Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

ja mam prosty BR z rurki z pcv, sciety 45" na koncu i przy wiekszym poziomie slychac niestety swiszczenie, ale jak sie siedzi w odleglosci do sluchania praktycznie tego nie slychac, gorzej jak sie wstanie lub podejdzie do kolumny :/

mam rowniez pytanko czy ktos z forumowiczy stosowal na okablowanie do gdwk drut miedziany w teflonie - ten co Witawa sprzedaje 0.3m czarny i niebieski. myslalem zeby zmienic bo mam takie samo okablowanie na gore i dol - dosyc gruby 2,5mm eagle miedziany, sadzicie ze bedzie poprawa jak by przelutowac na warkoczyk z 6-9 nitek z ubozszej Witawy ?

POZdr

Czas na reaktywację.

ProTonsil niedługo bedzie sprzedawał z netu, ale zamówienia forumowe też bedą realizowali

ZAMÓWIENIE ProTonsil (pózniej określimy dokładne typy)

1- grzegorzb1 GDWK 5 szt., GDN - 6 szt.

2- morda - GDWK- 3 szt, GDN - 6 szt.

3- "kolega" GDWK - 2 szt., GDN - 2 szt.

4- jacekw GDWK ekranowany - 1szt

5- marcin uc GDWK 3szt.(jedna para, i jeden na centralny) GDN 4Ohm 1 para, GNDN 8Ohm 1 para.

5- marcin uc GDWK 3szt.(jedna para, i jeden na centralny) GDN 4Ohm 1 para, GNDN 8Ohm 1 para.

6- Ralf_U GDWK - 2szt., GDN - 2szt. (oba rodzaje ekranowana z parowaniem).

Ja bym jeszcze poprosił 2szt. GDWK i 2 szt. GDN...

czyli:

7- ganzz_gut GDWK - 2szt., GDN - 2 szt.

Po dzisiejszej rozmowie z Protonsilem:

Czas realizacji około 2 tygodnie. W skrajnych przypadkach 4-6 tyg. W tej chwili większosc typów jest produkowana!

Koszty:

GDNy ekranowane (z magnesem i puszką lub tylko z dołożonym magnesem) - 85,- brutto/szt.

GDNy "zwykłe" - parę groszy taniej

GDWK ekranowane (tylko dołożony magnes) - 51,- brutto/szt.

GDWK "zwykły" - pare centów taniej

parowanie - 5,- brutto/szt.

Typy:

GDN 13/40/2 "Totem" 4 ohm

GDN 13/40/2 "Totem" 8 ohm

GDN 13/40/4 8 ohm + magnes (ten głośnik bardziej polecają)

GDN 13/40/9 8 ohm + magnes + puszka

GDWK 10/80 "Totem"

GDWK 10/80/135 + magnes

MOŻECIE PRECYZOWAĆ W TYPACH SWOJE ZAMÓWIENIA. PROSZĘ O DOKŁADNE ROZPISYWANIE TYPÓW !

ProTonsil rozesłałby (zwykła paczka pocztą lub zwykła paczka "siódemką") przetworniki indywidualnie, po wpłacie każdego z nas na ich konto.

Zbieramy na forum 40-50 głośników (już mamy 40!) , listę przesyłamy (jedna osoba z nas wydrukuje liste z forum i z priva złoży z mailami) do ProTonsilu wraz z adresami mailowymi. Każdy indywidualnie potwierdza w ProTonsilu mailem, z podaniem forumowego nicka, złożenie zamówienia, wpłaca szmal i czeka.

Może ktoś wymysli prostszy sposób organizowania zamówień. Chodzi o to by nikt się nie podpinał pod forumowe zamówienia itd. Niedługo zacznie hulać strona ProTonsilu w necie i ceny bedą troche wyższe.

cos nie rozumie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

a wiec 85pln

gdwk niema ale jest 10/80/7 a wiec ze tak powiem cos podobnego i za 51pln

to po co robic to zamowienie jak nie daja jakiegos konkretnego upustu???

Ukryta Zawartość

Mam nadzieję, że do piątku listy nie zamkniecie, bo mam wyjazd za godzinę i nie będe miał neta przez 3 dni. W sobotę bym się określił także na komplet do Mietków

www.myspace.com/loszmi

Uzupelniam zamowienie:

5- marcin uc GDN 13/40/9 8 ohm + magnes + puszka - 1para; GDN 13/40/2 "Totem" 8 ohm - 1para; GDWK 10/80/135 + magnes 1szt. GDWK 10/80 "Totem" - 1para (wszystkie pary parowane)

7- ganzz_gut GDWK - 2szt. w wersji totem, GDN - 2 szt. w wersji totem

Morda - kiedy skladasz zamowienie do Tonsilu, bo mam maly problem gotowkowy i bede wyplacalny dopiero po dziesiatym ;)

2- morda - GDN 13/40/2 Totem 8 ohm - 4 szt.; GDN 13/40/4 8 ohm + magnes - 2 szt.; GDWK 10/80 Totem - 2 szt; GDWK 10/80/135 + magnes - 1 szt; wszystkie parowane

5- marcin uc GDN 13/40/9 8 ohm + magnes + puszka - 1para; GDN 13/40/2 "Totem" 8 ohm - 1para; GDWK 10/80/135 + magnes 1szt. GDWK 10/80 "Totem" - 1para (wszystkie pary parowane)

Możecie przesyłać na mojego priva Wasze adresy mailowe. Proszę dokładnie wpisujcie typy (wystarczy jak w p.2- i 5-).

Myślę, że z zamówieniem jeszcze poczekamy z tydzień.

2- morda - GDN 13/40/2 Totem 8 ohm - 4 szt.; GDN 13/40/4 8 ohm + magnes - 2 szt.; GDWK 10/80 Totem - 2 szt; GDWK 10/80/135 + magnes - 1 szt; wszystkie parowane

6- Ralf_U GDWK 10/80/135 + magnes - 2szt., GDN 13/40/4 8 ohm + magnes - 2szt. (oba rodzaje ekranowane z parowaniem).

Możecie przesyłać na mojego priva Wasze adresy mailowe. Proszę dokładnie wpisujcie typy (wystarczy jak w p.2- i 5-).

Ralf_U, 2 Lut 2007, 17:52

1- grzegorzb1 GDWK 10/80 Totem 8 ohm - 4 szt., GDN 13/40/2 8 ohm - 4 szt., GDN 13/40/4 8 ohm + magnes - 2 szt., GDWK 10/80/135 + magnes - 1 szt; wszystkie parowane

2- morda - GDN 13/40/2 Totem 8 ohm - 4 szt.; GDN 13/40/4 8 ohm + magnes - 2 szt.; GDWK 10/80 Totem -

2 szt; GDWK 10/80/135 + magnes - 1 szt; wszystkie parowane

3- "kolega" GDWK 10/80 Totem 8 ohm - 2 szt., GDN 13/40/2 8 ohm - 2 szt., wszystkie parowane

5- marcin uc GDN 13/40/9 8 ohm + magnes + puszka - 1para; GDN 13/40/2 "Totem" 8 ohm - 1para; GDWK

10/80/135 + magnes 1szt. GDWK 10/80 "Totem" - 1para (wszystkie pary parowane)

6- Ralf_U GDWK 10/80/135 + magnes - 2szt., GDN 13/40/4 8 ohm + magnes - 2szt. (oba rodzaje

ekranowane z parowaniem).

Możecie przesyłać na mojego priva Wasze adresy mailowe. Proszę dokładnie wpisujcie typy (wystarczy

jak w p.2- i 5-).

1- grzegorzb1 GDWK 10/80 Totem 8 ohm - 4 szt., GDN 13/40/2 8 ohm - 4 szt., GDN 13/40/4 8 ohm + magnes - 2 szt., GDWK 10/80/135 + magnes - 1 szt; wszystkie parowane

2- morda - GDN 13/40/2 Totem 8 ohm - 4 szt.; GDN 13/40/4 8 ohm + magnes - 2 szt.; GDWK 10/80 Totem -

2 szt; GDWK 10/80/135 + magnes - 1 szt; wszystkie parowane

3- "kolega" GDWK 10/80 Totem 8 ohm - 2 szt., GDN 13/40/2 8 ohm - 2 szt., wszystkie parowane

5- marcin uc GDN 13/40/9 8 ohm + magnes + puszka - 1para; GDN 13/40/2 "Totem" 8 ohm - 1para; GDWK

10/80/135 + magnes 1szt. GDWK 10/80 "Totem" - 1para (wszystkie pary parowane)

6- Ralf_U GDWK 10/80/135 + magnes - 2szt., GDN 13/40/4 8 ohm + magnes - 2szt. (oba rodzaje

ekranowane z parowaniem).

Panowie jeżeli można to ja rezygnuje złożyłem zapytanie w tonsilu w poniedziałek i w trzy dni wysłali mi te głośniki.

Głośniki z pomiarami parowane wersja z ekranowaniem ( mają służyć jako monitory przy kompie).

Dodam że naprawdę miło mnie potraktowano wiadomość z zapytaniem wysłałem rano a pokilu godzinach miałem telefon z firmy z propozycją cenową i ustaleniem warunków realizacji zamówienia.

Za głośniki GDN 13/40/2 ekranowane parowane 8szt szt oraz GDW 10/80/7 ekranowane parowane 5szt zapłaciłem 1000zł czyli około 90zł za GDN i 60złza GDW

Chce zrobić kino domowe ;)

Głośniki mam zamiar zastosować w MITE t *3szt ( Gdn 8ohm *2 GDWK), MITE *2szt.

Zastanawiam się nad głośnikami do subwoowera, myślę o Scan spaek 18W8531G REVELATOR lub 18W8545 . Za napęd ma służyć wzamcniacz DIY 5* LM4780 i na sub 2*Symsym .

Proszę o rady w tym krytyczne ;) zwłaszcza w temacie głośników na subwoofer (Pojemność skrzynek około 30do 40litów).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście korzystać z kina to ja raczej nie chce myślę raczej o rodzinie, bardziej zależ mi na kanałach stereo.

Tą konstrukcje traktuje raczej jako zaprawkę przed poważniejszym projektem, a to zawsze jakaś metoda na trening w fornirowaniu skrzynek zwłaszcza że będzie ich 7szt . Komplecik stanie koło telewizora w pokoju gdzie raczej rzadko słucham ( żona i dzieci) .

Pod podanym niżej adresem trwa aukcja na używany Mite- T może poprosimy sprzedającego o parę fotek zwrotnicy ;).

Lub o podanie parametrów elementów wykorzystanych do konstrukcji zwrotnicy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Otwarta przegroda w wydaniu monitory bliskiego pola, czyli bezkompromisowe podejście w temacie oszczędzania zasobów naturalnych naszych lasów.

Wersja ekranowana głośników do Mite- T

Jak widać pole magnetyczne głośników nie wpływa na monitor.

Czekam na MDF w między czasie wygrzewam kable w cewkach głośników

Ukryta Zawartość

post-11976-100008319 1171557497_thumb.JPG

post-11976-100008320 1171557496_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeszcze raz może w ten sposób

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

-> Może te linki zadziałają.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

No tak ale ja mam CRT i tak jak teraz leżą głośniki jest okej ale bliższy kontakt lub ustawienie głośnika tak że linia ośi promieniowania układu magnetycznego jest skierowana na monitor to z wyświetlaniem jest nieciekawie.

Dodam że siedzę przy tym od paru godzin i musze powiedzieć że jak na głośniki bez obudowy gra to całkiem przyjemnie

Dzięki za pomoc z fotkami.

Ekranowanie zamym pierścieniem bez puszki jest na tyle skuteczne że głośnik może znajdować sie w odległości około 20cm od monitora. Przypuszczam że zastosowanie puszki mogło by tu jeszcze pomóc.

U siebie mam zamiar postawić centralny na półce 20cm nad telewizorem i sprawdzałem będzie ok.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.