Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Malowanie takie Jordanowe:S czyzby bolid Renault mial wypenic nisze po Jordanie:) Miejsca 17 i 18:D?

Nowych ekip nie licze:P

Ja bede orginalny i powiem ze najladniejsze jest Ferrari:) Biale spoilery przypominaja dobre lata, tylko logo nie to....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A tutaj malowanie a'la Minardi;) Obecnie te bolidy jakies biedne.. takie nie wyscigowe..

Kiedys oblepione logami najwiekszych potentatow, kazdy centymetr miejsca reklamowego wykorzystany a teraz? Gdzie te McLareny z Westem czy Ferrari z Marlboro... Bar-Honda z pieknym logo Lucky Strike??

Moze malowania sie zmienia ale poki co to co pokazal Mercedes, Williams, BMW, Renaultto jakas bieda jest. Jedynie McLaren jako taki.

Ukryta Zawartość

testy za wiele nie mówią....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) :D

Ukryta Zawartość

chyba najładniejszy w tym sezonie będzie ten:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Niezłe jajca...

Jerez: Ho-Pin Tung zastąpi Pietrowa

wp.pl | 2010.02.09 10:33

Chiński kierowca Ho-Pin Tung zastąpi Witalija Pietrowa podczas rozpoczynających się w środę testów na hiszpańskim torze w Jerez - podał brytyjski serwis thecheckeredflag.co.uk. Zdaniem dziennikarzy Renault chce w ten sposób wywrzeć presję na Rosjaninie, aby pośpieszył się z wpłaceniem na konto zespołu zadeklarowanych przy podpisywaniu umowy pieniędzy.

Thecheckeredflag.co.uk twierdzi, że przyszłość Pietrowa w Renault powinna wyjaśnić się po testach w Jerez (10-13 luty).

Kierowca nazywany "rakietą z Wyborga" podpisując kontrakt z ekipą z Enstone zobowiązał się do wniesienia do zespołu 15 mln euro. Pietrow ma jednak problemy z zebraniem funduszy i grozi mu opuszczenie francuskiego teamu. Brytyjski serwis właśnie kłopotami Rosjanina ze zgromadzeniem pieniędzy tłumaczy decyzję Renault o zastąpieniu go rezerwowym Ho-Pin Tungiem.

Początkowo Renault zadeklarowało, że w Jerez podczas pierwszych dwóch dni testowych za kierownicą R30 zobaczymy Pietrowa, od którego w piątek bolid również na dwa dni przejąć miał Robert Kubica.

Co czeka rosyjskiego kierowcę? Jeżeli Pietrow do 1 marca nie wpłaci na konto zespołu 7,5 mln euro, to najprawdopodobniej jego miejsce zajmie Ho-Pin Tung. Media wśród potencjalnych następców Rosjanina wymieniają również Jacques'a Villeneuve'a oraz Christiana Kliena.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • 1 miesiąc później...

F1 Odpowiada Kubica:

"

Po czterech tygodniach testów, czujesz się gotowy do ścigania?

„Czuję się na tyle gotowy, na ile pozwoliły nam tak ograniczone testy. Spędziłem mnóstwo czasu z zespołem i już mamy mocne relacje, co oznacza, że możemy wyciskać jak najwięcej z czasu spędzonego na torze. Musiałem wiele nauczyć się i nadal pozostaje kilka pytań bez odpowiedzi, ale mamy trochę dobrych informacji z testów, a ja starałem się wyciągnąć wszystko z każdego okrążenia.”

Jak Twoim zdaniem wypada R30 na tle konkurencji?

„Ciężko jest oceniać osiągi, ale zmierzamy w dobrym kierunku. Nie jeździliśmy również ze wszystkimi nowymi poprawkami, a na Bahrajn mamy przygotowany kolejny pakiet aerodynamiczny, który jak się spodziewamy będzie odpowiadał danym z tunelu aerodynamicznego i poprawi osiągi. Ogólnie wygląda na to, że wszystkie czołowe zespoły są bardzo blisko siebie, ale niektóre z pewnością ukrywały pełny potencjał podczas testów, a my także będziemy mieli więcej poprawek w Bahrajnie. Jak do tej pory, sądzę że Ferrari i Mercedes wyglądają na mocne.”

Jakie są Twoje cele na najbliższy rok?

„To będzie długi sezon, a naszym celem musi być rozwijanie się szybciej niż nasza konkurencja. Musieliśmy pokonać spory dystans po zakończeniu sezonu 2009, więc będziemy musieli zrobić dwa kroki do przodu jeżeli będziemy chcieli dogonić czołowe zespoły. Potrzebujemy osiągów- to zawsze jest najlepsze lekarstwo.

Bahrajn ma teraz nowy układ toru. Czy sądzisz, że pomoże w wyprzedzaniu?

„Nie sądzę, że układ ułatwi wyprzedzanie. Najbardziej dogodne okazje do tego typu manewrów pozostają na starej części toru, a nowa jest całkiem kręta, z dużą ilością zakrętów, ale bez stref mocnego hamowania. Wyprzedzanie będzie się więc odbywało tam gdzie zawsze- przed zakrętem numer 1 i 4.”

Jeżeli chodzi o ustawienia, co jest sekretem do dobrego okrążenia?

„Bahrajn to tor, który wymaga stabilności podczas hamowania i trakcji. Nie ma na nim prawdziwie szybkich zakrętów, więc ustawienia koncentrują się po mechanicznej stronie.” "

Długość toru: 5,412 km

Ilość okrążeń: 57

Dystans: 308,238 km

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Po pierwszych w tym sezonie takich bardziej "oficjalnych" treningach wygląda na to,

że Renault będzie może czwartą siłą w całej stawce (za Ferrari, McLaren, Mercedes)

i wyżej dupy chyba nie podskoczy... tak se myślę tylko :/

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.