Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

Co do kondów mogę napisać o ruskich olejakach.

W systemie neutralnym, ew. neutral/jasny

tonacja: góra lekko cofnięta, reszta pasma bez ingerencji kondensatora(jako referencja w sygnałowce służył przewód sygnałowy).

barwy: najlepsze zróżnicowanie barwy wśród kondów jakie do tej pory słyszałem. Audyn np. jest jaśniejszy i słychać tą jego jasnosć na każdym utworze. BG N osładza lekko średnicę i to też słychać na kazdym utworze(jako referencja służył kabel sygnałowy) Ruskie olejaki czasami grają jak BG N, czasami jak mkp, a czasami zagrają twardo.

kontrola basu i barwa(w sygnałówce): MKP idą do domu. Różnica w barwie nie jest powalająca, ale z olejaka bas jest bardziej zwarty.

w cieplejszych/ciemniejszych systemach może brakować otwartosci góry. Może też brakować wybrzmień i powietrza na średnicy.

Za to dobrze zaaplikowany ruski olejak jest bardzo dobrym kondensatorem. Na wyjściu CD miuałem BG N 10uF i po wymianie na ruskie olejaki 10uF nie ma powrotu do BG N. Za to przy zasilaniu opampów BG N są świetne, Właśnie wlutowałem te 10uF równolegle z Elna Cerafine 47uF/35V i tak chyba zostanie...no ale jeszcze popróbuję Elna Silmic;)

hemi piszę odnośnie sygnału, bo ciężko porównać na wysokotonówce konda i jego brak:)

Te same spostrzeżenia dotyczą zwrotnicy, tylko basu i nie ocenie z tweetera;)

Mam nadzieje, że dojdzie do skutku kolejne zamówienie na ruskie olejaki. Z czyatym sumieniem polecam, zwłaszcza za tą kase.

bikoz pisałem i faktycznie poczta coś ciężko szła, ale w końcu poszła. W każdym razie rezygnuję z zamówienia u Petera, zresztą trzeba zbierać kasę na ruskie PIO:)

A nie mozna by przeczytac teamtu od poczatku? tam wszystkie wartosci sa podane

w torze GDN szerogowo Cewka 0,85mH RDC 0,4 Ohm

W torze GDWK rezystor 3,16R oraz kond 2,68uF (2x1uF i 0,68uF)

pozdrawiam

Moje na razie wyglądają tak jak widać, ale grają - cewka Polink, kondy olejaki ruskie ,rezystor Polink .Dzwięk ? Narazie trudno powiedzieć, bo muszą troche pograć, ale moim zdaniem klarowny.

wydaje się że grają większe kolumny

konstukcja klon-fajnie wyszło-też mam taką cewke-ale dam jeszcze równolegle konda 12uF i oczywiście 2rząd dla gdwk(11/100)- czekam na twoją relacjhe apropo basu jak gdn się wygrzeje-apropo jak masz kopie mite to czy fornirowałes srodek????

Czesc

Nie chce Cie martwic, ale w/g fotki wyglada ze glosniki sa wzgledem siebie duzo bardziej oddalone niz w oryginalach, a to juz bedzie slychac mocno (roznica tak na oko 1 cm), no ale napisz co nie co jak graja, jak ten GDWK sie sprawuje ? jak stereofonia......

Pozdrawiam

Zupełnie mi wyleciał z głowy.

Rozmawiałem wczoraj z krysiasem. Kopułka w Mite nie ma ferrofluidu.

Zamawiamy takie?

Im szybciej coś w tej sprawie napiszecie tym lepiej.

Pozdrawiam

Skąd ten krysias to wszystko wie? ;)

Czyli to jest ta słynna modyfikacja. Ciekawe, czy Totem bierze głośniki bez ferrofluidu, czy sam go usuwa. Jeżeli bierze bez, to by znaczyło, że ludzie w Tonsilu nie mówili prawdy twierdząc, że dokładnie takie głośniki bierze od nich Totem.

grip, sory, ale ja rozmawiałem o GDN-ach tylko, bo z nimi był problem(numery serii wziete za wersje). Nikt nie pytał wtedy o GDWK, wiec i nie rozmawiałem o nim. Mi też do głowy nie przyszło;)

krysias wie to, bo rozkręcił glosnik. Widzialem foty.

>lancaster

to o ferrofluidzie to ważne, chociaż mam trochę wątpliwości bo wszyscy się dziwią że ten GDWK ma niską częstotliwość podziału i może być przeciążony,

ale jeżeli krysias jest pewny na 100% tej informacji to jestem za zamówieniem bez ferrofluidu

GDWK10/80/7 nie jest chłodzony ferrofluidem i nigdy nie był:)

Tak, że bajki o modyfikacjach Totema możemy włożyć tam, gdzie ich miejsce;)

Pozdrawiam

No i problem się rozwiązał. Właściwie, to lancaster go rozwiązał.

Brawo, brawo!

A jak tam się sprawy mają z naszą wiejską obwódką na naszym ukochanym głośniczku bez ferrofluiodu? ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.