Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Do końca liczyłem na jakiś ostatni zryw i chociaż jakąś przymiarkę do Rosberga, ale chyba rzeczywiście lepszy był wróbel w garści i pewne czwarte miejsce na mecie, niż zakończenie wyścigu na poboczu z dymiącym silnikiem.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

nudna czołówka, ale z tyłu działo się...

No a ferrari ma chyba problem. Silnik zdaje się nie do użycia... Wydaje mi się, że będą mieli problem pod koniec sezonu - jeśli to prawda, że mają kłopoty z powodu przejścia na dietę. To już 3 napoczęty (i zniszczony u Alonso) silnik z 8 a sezon dopiero rusza.

no Maurycy sie wykazał i "na słuch" odrazu zdiagnozował z pierwszej transmisji z bolidu ze skrzynia Alonso dziwnie redukuje biegi hehe....ale to akurat wszyscy słyszeli ;p

heh a drugim razem jak GG pisał, gdy Hamilton za duzo razy zmieniał tor jazdy to mówił ze Hamilton sie dobrze broni hehe

Szkoda ze zadna z platform (Polsat, C+ czy N) w Polsce nie ma BBC Sport,

przyznac sie kto ma Premier i jakis linuxowy tunerek ? ;p

foxbat, 4 Kwi 2010, 14:21

>jesli Alonso mial uszkodzana skrzynie biegow i jechal jak jechal, to Masse powinni wywalic :P

Już chyba ze dwa lata temu to mówiłem.

Massa, Button i jeszcze Kovalainen do kompletu, to miernoty jakich mało, a ich "wyniki" to tylko i wyłącznie zasługa dobrych wózków w kwalifikacjach.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

- komentarz dzisiaj sięgnoł dna ( chociaz niewiem jak było w tamtym sezonie ) ale nóż się otwiera w kieszeni jak "eksperci" czytaja sobie live timing jakby niebyło nic ciekawszego a tam hamilton wyprzedza petrova albo massa button'a - co to ma być ???

- po raz kolejny hamilton pokazal ze da się cisnąć i wyprzedzać jak się chce

- a to że dowiadujemy się "ciekawostek" po wyścigu po skandal - takie rzeczy jak usterki u alonso powinny być na bierząco - to samo tyczy się sytuacji petrova i wielu innych rzeczy - coz pokazuje polsat "profesjonalizm" - i do ch....y nich zrobią w koncu spot reklamowy bo tego borowczyka z tym volvo słuchać się nieda

- szkoda że niedało się "wyprzedzić" rosberga na pitstopach - brawn'a ciężko "wymanewrować" :(

- co do button'a to jak już wcześniej napisałem "cruiser" i nic wiecej - kiedys się na wiecej zapowiadał - szkoda

- a alonso to nima nic do dodania - klasa - jechał jakby nigdy nic

- petrov niestety musi jeszcze sporo pojeździć ( kubica i "jego" rzut mieli dużo łatwiej - teraz jest odrazu skok na głęboką wode :( ) - jestem na 99% pewien że awaria była jego winą i to samo miałby kubica jakby niemiał doświadczenia i nieoszczędzał bolidu

- po raz kolejny dobra jazde pokazał też rosberg - są juz coraz częściej głosy że powrot MSC to mocny niewypał i mocno mu zaszkodzi - a jak zejdzie otoczka chwały to wyjdzie cały smród - jak był dobry tak był "mendą" na torze - wczoraj nawet tak dla przypomnienia obejrzałem sobie kilka klipow msc vs montoya - ludziom się przypomni - przydałby sie teraz taki JP w F1 :D ( chociaz hamilton probuje mocno :D )

piter z

Zgadza się mendą był a teraz?Cieniutko,słabiuteńko...młody Nico radzi sobie lepiej.A mówiło się,że do tej stajni miał trafić Kubica i właśnie MSC zabrał mu miejsce.Ciekawe co myślą ci,co tak zadecydowali.

cóż - przed pierwszym wyścigiem obecność MSC elektryzowała wszystkich i ściągnęła miliony przed telewizory. Ale Mercedes chyba liczył na efekt długofalowy i nie wiem czy się nie przeliczył. Powietrze uszło z tego balonika marketingowego. Bez sukcesów to nazwisko stanie się niebawem warte tyle co właśnie Rosberga.

W sumie to nie martwi mnie taki obrót sprawy - jak woleli podjąć decyzję tylko ze względów marketingowych a nie sportowych. A kubica powoli ale świetnie pracuje na nazwisko i sukcesy i być może sytuacja się odwórci niebawem.

"The Renault team has raised a point with Formula 1 governing body the FIA over Lewis Hamilton's tactics whilst defending from Vitaly Petrov at Sepang. The 2008 World Champion weaved in front of the Russian four times on the run to Turn 1, although two moves is the usual maximum."

Jak wcześniej mówiłem, przez piętnaście lat nie opuściłem jednego wyścigu i czegoś takiego nie widziałem. Jak Hamilton nie dostanie kary, to już będą to jaja, nie sport.

niewiem czy mnie pamięć niemyli ale takie ruchy pamiętam z czasów "schumacherowych" - owszem jest to kontrowersyjne z tym ze lewis sie nie do konca bronił - on tylko niechciał dac petrov'owi jechac w tunelu powietrznym ( wiem to też jest swego rodzaju obrona ) - lewis uciekal petrow dojezdzal - cóż wydaje mi sie ze teraz juz troche poźno - nimniej wiem że było troche osób któe twierdziły że hamilton powinien dostać za to karny przejazd przez aleje serwisowa - z punktu widzenia kibica niebyło tam nic nietak - było czysto i jak petrov sie zrównał i zaczoł wychodzić na dochamowaniu to Lewis nierobił żadnych dziwnych zagrywek - fajnie by było usłyszeć co ma do powiedzenia sam Petrov - jeżeli on widzi problem to kto wie

nie wiem, czy ktos zwrocil uwage - na starcie w malezji w pierwszej dziesiatce bylo... pieciu niemcow. ktos zapyta: i co z tego wynika? np. nastepne tory w niemczech, gdzie beda sie wychowywac miliony kierowcow z umiejetnosciami prowadzenia bolidow f1. u nas? dziki kraj i trzeci swiat. nie dziwie sie, ze kubica rozwinal swoj talent z dala od polskiego piekla, ktore nasi dzialacze sportowi robia jak nikt na swiecie.

tja... mam takiego orlika po drugiej stronie ulicy. jak sie robi ciemno, to dzieciaki sa w d... bo nie maja swiatla. wszedzie, gdzie bywalem - grecja, hiszpania... - swiatlo bylo do ostatniego zawodnika. poza tym - jaki sens budowania odkrytych boisk w kraju, gdzie przez 8 miesiecy w roku nie da sie grac na zewnatrz?

piter z, 4 Kwi 2010, 23:14

>niewiem czy mnie pamięć niemyli ale takie ruchy pamiętam z czasów "schumacherowych" - owszem jest

>to kontrowersyjne z tym ze lewis sie nie do konca bronił

A co robił? Opony rozgrzewał? Przepisy są absolutnie jasne w tej kwestii, Hamilton je złamał.

nieznam przepisów w tej kwestii ( czy jakiejkolwiek innej bo ich nieczytałem - aby coś móc powiedzieć ze 100% pewnością ) - niewiem jaki musi byc dystans do kierowcy "za" aby rozważać ruchy jako obrone - wiem tylko że niezajeżdżał mu drogi tylko chciał go zgubić i petrov też zmieniał kierunek jazdy tyle razy co hamilton - ale masz racje skoro dostał ostrzeżenie to było coś nietak i równie dobrze mógł dostać kare

gg, 5 Kwi 2010, 10:00

>A co robił? Opony rozgrzewał? Przepisy są absolutnie jasne w tej kwestii, Hamilton je złamał.

Buhah zacytuj dany paragraf:) i konkretne przepisy dotyczace wyprzedzania.

Hamilton zajezdzal droge czy zjechal z toru jazdy Petrova? Kierowca broniacy sie moze tylko raz zmienic tor jazdy, tylko czy Hamilton bronil sie jesli Petrov nie atakowal? Widziales jakis manewr Petrova? Petrov jechal za Hamiltonem a ten chcial mu zjechac z drogi...

Pisales ze Hamilton nie mogl wyprzedzic Sutila, tylko ze Hamilton awansowal z 20 miejsca na 6, pogadamy jak Kubica powtorzy "wyczyn" brytyjczyka...

gg, 4 Kwi 2010, 10:19

>, jazda zygzakiem jest niedozwolona. Ciekawe czy ktoś się kapnie...

Ja bym ukaral Vettela za jazde zygzakiem, wtedy Roberto znalazlby sie na podium:)

Petrov byl wolniejszy, nie mial szans wyprzedzic Hamiltona a tym bardziej utrzymac pozycji co pokazal w walce z Toro Rosso i Hulkenbergiem. Hamilton nie blokowal go dlatego kara bylaby bezpodstawna. Nawet nie dostal upomnienia po wyscigu. Ale skoro wiesz lepiej proponuje zadzwonic do Maxa i powiedziec jak bylo bo moze chlopak wyscigu nie ogladal...

Tench, naprawdę jesteś niereformowalny:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tench

A ty znasz ten paragraf?Ten o zygzaku Hamiltona?

Przepisy powinny być precyzyjne i są a mówią,że kierowca może tylko raz zrobić"zygzak"potem musi jechać prosto obranym torem jazdy.Skoro tak,to Hamilton powinien być ukarany a nie ostrzeżony.

Wielce prawdopodobne jest,że Petrov chciał go wyprzedzić(uczynił to wcześniej)a potem skonfundowany sie pogubił.Mogło to mieć wpływ na niego w dalszej kontynuacji wyścigu.Zresztą albo są przepisy i się je stosuje,bez względu na to kogo dotyczą,albo to farsa nie sport.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.