Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cadam

(Konto usunięte)

1. johnnybravo20 - komplet frontow bez fazy 50 zl

2. kfadrato - komplet frontow bez fazy 50 zl

3. Utopia - komplet frontow bez fazy a pisal bym sie na front do centralnego ???

4. Frobe4 - komplet frontów bez fazy (jeśli jest możliwość to Piano Black, a jak nie, to surowe)???

5. LunaticAllegro - komplet frontow z fazą 55 zl

6. Agrest - komplet frontów bez fazy 50 zl

7. cadam - para skrzynek z fazą, oklejonych fornirem 265 zl

3. Utopia - komplet frontow bez fazy a pisal bym sie na front do centralnego ???

4. Frobe4 - komplet frontów bez fazy (jeśli jest możliwość to Piano Black, a jak nie, to surowe)???

5. LunaticAllegro - dwa komplety frontow z fazą 55 zl

7. cadam - para skrzynek z fazą, oklejonych fornirem 265 zl

cadam

Małe wyjaśnienie, skrzynka za 260-265 to nadal surowa bryła, oklejona nie fornirem tylko hdf.

Oczywiście mogę zrobić na gotowo w fornirze i lakierze , ale cena będzie wyraźnie inna wszystko do uzgodnienia.

Jeżeli zdecydujesz sie na surową skrzynke, to będzie w niej otwór na BR , a kwestia terminali jest do dogadania.

Obudowy do tych kolumn robił kiedyś Zybel- jeżeli jest z nim jeszcze kontakt. Cena chyba 280.00 za gotowe z lakierem i fornirem naprawdę ładnym razem z BR i terminalami. Teraz pewnie więcej ale Zybel był rozsądny w cenie

cadam

To zalezy jaki fornir, a terminale, uważam najlepsze zwykłe trzpienie. Od razu Ci napisze że choćby to był najtańszy fornir to u mnie za 320 nie ma szans.

Nie wiem jak to robią inni , ale ja nie używam tanich klejów , a za lakier też płacę sporo.

Gość cadam

(Konto usunięte)

>To zalezy jaki fornir, a terminale, uważam najlepsze zwykłe trzpienie.

Trzpienie nie przyszły mi do głowy ale to bardzo dobry pomysł, czyli nie chcę otworu pod terminal.

> Od razu Ci napisze że choćby to był najtańszy fornir to u mnie za 320 nie ma szans.

w takim razie rezygnuję z forniru i zostanę przy samym oklejeniu HDF-em

średnicę otworu do basrefleksu podam jak kupię odpowiednie rury

Witam,

Marko3T i właśnie o to mi chodziło -kazdy oczekuje czegoś innego: jeden fronty, drugi surowe, a inny w hdfce, a na końcu wszyscy mają pretensje czemu to tak długo trwa; ja w grudniu zacząłem z nudów trzy komplety obudów i jakoś nie mogę ich skończyć, a lato idzie.

Co do koszy od gdn to są one powyginane i lepiej zrobić z delikatnym luzem -prasa do wyciskania koszy jest już chyba wyrobiona.

Co do ceny to jest ok, a żeby ludziom uświadomić: jest to połowa drogi do wykończonych skrzynek w okleinie, która też potrafi kosztować.

Gość cadam

(Konto usunięte)

5. LunaticAllegro - dwa komplety frontow z fazą 55 zl

7. cadam - para surowych skrzynek z fazą 225 zl

Witam

koziol pocieszę Cię, ja mam obecnie w trakcie realizacji 11 różnych projektów kolumn plus meble fornirowane. Jak na jednoosobową firma, to sporo, ale lubię ta robote...póki mam siły:-)

Pzdr.

koziol wiem ze jest wolosc slowa :) ale dlaczego jestes tak zainteresowany tematem i cenami skoro nawet nie masz ochoty nic zamawiac ??? Jedynie mieszasz ludziom w glowach a przeciez kazdy ma swoj rozum i wolna wole przez co nikt nikogo nie namawia do zakupow :)

Marko3T

też bardzo lubię popracoweć w drewnie, choć z wykształcenia nie jestem stolarzem, ale na szczęście mam nieograniczony dostęp do maszyn, lakierni i materiału (w zasadzie co dwa dni kumpel jezdzi po płyty ostatnio na tapecie była 38mm mdf)lecz czasu nie starcza na wszystkie działania, a gdzie tu wystrugać coś dla siebie....

szkoda, że masz tak daleko bo mamy prasę do forniru; 6 pułek 2050mm*1200mm

kfadrato

nie mieszam tylko próbuję uzmysłowić, że surowe skrzynki wzgłędnie przednia ścianka są dalekie od gotowego produktu, więc lepiej zamówić u Marko gotowe skrzynki (fornir +lakier) i mieć problem z głowy, a robiąc samemu nic taniej nie wyjdzie

koziol moze i taniej nie wyjdzie [ choc watpie :) ] ale nie chodzi jedynie o koszty ale rowniez o doswiadczenie i satysfakcje z wykoniania wiekszosci roboty [ wkoncu to DIY ! ]

marko3T, 9 Kwi 2009, 09:01

>Front do centralnego w cenie frontów do mite. 50-55pln szt.

oki to się pisze

Marku a robiłeś kiedyś frez do mite , z kąt będziesz miał wymiary bo według rozpisu producenta nie da się frezować

Nie stresuj sie:-) Mam głośniki tzn. będe miał po świętach, bo dla siebie tez zrobie klona. Chce sprawdzić jaki siedzi fenomen w tych głośnikach że tylu je chwali.

Witam,

Mam taką małą zagwózdkę, a mianowicie dlaczego jest taka rozbieżność w wymiarach Totem Mite. Na forum podawane są wymiary 270x152x227 mm natomiast na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) podane są wymiary: 275x153x214mm. Skąd zatem takie rozbieżności w wymiarach, i które są właściwe?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.