Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

W tym wątku obowiązują jednolicie pozytywne oceny o Kubicy? Nie wiedziałem.

Jako kierowca F1 zaliczał się niewątpliwie do najlepszych. Jako kierowca rajdowy niekoniecznie. Na razie kończy przed meta do góry kołami. Ostatnio często.

W tym wątku obowiązują jednolicie pozytywne oceny o Kubicy?

Nie. Ale dyskusja polega na wymianie rzeczowych argumentów a nie pocieji.

Jako kierowca rajdowy niekoniecznie. Na razie kończy przed meta do góry kołami. Ostatnio często.

Poproszę o podanie chociaż jednego wypadku z sezonu WRC2 2013, który dla przypomnienia skończył na 1 miejscu.

czy naprawdę nikt nie zauważył tego że w tamtym roku wygrał WRC2 ??? - chociaż to pewnie sprawa do pominięcia - szkoda klawiatury

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W uzupełnieniu

...w ostatnim Autosporcie opublikowano listę 25 najlepszych kierowców, którzy nigdy nie zdobyli tytułu w F1.

22 miejsce Barrichello, 14 Cevert, 11 Montoya, 10 Massa, 6 Ickx, 4 Gurney

3 Robert Kubica

Ukryta Zawartość

2 Gilles Villeneuve

1 Stirling Moss

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

(...)

Poproszę o podanie chociaż jednego wypadku z sezonu WRC2 2013, który dla przypomnienia skończył na 1 miejscu.

czy naprawdę nikt nie zauważył tego że w tamtym roku wygrał WRC2 ??? - chociaż to pewnie sprawa do pominięcia - szkoda klawiatury

http://plus.autosport.com/premium/feature/5819/kubica-on-f1-i-have-no-regrets/

Owszem, ale to było w tamtym roku. Ten rok zapowiada się gorzej. W podobnym wątku są filmy pokazujące jego jazdę - może to nic nie znaczące przypadki, ale trochę jakby zaczynało mu brakować pokory wobec tego co robi. Poczekajmy spokojnie na dalsze wyścigi z jego udziałem...

Tak na marginesie Kubica mnie zawiódł. Uważam, że jako kierowca rokujący na mistrza świata, nie powinien rozbijać się w podrzędnych rajdach szosowych. To nie było profesjonalne podejście. I tyle.

Teraz pozostaje mu tylko opinia jednej z lepszych niespełnionych nadziei F1.

Edytowane przez dziadekwłodek

Ten rok zapowiada się gorzej.

Widzę, że masz szklaną kulę ;)

Tak na marginesie Kubica mnie zawiódł. Uważam, że jako kierowca rokujący na mistrza świata, nie powinien rozbijać się w podrzędnych rajdach szosowych. To nie było profesjonalne podejście. I tyle.

Równie dobrze mogło być tak w drodze na tor.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Widzę, że masz szklaną kulę ;)

Nie trzeba mieć szklaną kule, by wiedzieć, że WRC to nieporównywalnie wyższy poziom jak WRC2.

Wszyscy widzą, że potrafi jechać szybko. Ale tylko zagorzali fani nie chcą widzieć, że progresu w kwestii nie robienia błędów jakoś nie widać.

Wszyscy widzą, że potrafi jechać szybko. Ale tylko zagorzali fani nie chcą widzieć, że progresu w kwestii nie robienia błędów jakoś nie widać.

Tak, jestem fanem RK i się tego nie wstydzę. Ja bym poczekał do zakończenia sezonu i dopiero wtedy pisał podsumowanie a nie bawił się w bajkopisarza.

"Poczekajmy spokojnie na dalsze wyścigi z jego udziałem..."

RAJDY , RAJDY nie wyścigi od jakiegoś czasu Kubica startuje w RAJDACH.Czy to takie trudne do odróżnienia???

A wypadki są i będą -taki sport.

Loeb - kierowca wszechczasów wyleciał z trasy i nie ukończył swojego ostatniego rajdu w którym żegnał się z kibicami.

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

To nie było mój lapsus. Kubica w rajdach jeździ wyścigowo. Nawet jego wyjaśnienia o ostatnim wypadku w rajdzie też były wyścigowe - bo nawierzchnia była brudna.

A Kolega z jaką prędkością porusza się po tzw. czarnym lodzie?

(po polsku, to gołoledź się nazywa)

http://www.youtube.com/watch?v=JDsclaXxy6c

Mówią też na to szklanka.

Edytowane przez wieslaw119

Na razie kończy przed meta do góry kołami.

To ciekawe jakim sposobem skończył ostatni sezon na pierwszym miejscu w swojej klasie, w dodatku nie biorąc udziału we wszystkich rajdach...

Polecam artykuł Sokoła

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Później doczytałem, że ktoś już podał ten argument. Nie ulega jednak wątpliwości, że jeśli Kubica byłby przeciętnym kierowcą w całej stawce to niewiele by zdziałał.

Nie rozumiem też zarzutów dotyczących udziału w rajdach podczas gdy startował równolegle w F1. Jeśli sporty motorowe to jego pasja i obydwie formy sprawiały mu przyjemność to czemu nie?

To tak jakby audiofil miał oszczędzać słuch ograniczając słuchanie muzyki... ;)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

To jeszcze i tak dobrze, że własnej pasji nie realizował poprzez występy w cyrkach motorowych.

F1 to nie tylko wybitny zawodnik, ale przede wszystkim zespół pracujący na sukces. Kubica chyba jednak do końca nie dorósł do tego.

F1 to nie tylko wybitny zawodnik, ale przede wszystkim zespół pracujący na sukces. Kubica chyba jednak do końca nie dorósł do tego.

Czemu nie dorósł ? Bo chce wygrywać ? Czy wg ciebie powinien spokojnie jechać i zająć np 20 miejsce ? Wtedy pewnie byś pisał że Kubica to dno bo zajął odległe miejsce, a w F1 przecież szło mu lepiej.

A co do jego zespołu to chyba nikt nie narzekał jak zdobył mistrzostwo świata WRC2 jako DEBIUTANT.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Nic bym nie pisał, bo nie było by o czym i o kim pisać.

Nie dorósł - bo swoje własne zachcianki postawił ponad zespołem. Po jego wypadku cała praca zespołu poszła na marne. I powtórzę raz jeszcze w F1 na sukces pracuje zespół, a nie jeden Kubica.

Debiutantom czasami udaje się wiele. Jedni potrafią utrzymać się na topie - inni nie.

Kubica w RMC zwyczajnie przeszarżował.

Możliwe że przeszarżował. Ale skąd wiesz jak było w całym wyścigu ? Po 2 os-ie był pierwszy, a potem spadł na 4 miejsce w generalce. Może w niektórych miejscach jechał zbyt ostrożnie stąd słabsze czasy ?

Przed RMC wypowiadał się że chce głównie dojechac i nabierać doświadczenia którego jak widać mu brakuje.

Poza tym czym tak naprawdę się przejmujesz ? Rozpieprzył auto, dostanie następne. Widać jest to przez jego zespół wkalkulowane. Mogę się założyć z tobą że jego zespół o wiele bardziej się cieszył z tego 1-go miejsca po dwóch os-ach niż jakby bezpiecznie spokojnie dojechał 15-sty

Położy się szpachlę i pojedzie dalej :).

Rajdu owszem nie ukończył. I nie sądzę żeby się nie przejmował tym bo zajmował naprawdę dobre miejsce. Zobaczymy w następnym rajdzie. Nie sądzę żeby tym razem miał dobry wynik. W końcu jako były kierowca F1 ma mało doświadczenia w jeździe po ośnieżonych drogach.

Teraz Szwedowo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Położy się szpachlę i pojedzie dalej :).

Rajdu owszem nie ukończył. I nie sądzę żeby się nie przejmował tym bo zajmował naprawdę dobre miejsce. Zobaczymy w następnym rajdzie. Nie sądzę żeby tym razem miał dobry wynik. W końcu jako były kierowca F1 ma mało doświadczenia w jeździe po ośnieżonych drogach.

Śniegu nie było. Było błoto. Rajd to coś więcej niż gaz - hamulec i kręć kierownicą.

Co to za team - RK M-Sport World Rally Team? Prywatny Roberta Kubicy?

Edytowane przez dziadekwłodek

Śniegu nie było. Było błoto. Rajd to coś więcej niż gaz - hamulec i kręć kierownicą.

Pisałem o kolejnym rajdzie - następna jest Szwecja. Tam raczej śnieg występuje. Rajd to coś więcej niż błoto i asfalt. A jeśli chodzi o jego wypadek w RMC to nie na błotku wpadł w poślizg tylko na oblodzonym asfalcie. Pech trafił że akurat za zakrętem był mostek.

Podpisując kontrakt z teamem w F1 zarówno kierowca jak i przedstawiciel zespołu godzą się na takie czy inne warunki. Niektóre zespoły zakazują startów w innych imprezach motoryzacyjnych. Renault nie tylko nie przeszkadzało ale wręcz wspierało w takich startach.

Zresztą wypadek może się zdarzyć każdemu i wszędzie... Nawet na nartach czy rowerze można by zakazać jeździć zamykając człowieka w "złotej klatce".

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Pisałem o kolejnym rajdzie - następna jest Szwecja. Tam raczej śnieg występuje. Rajd to coś więcej niż błoto i asfalt. A jeśli chodzi o jego wypadek w RMC to nie na błotku wpadł w poślizg tylko na oblodzonym asfalcie. Pech trafił że akurat za zakrętem był mostek.

Widziałem wypowiedź Kubicy po wypadku dla jednej z telewizji. Mówił wyraźnie o błocie jako pozostałości po przejazdach innych samochodów.

Co to za team - RK M-Sport World Rally Team? Prywatny Roberta Kubicy?

Co ty jesteś kumplem Pocieja-znafcy rajdów?

Porównanie z Ostbergiem. Widać, że na dohamowaniu postawiło go lekko bokiem ale linię przejazdu mieli taką samą jak i prędkość.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.