Skocz do zawartości
IGNORED

PM-80 czy PM-66KI?

Therion

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

nie tobie to oceniac norwidois czy jestem nieukiem czy nie - pogadamy jak ty zakonczysz edukacje - moze rzeczywiscie masz ochote na konwersacje jezykowa zeby sie przekonac??? watpie... oczywiscie zartowalem bo na pewno bys sie wymigal...

to byl blad z mojej strony i do tego sie przyznaje - rzeczywiscie to wyjscie z preampa - jednak wyjasnie dlaczego go popelnilem: w Akai CD 79 jest cos takiego jak DAC Direct Out - sam myslalem ze to wyjscie z przetwornika jak sama nazwa wskazuje a byloby to dobre rozwiazanie bo na pokladzie jest PCM 63 PK - jednak nie - to wyjscie NA PRZETWORNIK - po prostu w glowie nie miescilo mi sie ze klocek tej klasy nie ma wyjscia na preamp tylko z prempa do zewnetrznej koncowki mocy - a jednak... sprawdzilem to u kogos kto takich Denon upgradowal setki i teraz wiem na pewno

po lekturze twoich wpisow norwidos widze ze masz pojecie ale o kinie domowym nie o stereo - zreszta gdzies sie do tego przyznales - wiec badz uprzejmy i nie smiec

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

ostatniego maila nie dostalem bo twoj mail jest zablokowany wiec odpowiadam publicznie: nie czuje sie nielubiany na tym forum ludzie wciaz do mnie dzwonia i pisza maile prowadze duza korespondencje takze na gg czesto doradzam dobieram klocki pomagam wiec nie jest tak zle - nie ma powodu do posypywania glowy popiolem

jesli nie wierzysz znam kilku forumowiczow ktorzy moga to potwierdzic

zauwaz jak wyglada moja polemika z zyziem z ktorym bez przerwy sie nie zgadzamy a jak z toba... po prostu nie znosze grubianstwa i inwektyw i dostosowuje sie do poziomu rozmowcy - czasami na moje nieszczescie - i tez na moje nieszczescie nerwowy jestem co na pewno widac

negacja mojego wyksztalcenia to juz byl cios ponizej pasa - ja nie wnikam ile i jakie szkoly skonczyles (jesli w ogole) bo mnie to nie interesuje ale wierz mi ze mam dyplom i pare innych swiadectw i nieukiem nie jestem

uwazam ze nasza dyskusja powinna zejsc na inny poziom jesli w ogole mamy ja kontynuowac - jesli nie zejdzie wycofuje sie

Disco

W takim razie schodzimy ( a może wchodzimy:) na poziom odpowiedni dla forum publicznego:)

OK przyznaje się do kilku błędów i masz racje że lepiej się czuję w zakładce KD. Wolałbym jednak całkiem nie rezygnować z zakładki STEREO chociaż postaram się raczej więcej czytać a mniej wpisywać bo nie chcę ciągle trafiać na listę forumowych pieniaczy. Naszą zwadę uznaję za zakończoną i drugi raz tak bym się nie wyrażał. Masz rację że niepotrzebnie dogryzałem w sprawie kompetencji bo raz że ja jestem dopiero na 4 roku prawa a dwa że jakie to ma kurcze znaczenie...Każdy z nas reprezentuje tyle ile po nas widać więc prosiłbym resztę gawiedzi o łagodny wymiar kary dla mnie i dla disco w sensie nie docinania nam bo razem sypiemy głowę popiołem i postaramy się o rzetelną dyskusję, po prostu czasem nerwy puszczają a większości się to zdaża...

Disco!

Wyciągam rękę w pojednawczym geście i jednocześnie mówięc ciepłe przepraszam:)

Nic strasznego się nie wydarzyło, ot takie nieporozumienie:)

Niezależnie czy przyjmiesz mój punkt widzenia to takie słowa Ci się należą...

No to co panowie? Wracamy wreszcie do tematu?

Jak zwykle pobocze tematu zrobiło się nazbyt szerokie:(

Ale w Waszych rękach bieg dyskusji:)

A co myślicie o Marantzu PM 78????

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Marcin ja skonczylem politologie i rzeczywiscie ucze jezyka angielskiego... Nasz spor rowniez uwazam za zakonczony. Chetnie odblokuje Twojego maila i odpowiem na kazde pytanie na ktore bede potrafil.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Do rzeczy: Marantz PM 78 to niezly klocek - mial go opteron wiec moze wiecej powiedziec. Jego odpowiednikiem jest PM 8000. Pracuje w trybie klasy A. Slyszalem go tylko raz ale naprawde uwazam ze gra niezle. Zaluje tylko ze nie slyszalem wersji opterona bo ponoc niezle sie go upgraduje. Pozdrawiam. PS Podobnie jak PM 80 w klasie A oferuje 25 watt natomiast w klasie AB przy obciazeniu 8 ohmow 95 watt.

Rafał

Ja też zdawałem na politologię ale dostałem się tylko na prawo...na politologię brakło chyba 2 punktów, ale egz.z prawa był później i pytania z politologii przydały się na egz. z prawa na które to nota bene dostałem się na włosku 102/120 a od 101 przyjmowali:)))

Miło mi że udało nam się wyprostować niepotrzebne waśnie i musze się jeszcze trochę ogłady nauczyć bo tu na forum słowo jest bardzo trwale zapisane i nie ma przebacz...:()

Wróżę naszym kontaktom duże powodzenie i prawdopodobnie będziesz czasem nękany moimi pytaniami. Mam szacunek dla Twojej wiedzy.

Dzięki za opinię o PM 78. Byłem nim zainteresowany ale do kupienia był w komisie więc wątpię abym wyszedł dobrze na transakcji z pośrednikami. Właśnie dziś kupiłem sobie nową zabawkę ( na razie przez allegro), ale nie jest to ani Marantz ani Denon z dawnych lat chociaż to także leciwy sprzęt, tj z lat 93-95 końcówka mocy 6 kanałowa NAD 906. Zdaję sobie sprawę z tego że jest to małej mocy raczej zabaweczka ale w następnym tygodniu jak ją odbiorę to chociaż się przekonam jak ma się taki sprzęt do mojego amplitunera któremu zawsze przyda się jakaś dopałka choćby kanałów tylnych ( z tego co się interesowałem to ta końcówka ma opcję mostkowania więc można zrobić mniej mocniejszych kanałów). Pobór mocy w niej to 600W i 3 zasilacze oraz na każde 2 kanały para kondensatorów...zobaczymy...Cena jaką ustaliłem to 700zł...sam nie wiem czy drogo bo przy 6 kanałach jest tam może z 30W na kanał ale pewnie u Nada 30W niewiele się różni od tych niby 150W w Denonie...Oby...Może ktoś z Was drodzy forumowicze zna tą końcówkę?

Marzy mi się zostawienie jej jako zasilanie kanałów tylnych i centra a na przód kupno NAD C-270/2 / C-370/372. Zobaczymy...:)

aha...ale to nie jest zakładka KD więc wielkie przepraszam dla purystów stereo:)

Wybaczcie!

Tak właściwie to można byłoby użyć tej końcówki jako zasilanie do bi-ampingu więc w temacie stereo byśmy zostali nawet i o niej rozmawiając:)))

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Marcin tez chcialem na prawo ale zdawalem na politogie i udalo sie:):):) A ze zawsze lubilem angielski i mialem do niego smykalke wiec mi zostalo...

Nie mam pojecia co to za koncowka NAD'a. W Nautilusie slyszalem koncowke z preampem stereo za pare dobrych tysiakow i zagrala zupelnie dobrze. Oby Twoja byla jeszcze lepsza. Pozdrawiam.

• 1 miesiąc później...

Korespondencja mailowa, ktora miala miejsce dzisiejszego wieczoru:

discomaniac71: Mam do sprzedanie lepszą wersję mkI. Była o 8tyś jenów droższa. Pozdrawiam

Ja: dlatego prowadzisz kampanie na rzecz Marantzow na audiostereo.pl?? Aby podbic cene??

Przeciez PM 84 to mial byc osmy cud swiata... Hi-end, przy ktorym Krelle czy Levinsony to zwykly zlom...

discomaniac71: Słuchaj koleś licz się ze słowami - nie znasz mnie ani ja ciebie. Żadnej kampanii na rzecz Marantza PM 84 nie było. Było parę opinii o PM 75. Tyle. Nie jestem handlarzem. Żegnam.

Do przemyslenia i oceny :-)

Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Morven byles bezczelny i tyle - nic wiecej... Nigdy nie pisalem o tym ze PM 84 gra lepiej od Krella czy Levinsona. To niezly wzmak i tyle. Nic wiecej. Moge skopiowac wpisy kiedy informowalem ze celowo nie napisze o brzmieniu PM 84. To dlaczego go sprzedaje to jest tylko i wylacznie moja sprawa. Owszem bylo za duzo opinii o PM 75. Do tego sie przyznaje. Zastanow sie nad soba zanim machniesz takiego bezsensownego maila.

"Nigdy nie pisalem o tym ze PM 84 gra lepiej od Krella czy Levinsona. To niezly wzmak i tyle. "

no ale jak pm75 jest duzo słabszy od pm84 a pm75 jest lepszy od Krelli i innych to chyba LOGICZNE jest ze pm84 Twoim zdaniem jest duzo lepszy od Krella i innych...jejku,komu piszesz te posty,przeciez kazdy ma swój rozum i odpowiednio to zinterpretuje,o co tak naprawde chodzi.....

disco nie zgrywaj sie teraz.....pisałes tak o wzmacniaczu swojego kolegi Avatara.....poza tym i innych dosc drogich i nowych klockach które to słuchałes(pomijajac to ze po kilka min jak to Twój kolego objasniał:) ) tak pisałes....szkoda mi czasu na szukanie w twoich postach i zalewie tych dyskusji na temat tego wzmacniacza,kto czytał ten wie co mówie...i to nie tylko o PM75 były takie słowa ale o ponoc takim samym czyli super wzmacniaczu z tym ze z innym charakterem (PMA1560:) ).

Tylko tak, żeby włożyć kij w mrowisko:

"

MARANTZ - proszę o opinie

discomaniac71

stat: 724 / 2388 / 9

31 Lip 2005, 18:08

Sorki za offtopic ale okazalo sie ze w mojej konfiguracji przywieziony przez Avatara oslawiony Krell KAV 300i zagral zedecydowanie gorzej od Marantza PM 75. Krell jest jasny moze nawet za jasny brakuje mu nisko schodzacego basu i jak na moje ucho nie ma tego smaczku ktory powoduje ze chce sie sluchac muzyki. Wciaz odpowiadam sobie na pytanie dlaczego tak sie stalo... Podobnie KAV 300i wypadl w porownaniu z power ampem Technicsa (rocznik 1982 po calkowitym upgrade w czasach kiedy Technics to byla firma) i kolumnami DIY na Fostexie. czyli halucynacji nie mam... Pozdrowionka dla wszystkich wlascicieli PM 75 PM 80 PM 95 i pokrewnych:):):)"

Pozdrawiam

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

kolejny szuka zadymy???

napisane wyraznie: w mojej konfiguracji... bo tak bylo i Avatar sie z tym zgodzil - takze z tym ze na Fostexach tez nie zagral - czy tu jest gdzies napisane ze jest gorszy????

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Krell jest jasny moze nawet za jasny brakuje mu nisko schodzacego basu i jak na moje ucho nie ma tego smaczku ktory powoduje ze chce sie sluchac muzyki.

Tylko notka o tym ze jest niezgodny z moimi preferencjami i mnie (ze wzgledu na charakter brzmienia) bardziej odpowadal PM 75. I tak bylo. Napisalem gdzies ze Krell jest kiepsko zbudowany i to prawda nie ma w nim rewelacji ale zwlaszcza z kolumnami B&W (o tym tez gdzies pisalem) gra bardzo dobrze. Mimo brakow w budowie (duze dobre trafo ale za to male kondziorki). Ten mit jednak niedawno zostal obalony. Okazalo sie ze wzmak na 1 rzut oka zrobiony cienko potrafi zagrac. Nie zmienia to mojego zdania o Coplandzie CSA 8 ktorego mialem okazje sluchac. Uwazam ze jest przecietny. Tyle.

Nie mam ochoty a co najwazniejsze nie mam komu sie usprawiedliwiac. To forum pelne jest takich jak zyzio czy elfan ktorzy zeruja na innych i potrfia bijac piane szukac zaczepki. Wyrazaja opinie o czyms o czym nie maja zielonego pojecia a potem lapia sie za glowe jak widza jak jest wykonany chocby taki Pioneer PD 93. I ze seria Reference to jednak nie zadna sciema. Tak to jest jak sie czlowiek budzi z reka w nocniku...

discomaniac

Napisalem gdzies ze Krell jest kiepsko zbudowany i to prawda nie ma w nim rewelacji

Jesteś bardzo odważny w swoich stwierdzeniach,albo bardzo durny.

Co ,czy też jaka wiedza upoważnia do wydawania takich stwierdzeń.

Znam te Marantze i te Krelle i to dosyć dobrze.

Zaiste trzeba być nieskończonym kretynem (czytaj JEŁOPEM )porównywać te urządzenie.

Mając bardzo duży szacunek do firmy Marantz do głowy by mi nie przyszło robić takie porównania.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Po 1 swoje inwektywy mozesz sobie schowac w buty.

Po 2 to nie moje zdanie a adamhiend'a ktory na elektronice jednak sie zna w przeciwienstwie do wielu innych tutaj. Przekonali sie o tym forumowicze z Krakowa. Krell poczynil oszczednosci (mowimy o podstawowym modelu KAV 300i) m innymi na kondensatorach. Faktem jest ze trafo jest bardzo solidne ale juz np tranzystory mniej. O szczegoly mozesz poprosic adamhiend'a. Jednak ten KAV 300i potrafi z B&W zagrac bdb.

Marantz z kolei potrafil robic dobre drogie klocki. Najdroszy jaki znam kosztowal 2 miliony jenow. Jednak do poziomu cenowego takiego KPS 25 (CD DAC i preamp w jednym) nawet sie nie zblizyl. Kiedys udalo mi sie posluchac monoblokow Krella - dzwiek fantastyczny.

discomaniac71

Krell poczynil oszczednosci (mowimy o podstawowym modelu KAV 300i) m innymi na kondensatorach. Faktem jest ze trafo jest bardzo solidne ale juz np tranzystory mniej.

Dr.Strosmajer niegdyś stwierdził : "gdyby głupota miała skrzydła byłabyś gołębicą "

Nie jestem dr.Strosmajerem ,ale bardzo podoba mi się ten cytat i prosi się o dosłowne zacytowanie do niektórych osób na tym forum.

Wypisywanie głupot i wprowadzanie w błąd kolegów z naszego forum ma swoje granice.

Od dłuższego czasu wypisujesz pierdoły nie mające żadnego odniesienia do rzeczywistości.

Zacytowany wyżej fragment Twojej wypowiedzi dot. K-300 świadczy li tylko o Twoim braku wiedzy(i osłuchania).

Nie cierpię,jak się pisze takie idiotyzmy,ścierpieć można wiele,ale takiej bezczelności popartej zupełną ignorancją .......

no jeszcze w tak dużym stopniu na tym forum się jeszcze nie spotkałem.

Na całe szczęście istnieje funkcja "ignoruj" ,którą na stałe zastosuję przy Twoim nicku.

NIE POZDRAWIAM

=> disco

Zaczepki nie szukam, ale są granice absurdu...najpierw cudowny PM 75, potem PM 84 jeszcze cudowniejszy, który po miesiącu czy dwóch ląduje w ogłoszeniach....egzaltowane opisy...olśnienia po wpięciu najtańszego IC, kłamstwa o nieszczęsnym Siltechu London.....zachwyty nad napisami "Reference" czy "new optical class A"...ileż można....wytrzymać.....no chyba że traktować to jako folklor forum, tyle tylko że niezamożni nowi uzytkownicy w to wierzą i kupują PM 75 za 1200 czy 1300 zł, żeby po miesiącu go sprzedawać, bo to jednak nie to, albo trafi się im gorszy egzemplarz z wyschnietymi kondensatorami...z tym walczę.....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.