Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki tuner od Marantza PM 68 :-)

wmarcinw

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś może mi polecić jakiś fajny tuner używany za małą kasę (max 200 zł) do mojego PM 68. RDS musi mieć a także musi dobrze odbierać i ładnie wyglądać. Jest tego tak dużo na allegro, że nie wiem, co mam wybrać.

Proszę o mądre rady.

https://www.audiostereo.pl/topic/23462-jaki-tuner-od-marantza-pm-68/

Kwestia gustu. Sam wiesz najlepiej co Ci się podoba zewnętrznie a później należy po prostu posłuchać tego co odpowiada Ci optycznie a następnie wybrać ten który według Ciebie gra najlepiej... Nikt nie siedzi przecież w Twojej głowie. Możesz poczytać też wątek "Śliczne Tunery" :-D

ciekawe jak mam posłuchać przez allegro ? :-) poroszę tych o pomoc co mają coś ciekawego w domu i są zadowoleni i mogą polecić to co mają lub napisać że czegoś nie warto kupować bo są nie zadowoleni.

Pozdrawiam :-)

Jest aktualnie na allegro Sony ST S730ES z drewniamymi boczkami.Posiadam jego mlodszego brata 707ES i jest to naprawde swietny tuner.Gra milym,lekko ocieplonym dzwiekiem z ladna przestrzenia.Poza tym z drewnianymi boczkami wyglada swietnie.

Kup sobie jakis tunerek Marantza na allegro (czesto sie pojawiaja) wizualnie pasujacy do PM-68 "do kompletu" i bedzie dobrze.

Jak mawia moj ojciec "radio to radio, gra to... jak radio" ;-)

Pozdrawiam,

Lete

Oczywiście najlepiej pod względem wyglądu i sterowania jednym pilotem to Marantze. Ale ja osobiście Marcin polecam Ci też Kenwoody KT 6040, KT 3050, KT 5050 i podobne z tamtych serii. Najlepiej szereg min 30 (czyli np 30XX) a jeszcze lepiej wyższe. Załączam fotkę 6040, który jest bez RDS, ale już np 3050L ma RDS i mam sam takiego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

A co myślicie o tym ???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co o tym myślicie?? ile za te tunery warto zapłacić i czy dobrze grają ????

Czy one mają piloty bo sprzedawca nie pisze nic na ten temat.

Ukryta Zawartość

>wmarcinw

Podałeś akurat przykłady prostych, podstawowych modeli, po których niewiele dobrego można się spodziewać. Ale właściwie,czego TY oczekujesz od tunera? Serio. Miłego, niaangażującego podkładu codziennych czynności czy może czegoś więcej, bliższego audiofilskim apetytom? W pierwszym przypadku dobry będzie każdy niezbyt stary model, który z jakiegoś względu przypadnie Tobie do gustu (na oko). W drugim przypadku - uuu, to już dłuższa bajka i wtedy rzeczywiście zacznij od lektury choćby wątku "Śliczne tunery" oraz odwiedzin na stronie FMtuners. Powodzenia!

zwolennik łagodności

Gość

(Konto usunięte)

"Jest aktualnie na allegro Sony ST S730ES z drewniamymi boczkami."

akurat poszedł za 355zł i trudno ocenić czy to mało czy dużo.

Sprzedający unikał kontaktu i przez to nie odpowiedział na zapytanie o inne uszkodzenia poza tymi, które były widoczne na zdjęciach i tak mało czytelnych.

Ciekawi mnie porównanie tunerów sony z linii es z tunerami pioneer np F 656 lub 757 MarkII.

• 4 tygodnie później...

Ile powinno kosztować strojenie takiego tunera?? czy ktoś się zna na tym trochę ??

Znajduje stacje radjowe na funkcji Auto o 0,15 za daleko. jak ustawię ręcznie stacje w paśne ich nadawania to nie ma stereo. Np: U mnie RMF FM nadaje na 93,00 a tuner znajduje go na 93,15 wtedy szumi trzeszczy itd... co z tym zrobić??

Kenwood KT-660L

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.