Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

jak tylko przyjada to dam znac. Jako porownawcze wezme jakies focale za 3kzl sztuka a moze doszly juz te najdrozsze w hebanowych puzdrach? takie plaskie nalesniki. No i zaimpulsuje je dodatnio 15amperami. Ciekawe jak zaskrzecza? wykres tez podam ale bez foto samych bo nie mam foto anikt mi nie chce podarowac?

Senicz, no jak to co sie spodobał? Nowy tytan Edytona oczywiście...a niby co?

"Focale zaskrzeczą" ...zaczyna mi się podobać Twoje laboratorium:)

Najlepiej daj go przez filtr dla midbasu 3order cięty max 2,5K.

Pozdrawiam

Gorący apel: Jeżeli macie jakiś aparat, który zalega wam w szafie nie badźcie sadystami i podarujcie go Seniczowi. Szkoda, że nie mam takiego, bo byś dostał seniczu.

Senicz ja to Cie podziwiam - na drogie focale Cie stac, a na najprostrza cyfrowke juz nie :D. Pozatym uwazasz ze sa one tak wspaniale jesli jeszcze ich nie testowales ?? Jasn owidz jak sie patrzy :] ...

Zybel

masz juz dwoch chetnych na skrzynki do totemow

1.wojtekr

2.fotoarkady

ja oczywscie niesmialo sie przypominam

[zawsze dla dwoch latwiej sie zmobilizowac Zybel:-}]

ps

mam nadzieje ze w koncu zrobia te glosniki w tonsilu;-

Panowie jutro podfrezowania. Jaką głebokość?

fotoarkady robie 5 par mite w tym jedna dla pkrecza. Jeśli zamawialeś przez maila to jedna bedzie dla ciebie. Wszystkie powinny byc gotowe na koniec tygodnia.

pozdrawiam

>>wojtekr

lancasterowi pewnie zostanie parę kompletów.. on zamawiał głośniki

nadal nie mam sygnału od Senicza, chyba nie zgłosi się jednak po aparat... a szkoda :|

Panowie

Zwracam się z prośbą o pomoc.

Tak najkrócej, dla mnie jaja w temacie tego zamówienia sie skończyly.

Dzis nie można dodzwonić sie do żadnego z biur w Tonsilu/Protonsilu.

Mam nadzieję, że to tylko awaria telefonów.

Jeden z kolegów obiecał pomoc w tej sprawie, ale narazie nie mam od niego żadnego info.

ahfc, jeżeli to czytasz i wiesz COKOLWIEK daj znać.(to nie z ahfc rozmawialem o tej pomocy)

To, że jestem wkurwiony, to najdelikatniej powiedziane.

Jeżeli sytuacja nie ulegnie zmianie przez tydzień(zero jakiegokolwiek kontaktu) z przykrością będę musial odesłać Wam pieniądze. Chyba, że macie inne pomysly jak to ruszyć.

Napisałem maila, ale przecież oni mogą nie mieć prądu...

lancaster, to chyba jest jakis spisek ;) Pogadaj z Atoposem moze ma jakas teorie ;) A tak swoja drogo czyzby koniec Tonsila?

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Żebym miał chociaż jakis kontakt z syndykiem, albo kim kolwiek, kto tam podejmuje decyzje. Normalnie dziwie sie tym ludziom we Wrześni. Gdybym był pracownikiem tej firmy zrobilbym tam taką jazde, jaka Lepperowi w najlepszych latach do głowy by nie przyszła.

Ludzie, co tu się dzieje?

Syndyk opchnie za drobne na piwo maszyny(bo nie będzie lepszej oferty). Znów jakiś buc to kupi i produkcja ruszy.

Żeby było jasne, jezeli im tego prądu nie włączą to to jest wersja optymistyczna.

a moze zrobmy zrzute

od kazdego po wiadrze pradu dla Tonsilu

zeby na zamowienie starczylo

/a swoja droga to juz totem nie produkuje tych glosnikow , czy od kogos innego zamawia?/

Sprawa z niestabilnościa produkcji Tonsilu jest na tyle swieza, że pewnie Totem ma jeszcze jakieś zapasy.

Jestem podwójnie wpieniony, bo wczoraj byłem u Rafała(koziol) i słuchałem klonów Mite w warunkach domowych.

Grają pięknie. Zero suchości. Góry pomimo zastosowania w torze GDWK ruskich MBGO napewno nie brakuje.

Myślę też, że będziecie pozytywnie zaskoczeni jakością wysokich tonów z tego głośnika. Bardzo fajna średnica.

Piszę to mając w pamieci niedzielnoponiedziałkowy odsłuchj Tripatha z klonami R 2.5.

Nawet zaryzykuję, że w dziedzinie barwy(ciepło piecyków gitarowych, wokale) nic im do ww konfiguracji nie brakowało.

W stereofonii nawet bym powiedział, że klony Mite mają przewagę. Siedząc ok 2m od zestawów słyszymy scenę, a o tym, że dxwiek wydobywa się z głośników możemy sie przekonać tylko po ruchu membram. Klony Mite podłaczone były do przyzwoitego wzmaka, który jednak ustępuje GC.

No, ale oczywiście trzeba porównać bezpośrednio. W każdym razie bardzo muzykalny dźwiek.

Pozdrawiam

Tylko sobie nie pomyście, że Mite graja dynamiczniej, czy ogólnie lepiej od klonów R2.5.

...chociaż jak mam bajdurzyć, to klony R2.5 z GC na pasywce grają mniej dynamicznie, napewno głośniej, za to impuls słabszy.

Natomiast z mocnym piecem takim jak Tripath dynamika R2.5 jest bardzo satysfakcjonująca. Tyle, ze to duże skrzynie, więc tego sie oczekuje....a tu takie maluchy.

Wiem, ze to co piszę może niektórym kolegom wydawać się porównaniem w stylu: maluchem i Lexusem jeździ sie równie wygodnie po prostej drodze:)

Witam

Dzwoniłem do innej hurtowni z wrześni i męczyłem pana troche o jakieś info na temat tonsila. Powiedział też że reorganizacja jest ale w tym tygodniu może coś będzie wiadomo - chociaż wspomniał że jeszcze się nie mogą coś dogadać. Nie mówił też że mają nie produkować więc sam nie wiem co robić. Pytałem się o dostępność głośników u niego i co ciekawe powiedział że są od reki. Ustalam jeszcze cenę będą droższe troche niż z naszego zamówienia.

AcoustiC, 10 Maj 2006, 11:47

moze maja jakiejs zapasy tonsilowskie

mi sie wydaje , ze trzeba drazyc temat ,

szkoda ze ta Wrzesnia tak daleko do Wawy

fotoarkady pozdrawia i trzyma kciuki

jak by mieli w tej hurtowni niskosredniotonowy to wysokotonowe mozna dostac od reki

jedyny problem to parowanie

wlasnie sie zagapilem i kupilem wysokotonowe nieparowane w dexonie

czy ta sytuacje da sie jakos naprawic?

Koszt mi podano przy zamówieniu 2 kpl:

60 netto

35 netto

Oczywiście nie chce rozbijać zamówienia i sam wolałbym żeby się udało.

Ale jest też opcja taka żeby może spytać o całe zamówienie właśnie tam. Lancaster daj znać co ty na to.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.