Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Udalo mi sie zdobyc wczoraj dzieki koledze MArkowi obrys kosza tego GDN-a wlasnie wysylam poleconym do Zybla, zeby bylo z czego frezowac :-))

ale jest jeszcze jeden szczegol, na ktory nikt nie zwrocil uwagi, a chyba bardzo istotny.

NIe padlo nigdzie jaki jest rozstaw glosnikow na przedniej sciance !!! KRYSIAS !!! HELP !!! czy dalo by rade podac odleglosc gornej krawedzi kolumny do krawedzi kosza kopolki i odleglosc miedzy kopolka a tym GDN??

To ja sie tez dopisze do zamowienia w takim razie. Biore Milsy i Soleny:) tylko ze o troche innych wartosciach, oby nie bylo problemu z tym.

mlody2:SOLEN-55866(4,7 PPE) x 2, MILLS-Tutaj jeszcze musze pomyslec ale 2 sztuki napewno;)

lancaster: SOLEN-59295 x 2szt, MiLLS-64620 x 2szt

saczek_XTRM: SOLEN-59295 x 2szt, SOLEN-62355 x 2szt, MiLLS-64617 x 2szt, MiLLS-64620 x 2szt,

MiLLS-64410 x 2szt

systex:14AWG 0,82mH (59295) x 2,mills 3,3ohm (64401) x 2, Solen 0,68uF (51546) x2, Solen 2,7uF

(55876) x2

rodro: Solen 0,82mH (59295) x 2,mills 3,3ohm (64401) x 2, Solen 0,68uF (51546) x2, Solen 2,7uF

55876) x2

>>>>-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

piortek: cewka litz 0,82mH/0,4ohm x 2, rezystory Mills 3,3ohm x 2, SCR MKP 2,7uF x2

AcoustiC: cewka litz 0,82mH/0,4ohm x 2, rezystory Mills 3,3ohm x 2, SCR MKP 0,68uF x2

GNAKED: cewka litz 0,82mH/0,4ohm x 2, rezystory Mills 3,3ohm x 2

grip: cewka litz 0,82mH/0,4ohm x 2, rezystory Mills 3ohm x 2, Solen 0,68uF x2, Solen 2uF x2

Panowie , pobierznie przeglądnąłem temat i tak dla wszego dobrego samopoczucia :

Dobre cewki z Litza (lepsze niż w PXC) robi Intertechnik ( a można je kupić z 30% rabatem u Rolpha ) gdzie nagminnie kupujemy głośniki

Wiem co mówię , bo sam sobie takie monstrum sprowadziłem od niego razem z głośnikami :))))

Są lepsze rezystory na wysokie tony niż Mills dostępne w Elfie ( zresztą w PXC też są tylko dużo droższe ) :))))

Co do kondensatorów , to się nie wypowiadam , bo każdy ma swoje preferencje Solen to to samo co SCR MKP

no chyba , że kupujecie wersję KP

Mówię to dlatego , że cewki dość ciężkie są , więc i koszty transportu znaczne , zaś urząd celny zdaje się wam to ocli jako wyroby z miedzi.

Miłej zabawy życzę

>mlody2:SOLEN-55866(4,7 PPE) x 2, MILLS-Tutaj jeszcze musze pomyslec ale 2 sztuki napewno;)

>lancaster: SOLEN-59295 x 2szt, MiLLS-64620 x 2szt

>saczek_XTRM: SOLEN-59295 x 2szt, SOLEN-62355 x 2szt, MiLLS-64617 x 2szt, MiLLS-64620 x 2szt, MiLLS-64410 x 2szt

>systex:14AWG 0,82mH (59295) x 2,mills 3,3ohm (64401) x 2, Solen 0,68uF (51546) x2, Solen 2,7uF (55876) x2

>rodro: Solen 0,82mH (59295) x 2,mills 3,3ohm (64401) x 2, Solen 0,68uF (51546) x2, Solen 2,7uF 55876) x2

>piortek: 14AWG SOLEN 0.82mH x2 (59295), MILLS 3R3 MRA-5 x2 (64401), SOLEN 2.7uF 400v x2 (55876)

>>>>>-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

>

>AcoustiC: cewka litz 0,82mH/0,4ohm x 2, rezystory Mills 3,3ohm x 2, SCR MKP 0,68uF x2

>GNAKED: cewka litz 0,82mH/0,4ohm x 2, rezystory Mills 3,3ohm x 2

>grip: cewka litz 0,82mH/0,4ohm x 2, rezystory Mills 3ohm x 2, Solen 0,68uF x2, Solen 2uF x2

MC930 Caddock oczywiście

Poszukajcie na stronie AudioMoods ; cena w Elfie 18+Vat - ok 6 USD - tyle co PCX

Śmiem twierdzić , że Rolph wysłałby również same części ale może się mylę ( kwestia ilości i wartości zamówienia )

chlopaki wasze terminale

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wplyneło 26 przelewów, większość kolegów podała nick z forum w tytule przelewu.

pkrecz

bikoz

Gnaked

Jendrek

Acoustic

Hoosar

Krisabc

FilipS

karbidoczaszka

cyku

piortek

twonk

maszto

loudspeaker

Patefil

rixus

koziol

rhs

PiMi

rodro

Resztę ustalę.

Pozdrawiam

Dla budujących w wersji "skromniejszej", dzwoniłem do firmy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ,uprzejmy facet poinformował że robią cewki:

z drutu 1,2 mm (czyli przekrój jak w oryginale - 16AWG),

0,85 mH (czyli wartość pomierzona przez krisiasa z oryginałów),

0,4 Ohm DCR (czyli wartość pomierzona przez krisiasa z oryginałów),

no i cena ok. 12 zł.

Jedynym więc odstępstwem o oryginałów jest to że to oczywiściw nie Litz, ale czy ja tą różnicę usłyszę?!

Ukryta Zawartość

Lista:

sdp

loudspeaker

rixus

cyku

piortek

namor

koziol

twonk

rhs

Patefil

dudu

pkrecz

Saczek

bikoz

mareck

maszto

Gnaked

Jendrek

grip (Proszę o potwierdzenie danych. W adreszie do wysylki jest Piotr, w przelewie Norbert)

Acoustic

hoosar

krisabc

PiMi

FilipS

rodro

karbidoczaszka

Kilka osób poproszę o dane do wysyłki, za moment będzie lista.

Pozdrawiam

dodo

"15 Mar 2006, 09:12

Panowie , pobierznie przeglądnąłem temat i tak dla wszego dobrego samopoczucia :

Dobre cewki z Litza (lepsze niż w PXC) robi Intertechnik ( a można je kupić z 30% rabatem u Rolpha ) gdzie nagminnie kupujemy głośniki

Wiem co mówię , bo sam sobie takie monstrum sprowadziłem od niego razem z głośnikami :))))

Są lepsze rezystory na wysokie tony niż Mills dostępne w Elfie ( zresztą w PXC też są tylko dużo droższe ) :))))"

Wszedłbym w to.

dodo, jesteś pewien, że te rezystory (jakie?) są lepsze od Millsa?

Może faktycznie cewki zamówić u Rolpha, jeżeli lepsze i tańsze?

Mamy czas do soboty.

Pozdrawiam

>>lancaster

ja chętnie bym na to poszedł...nawet powiem więcej, zamówiłbym sobie głośniki u Rolpha, ale niestety McGyver zamknął listę tydzień temu, myślę że następne zamówienie u Rolpha nie będzie prędko... ://

A to jest propozycja cewek z Polinka 085 mH, drut 1,2 mm,

czas oczekiwania 5 godz. tzn. zamówienie złożone do 10 rano jest realizowane w tym samym dniu, spakowane w paczkę i wysłane

Cena kompletu 30, 70 zł brutto. Może być to alternatywa dla osób, które nie chcą wydać zbyt wiele kasy na zwrotnice-

Ukryta Zawartość

post-8723-100004874 1170287880_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

trochę zaczyna mnie bawić ten wątek-czekałem na niego bardzo długo,na elektrodzie nie został przyjęty(bez odzewu) a tutaj dzieki krisis'owi temat poszedł jak burza -do rzeczy -jestem na etapie wykańczenia mojej konstrukcji na gdn13/40/2,4 + gdwk11/100,8.... ja rozumię że chcecie kopiować totema, ale nie tak na slepo-panowie!!!! mam teraz zwrotkę 2rzędu z podziałem ok3,9kHz(gra b.poprawnie,ale...), za pare dni bede miał 1-rzędu na cewce 0.82mH(1,2mm powietrzna)+jatzen(mkp) 2.7uF+rezystor(ceramik) 3ohm(taka tania wersja ekonomiczna ala totem)..... do czego zmierzam -panowie diy'owcy może sami zrobicie coś lepszego niż totem-orginał zostawcie tylko jako punkt odniesienia....ja na kopiowaniu na pewno nie poprzestanę...wykażcie się inicjatywą na tym polega istota tego forum...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.