.

No może z wyjątkiem mojego pilota, którego tak ściskałem, że troszku popękał biedaczek...

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.