Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie czy ma ktos zapomniany zestaw głosników do mite lub zrezygnował ze składania ? Chetnie odkupie ...

Niejaki Zybel robi jeszcze obudowy ? A moze jeszcze dam rade sie załapac na zamówienie zbiorowe ?

Grundig High Fidelity

to prosze chociaz o schemat zwrotki do totemów z 4omowymi GDN 13/40/2 i 10/80 8omh, bo przeglądałem forum i znalazłem tylko jedna zwrotke ale na gdwk10/100 wiec to nie taka jaką szukam. Prosze o pomoc

Tylko wysokotonowy podłączony w odwrotnej polaryzacji.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam

Mam pytanie, bo jakoś tak mi sie samo narzuca, w zwrotnicy pierwszego rzędu odwraca się polaryzacje wysokotonowego???? Chyba nie.

W Sttufach tak, do to drugi rząd, ale mogę sie mylić, to tak dla uściślenia tematu.

Ja zrobiłem bez odwracania i jest dobrze!

Tylko muszą sie troszkę wygrzać te kolumienki i dopiero wtedy pokazują co potrafią!

Pozdrawiam

Robie Mite jako sorundy do kina domowego, i mam 2 pytania. Czy duza bedzie róznica w dzwieku jezeli zastosuje cewke 0,82mH i 0,37omh i rezystor 3,3omh i który lepszy ceramiczny czy metalizowany?

Czy kontaktowal sie z Wami Protonsil aby podac kwote i numer konta potrzebny do przelewu? Ja juz czekam 2 tygodnie i nic. A przy okazji 2 pytanko, gdzie kupic rurke bass reflex do mietkow. Jest w polinku ale zwezana.

Ja dziś zrezygnowałem z głośników z Protonsilu. najpierw dostałem potwierdzenie 6 marca , że wysyłka będzie na dniach. Nic nie dostałem w ciągu tygodnia i napisałem kolejny e-mail. Otrzymałem 19 marca informację, że wysyłający był chory, i wysyłka nastąpi 20 marca. I co? I NIC!

Wcale sie nie dziwię że takie firmy plajtują.

>krisb_68

Moje grają całkiem przyjemnie, jakby jeszcze miały trochę niskiego basu, to już by było całkiem super. Ale pewnych rzeczy się nie przeskoczy przy tak małych skrzynkach, wyższy bas jest dobry i to trochę rekompensuje niedobór niskiego basu.

Jeśli chodzi o fazę głośników to kolega Krysias, który rozbierał oryginalne kolumny, podawał w tym wątku informację i to kilka razy, że tweeter ma odwróconą fazę względem woofera, więc tu raczej nie powinno być wątpliwości.

>PiMi

... a może to nie ty zrezygnowałeś z Protonsilu, tylko oni z Ciebie ;-)))

A tak na poważnie, to napisałem wczoraj rano maila z pytaniem 'o szo chodzi' i do tej pory cisza... Chyba faktycznie trzeba machnąć ręką na taką firmę.

Troche szkoda, bo liczyłem, że zrobie sobie 'handmade' konkurencję dla usherów :-((((

hmmm... Poprzednie zamówienie też się wlekło, ale wszyscy w końcu dostali głośniki. Ciekawe ile jeszce trzeba będzie czekać, żeby nadeszła nasza kolej na rozpakowywanie paczek z Protonsilu :/

A ja zamówiłem glośniki w środe i w czwartek juz miałem. Sprzedał mi je człowiek który mieszka we wresni i sprzedaje głośniki na allegro. Głośniki są nowe i z gwarancją . zakupiłem 5 gdn 13/40/2 2sztuki 8omowe(na centralny) i 3 4 omowe na 3 sorundy do tyłu i 4 gdwk 10/80/7 8omh. I z tego co wiem to basy były bparowane, a co najlepsze cena niewiele ale niższa niz w PROTONSILu. Mało tego przysłał mi jeden Bas za dużo ale go zwróce. Więc dajcie sobie spokój z PROTONSILem.

Znalazłem schemat. Tylko czy on jest pewny? Robił ktoś centralny już z taką zwrotnicą? Jaki jest bass-reflex w centralnym mite?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba w końcu 'nadejszły'... wczoraj listonosz przyniósł paczke za pobraniem - 240 zeta. Niestety nie miałem pod ręką gotówki, więc przesyłka czeka na poczcie :-((( Ale nie przypominam sobie, żeym coś innego w podobnej kwocie zamawiał, choć może to Reader Digest mnie namierzył i przeyła mi 'promocyjne' albumy o cudach świata;-)))

Dziwne jest tylko to, że chciałem płacić przelewem a już ze dwa tygodnie temu dopytywałem co i jak, a ze strony tonsilu cisza... trochę niepoważne podejści do klienta...

Tak czy siak, wielkie dzięki dla Mordy za 'prowadzenie' sprawy do szczęśliwego finału. Trzeba to powiedzieć 'Mordo ty moja...' ;-)))

Teraz czas pomyśleć o elementach zwrotnicy i pięknych skrzynkach...

Zajaczeee znaczy listonosz dzisiaj mnie odwiedził :D

Morda dziękuje za organizacje i życze wszystkim Wesołych Świąt

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.