Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

graaf, 1 Wrz 2006, 13:29

Wkrotce bedą gluty wydłubywac i powlekac nimi membrany bo jakiś internetowy mędzrzec cos tam o tym napisał.

Tym C trzydziesci ileś też już smaruja wszytsko. Nawet podeszwy w audiofilskich kapciach.

PS. A kto zmoderuje moderatora za wypisywanie głupot?

Leszek B

Też jestem ciekaw porównania caddocka i millsa ja powiem szczerze miałem problem. Finalnie został Mills ale raczej za namową Matt'a sam nie mogłem się zdecydować te miały coś i tamte miały coś ... ale ja tak mam hehe niestety

lancaster, 1 Wrz 2006, 09:58

>Po odpowiednim pokryciu membrany zmniejszaja sie zniekształcenia

Jakie?

>Ten polipropylenowy GDN tak dobrze wszystko tłumi, ze pierwsze babole na wodospadzie są już przy 2KHz.

Czyli trzeba stłumić?

>Widziałeś kiedys werniks damarowy po zaschnięciu? Może Cię to zdziwi, ale usztywnia membranę.

No to jak - usztywniac czy tłumić???

Zdecyduj się Lancaster co chcesz powiedzieć. Bo ja tu widze paćkanie przedszkolaka. Niech weźmie jeszcze słoik dzemu i wysmaruje nim całą obudowę ;)

PS. i zlikwiduj swojego klona michała stabro bo jest śmieszny pajacyk. Kolumne lepsza od Totem Mite nie jest sztuka zrobić :)))

AcoustiC, 1 Wrz 2006, 15:30

>A z tym że jest różnica miedzy 3 a 3.3 się zgadzam. A wiele słyszałem że to nie możliwe na granicy

>błedu itd. :)

Wiem, wiem.Sam tak mówiłem.Źle mi z tym :)

Fr@ntz, 1 Wrz 2006, 13:21

>Oprócz tego Osoba, która je "popełniła" nie jest niedzielnym dłubaczem i przed

>wypuszczeniem ich w świat dokładnie wszystk przemyślała i pomierzyła (a ma gdzie i czym).

Ciekawe dlaczego taki fachman a nie wpadł na pomysł zaprojektowania prawidłowej zwrotnicy?

Ty również Pi_etro

Za to wiele wnoszą paćkacze membran ktorzy koryguja tym zafalowania o 10db na charakteryste czestotliwościowej Totem Mite.

Skoro myslenie cię tak boli to nie dziwne ze chciałbyś tu mieć niewysilony myslowo tabloid typu "chwila dla debila".

Qubric, nie zlikwiduję swojego klona, to jest niewykonalne.

Rozszyfrowałeś mnie dżemowy Sherlocku:)))

Co do zniekształceń, nie ja mierzyłem, więc najlepiej będzie jak poczekasz na odpowiedź od osoby, która to robiła.

Pytanie zadałem.

PS. tylko idioci maja klony, przecież obaj o tym wiemy?;)

Qubric, totalnie nic tu w tej chwili nie wnosisz, nawet nie zadzwoniłeś do ProTonsilu, zeby sie dowiedzieć jak to faktycznie jest. Ale poczekaj, wyręczę Cię.

Pozdrawiam

lancaster, 1 Wrz 2006, 16:53

Dobrze że się odezwałeś bo po kazdym twoim wpisie gdy zapada cisza pojawiają sie wpisy półmyslacych ciągnących do niego jak muchy do g...

Zacznijmy od tego jaką masz zwrotnicę i jaką ona daje charakterystykę Totem Mite - widzisz to???

No to skoro widzisz to wiesz juz że nie ma w niej mowy o dodatkowym tlumieniu czegokolwiek w membranach głosników, bo niby co to da??? Nieco mniej nieprawidłową charakterystykę zwrotnicy która jest celowo nieprawidłowa na tyle na ile to zostało przewidziane.

Druga sprawa - membran polipropylenowych się nie nasacza i nie ma tez potrzeby ich powlekania. To się robi z papierem albo nasącza twarde plecionki. Membrany metalowe się napyla. Polipropylenu nie - dlatego się go stosuje.

Jesli przeszkadza ci drobny pik na charakterystyce GDNa który jest znacznie mniejszy niz nierównomierność charakterystyki wypadkowej całej kolumny, to jedynym wyjsciem jest zmiana zwrotnicy. Zamiast mierzyć jakies popaćkane membrany wystarczy dac zwrotnice 12/18db/okt i masz daleko równiejszą charakterystykę.

Gdyby jednak o to chodziło nie robiłbyś klona Mite.

>Qubric, 1 Wrz 2006, 17:03

morda od ucha do ucha

czulbym sie bezpiecznie przy tobie

chociaz ostatnio jakos tak zmiekles

nawet pojawil sie wpiis "o mnie"

bravo , bavo

ps

i ty

chcialbys zlikwidowac swego najwybitniejszego wielbicielka:-(

lancaster, 1 Wrz 2006, 16:53

>nawet nie zadzwoniłeś do ProTonsilu, zeby sie dowiedzieć jak to faktycznie jest.

Po konsultacje do Tonsilu to dzwoniłem jeszcze jak ty na księdza wołałeś batman :)

Qubric, takim starym grzybem jesteś?(bez obrazy osób starszych ode mnie-poprostu kolega zawartościował, a wiem kiedy na księdza mówiłem batman, było to ok AD 1980)

Myślałem, ze jesteśmy rówieśnikami...

Charakterystyki plaskie jak stół dobrze wygladają na papierze, z brzmieniem takich zestawów bywa różnie.

W kazdym razie wole brzmienie podziurawionych jak sito Mite, niż plaskich M2, bo one faktycznie grają płasko.

W przeciwieństwie do Mite, które grają dziurawo:)) I co z tego?

Powoli zaczynam łapać o co w tym biega, ale słowo "powoli" jest bardzo na miejscu.

Co do odpowiedzi na Twoje pytania dotyczące o powlekanie membrany, to nie bądź taki dźemem wysmarowany;)

Ze wzgledu na muchy choćby.

Pozdrawiam

Dobrze że się odezwałeś bo po kazdym twoim wpisie gdy zapada cisza pojawiają sie wpisy półmyslacych ciągnących do niego jak muchy do g...

No p. Qubrik!!!

Z szacunku dla innych nie powinieneś takich wpisów dokonywać.

To wielu obraża.

A forum czytam po to żeby się czegoś dowiedzieć.

Są tematy o których Ty możesz nie mieć zielonego pojęcia ignorancie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.