Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Pokażcie jak to się robi,wygrywa i to jedną sprawną ręką.Kozacy zza kompa...psia mać.

Unika ci fakt, że wszystkie sporty "zawodowe" - w tym F1 i WRC robione są dla zabawy "kozaków" i mas. To zainteresowanie publiczności czy oglądalność w tv są magnesami dla sponsorów bez których pieniędzy niczego by nie było. Zatem rozumiej, że widz, fan, kozak czy jakkolwiek go nazywasz - jest jednym z podstawowych i najważniejszych elementów tego biznesu. I jako taki ma możliwość się wypowiadać - i to z za kompa z sofy i nawet bez prawa jazdy. Mogę więc być starym brzuchatym przepitym dziadem, który w życiu nie kopnął do piłki - by stwierdzić, że nasi grali dziś do bani. Mam do tego prawo I nikt normalny nie będzie mnie wzywał, bym pokazał, że umiem grać w piłkę lepiej. Nie muszę też mieć głosu jak słowik - by stwierdzić, że ta pani falszuje aż uszy bolą i nie muszę byś szczuplą seksowną blondynką by stwierdzić, że Lady Gaga nie jest zbyt ładną dziewczyną, albo że inna pani jest ciut za gruba.

Absurdem jest wiec wzywanie widza do pokazywania jakichś umiejętności. Kubica nie ściga się ze zwykłymi kozakami. Kubica zdecydował się ścigać z najlepszymi kierowcami świata! Nie ze Zdzichem czy Józkiem, nie z innymi inwalidami - ale z kierowcami WRC! WRC to nie paraolimpiada. Nie ma kategorii dla jednorękich, nie ma kategorii dla tych "co dopiero się uczą".

Wygrana w WRC2 dla rezultatów w WRC1 nie ma najmniejszego znaczenia. Dla tego Kubica jest porównywany tylko i wyłącznie z tymi, z kim rywalizuje. Wszystko inne jest nic nie warta papka.

Dziwie się mu tylko że zmarnował swoją karierę dla dyscypliny w której żeby mieć jakieś szanse trzeba już w wieku kilkunastu lat przecierać szutrowe szlaki. Kierowca rajdowi mają takie same problemy z startami w wyścigach.

Żaden nich nie odniósł jakichkolwiek sukcesów.

PODSUMOWANIE KUBICA:

Trochę talentu i sukces zbudowany na ryzyku. Wyniki pierwsze były imponujące na starcie w F1. Później tylko WSTYD.

Nie ma się co zajmować tym panem.

Edytowane przez janunio

Unika ci fakt, że wszystkie sporty "zawodowe" - w tym F1 i WRC robione są dla zabawy "kozaków" i mas.

To zainteresowanie publiczności czy oglądalność w tv są magnesami dla sponsorów

Nic mi nie umyka ani nie unika.To sponsorzy,którzy wykładają kasę mają prawo do rozliczania ale nie pseudokibic zza kompa.Jak sponsor uzna,że nie opłaca się inwestować w Kubicę,to jego sprawa ale puki co to na razie płacą i do kibiców zza kompów po pomoc nie chodzą.Więc trochę kultury i ogłady w dyskusji by się nam przydało.

Kierowca rajdowi mają takie same problemy z startami w wyścigach.

Żaden nich nie odniósł jakichkolwiek sukcesów.

Nie jest to tak do końca. Rajdy wymagają olbrzymiej wszechstronności - w tym także jazdę podobną do tej w wyścigu płaskim. Rzadko który rajdowiec zachwyca się jazdą w kółko po płaskim torze z dużymi wybiegami bezpieczeństwa.

"Druga kariera" w F1 jest mało prawdopodobna, bo w tej dziedzinie ścigają się dziś bardzo młode chłopaki, ilość teamów jest ograniczona a wpływ bolidu na sukces jest tak duży, że szansę na wyniki maja tylko top teamy - do których i tak jest kolejka za długa.

Na odwrót jest prościej - tak naprawdę wystarczy kasa i można startować.

Stąd jedynym ciekawszym przypadkiem rajdowca w wyścigach jest S. Loeb - którego przejście do F1 nie udało się tylko przez brak odpowiedniej licencji - która z kolei nie mógł otrzymać z powodu za małej ilości startów w niższych klasach wyścigów. Odniósł jednak spore sukcesy w Le Mans a jest niewątpliwie jednym z najszybszych w WTCC - co jest seria wyścigów w której fun z bezpośrednie walki i umiejętności kierowców grają nieporównywalnie większą rolę jak w sterylnym technologicznym świecie F1.

Z drugiej strony kierowca wyścigowy Stéphane Sarrazin (Minardi F1, Prost GP F1, Toyota F1) startował dwa lata w WRC i na asfaltach w Francji i Hiszpanii skończył czwarty, w IRC i ERC nawet wygrywał na Korsice. Po czym z powrotem wrócił na tory w American Le Mans. WEC i Formuła E.

O takiej karierze i ofertach Kubica marzyć niestety nie może.

Nic mi nie umyka ani nie unika.To sponsorzy,którzy wykładają kasę mają prawo do rozliczania ale nie pseudokibic zza kompa.

Pseudokibice zza kompa imaja w nosie twoje mniemanie o tym kto i do czego ma prawo. Zaś sponsorzy - jak widać doszczętnie - Kubicę na tym etapie rozliczyli i zamkneli korek.

Edytowane przez IvanM

W Polsce mamy bardzo mało wybitnych sportowców. I każdy który ma chwilę słabości jest natychmiast bezwzględnie gnojony przez tych wszystkich pseudo ekspertów. Lewandowskiego gdy skończy strzelać bramki czeka to samo.

Tylko Sarrazin nic nie pokazał w F1. Żaden zespół go nie chciał.

W Polsce mamy bardzo mało wybitnych sportowców. I każdy który ma chwilę słabości jest natychmiast bezwzględnie gnojony przez tych wszystkich pseudo ekspertów. Lewandowskiego gdy skończy strzelać bramki czeka to samo.

Takie jest życie i kiedy próbuje się skakać wyżej jak się potrafi - obrywa się szczególnie.

Pseudokibice zza kompa imaja w nosie twoje mniemanie o tym kto i do czego ma prawo.

Wiem,wiem kulturę też tam mają.

Takie jest życie i kiedy próbuje się skakać wyżej jak się potrafi - obrywa się szczególnie.

Ty akurat wiesz jakie jest życie,szczególnie można to zauważyć po tym co i jak piszesz.Zawiść to Polska przypadłość a ty widać jesteś tego żywym przykładem.

Komentator technik wartownik.

Wiem,wiem kulturę też tam mają.Ty akurat wiesz jakie jest życie,szczególnie można to zauważyć po tym co i jak piszesz.Zawiść to Polska przypadłość a ty widać jesteś tego żywym przykładem.

I znów coś ci unika. Ani twoje mniemanie nie jest obowiązującym wyznacznikiem, ani twoje zachowanie nie jest dowodem iż ty coś kultury osobistej posiadasz, ani ja nie jestem Polakiem - a temat nie dotyczy absolutnie niczego, co mogło by być podmiotem zawiści.

• 2 tygodnie później...

Ja proponuje w okresie czekania na kolejne losy najszybszego kierowcy kosmosu rzucić oczkiem na to co potrafią inni - mniej znani z telewizora i internetowych kłótni kierowcy.

Na przykład w czymś tak genialnym jak jazda pod górkę. W otwartym bolidzie, bez wskazówek pilota a z ciut większym speedem. Naprawdę przyjemność popatrzyć:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Dobry występ w WRC2 Ptaszka, w generalnej na 4 pozycji.

Powtórzy sukces Kubicy ?

Trzymać kciuki !

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mysle ze wlasnie czeka go rozwoj w tym kierunku. Samochody turystyczne, moze klasa GT3 - bylo by super, czy w finale prototypy i np. Le Mans. :)

Mysle ze wlasnie czeka go rozwoj w tym kierunku. Samochody turystyczne, moze klasa GT3 - bylo by super, czy w finale prototypy i np. Le Mans. :)

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Zdecydowanie.

Ukryta Zawartość

Nastepny wyscig z Kubica chyba bedzie mozna zobaczyc online. Zas za mc. nastepna runda na Silverstone. Bilety nie sa drogie, wiec raczej sie wybiore.

Ukryta Zawartość

'Muzyka używana jest do kształtowania ludzkiego umysłu; może być mocna jak narkotyk, lecz o wiele niebezpieczniejsza, gdyż nikt nie traktuje poważnie manipulowania poprzez muzykę."

Ukryta Zawartość

Jakis taki szczesliwszy na ostatnim video. :)

Ukryta Zawartość

3 czas!

Pierwszy raz jedzie w tej specyfikacji, tym samochodem, w przeciez nie najlepszym zespole.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ten to ma pecha.. :/

RK juz dzis nie pojedzie, gdyz nie walcza juz o wynik, a o ukonczenie wyscigu. Jutro jesli samochod sie zachowa, to Robert pojezdzi w ramach treningu.

Edytowane przez DawidM

Tak, zrobil swietne czasy. Jak na pierwszy raz, wiecej niz bardzo dobrze.

• 3 tygodnie później...

F1 ma coraz wiekszy kryzys. Polecam poczytac wpis Cezarego Gutowskiego na jego profilu na FB.

Z innej beczki:

Obecne hybrydy V6 mają moc dorównującą silnikom V10 czyli ok 950 KM i zdecydowanie większy moment obrotowy. Ale dźwięk silników jest okropny. Z powodu ograniczenia przepływu paliwa silniki kręcą się maksymalnie do 10 tysięcy obrotów. Ten sezon też zapowiada się nudny choć Ferrari jest znacznie bliżej. Mają c ogromne problemy z niezawodnością silników. W Australii i Bahrajnie Vettel i I Raikonnen jeździli ze skręconymi silnikami. Nic z tym sobie poradzą Mercedes będzie już bardzo daleko.

Edytowane przez noquarter

Momentu nie maja wiekszego, gdyz maja go ograniczony. Zas co do mocy to nie to samo co kiedys. Do tego okropny dzwiek. Teraz to mozesz sluchac go spokojnie bez sluchawek, kiedys wrazliwe na sluch osoby bez sluchawek nawet na tor sie nie wybieraly. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do tego dochodzi parodia z kwalifikacjami.

Tu wpis Cezarego:

Cezary Gutowski

"Wygląda na to, że (upolitycznienie F1) urosło do poziomu 90% polityki i dyskusji na temat zarządzania oraz formatów kwalifikacji i strasznych pomysłów. Mam nadzieję, że wkrótce wrócimy do sportu..." - mówi Toto Wolff.

Nie jest to jakieś wielkie odkrycie, biorąc pod uwagę, że dotychczas stosunek wynosił 80-20.

Obecna sytuacja z kwalifikacjami jest skandaliczna, a kryzys w Formule 1 widoczny bardziej, niż kiedykolwiek wcześniej. Po stronie słusznej (naszej) jest większość ekip oraz kierowcy (fajnie podsumował to Button, że wszystko byłoby lepsze, niż obecny system. Nawet jazda z jednym okiem zamkniętym). W kontrze - przede wszystkim FIA i miotający się między stronami Bernie.

To Jean Todt - wielki orędownik wprowadzenia eco-silników - wywołał obecny impas. Nie wiem do końca, w czyim interesie. Z całą pewnością jednak nie w interesie Formuły 1. Bernie - sprawca zamieszania (to on wyskoczył z planem zmiany formatu za pięć dwunasta) - dolewa oliwy do ognia. Moim zdaniem realnie cierpi już na zaburzenia związane z zaawansowanym wiekiem.

Po napisaniu listu do kierowców, do których kierował się per "dżentelmeni" i w którym podważał jedynie ich twierdzenie, że wszyscy zainteresowani chcą dobra tego sportu (tu miał rację), w późniejszym wywiadzie wypowiadał się o zawodnikach w następującym tonie:

"Jakim interesem się kierują ci kierowcy, poza wyciąganiem pieniędzy ze sportu?" - na sam początek. Zarzut ze strony człowieka, który nie wyciąga pieniędzy z tego sportu Emotikon grin Nie wspominając o tym, że większość zawodników w taki, czy inny sposób finansuje zespoły (głównie poprzez osobistych sponsorów), które nie dostają wystarczającego wynagrodzenia od FOM...

"Nigdy nie widziałem, aby włożyli (w ten interes) jednego dolara. Gdy idziesz z nimi na obiad nawet nie płacą rachunku" - ciąg dalszy demagogii. No i zastanawiam się, z jakimi kierowcami chadza na obiady...

"Nie powinni mieć nawet prawa głosu. Powinni wsiąść do bolidu i go prowadzić." - Tu już dają o sobie znać osobiste sympatie i słowa podziwu, jakie wyrażał dla Hitlera.

Tak bardzo, jak podziwiam Ecclestone'a i zazwyczaj bronię go przed Wami, gdy stawiacie zarzuty, które nie należą się jemu... Po takich słowach nie mam argumentów. Naprawdę najwyższa pora na emeryturę.

Trzeba jednak przyznać, że facet ma jaja i w pewnych kwestiach... Wysyła dobre komunikaty nawet, jeśli jemu akurat taka szczerość nie przystoi (w tym układzie biznesowym):

"Zostałem zarżnięty za stwierdzenie, że nie kupiłbym biletu na wyścig F1, co jest prawdą. Nie zrobiłbym tego.

Ponieważ wiem doskonale, zanim pójdę na wyścig, kto będzie pierwszy, kto drugi. Tak czy inaczej nie ma żadnego ścigania..." - tu akurat późno się zorientował, bo za czasów dominacji Red Bulla Formuła 1 podobała mu się znacznie bardziej

"Czemu chciałbym siedzieć na cholernych trybunach z moją żoną i dwójką dzieci, czy żoną kogoś innego? Żeby oglądać co?"

Mocne słowa. Też uważam, że przy obecnych cenach biletów na tor, hoteli podczas weekendu GP itd. nie opłaca się chodzić na wyścigi na większości torów. W ogromnej mierze dlatego, że dostęp do kierowców i samochodów jest za słaby, a poza tym zniknął potężny efekt akustyczny i zamiast przejmującego jęku wysoko kręconych V8-ek (że nie wspomnę o znacznie lepszych V10) raczeni jesteśmy eco-dźwiękami łosia w okresie rui (choć mnie się to kojarzy także z gwałtownymi torsjami). Dopiero gdy na tor wyjeżdża GP2 człowiek się czuje jak na prawdziwych wyścigach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez DawidM

Inny ciag, inne wibracje. Wolalem zdecydowanie silniki V10 czy V8 krecone do 20 tys.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.