Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

No wiesz..... slyszalem ich ... nie porownywalem ich z misionem ale wiem jak graja diamond 9.1 wharfedale... a to ten sam producent wiec klony w stosunku do 9.1 odznacza sie lwsza stereofonia, lepsza scena, lepszymi detalami i wokalem... maja ciekawsze wysokie choc tez delikatnie zapiaszczone jak 9.1 i brakiem basu w stosunku do 9.1.... nie wiem czym to jest spowodowane ale byc moze ze pojemnoscia skrzynki.... ja robie TM z 6.7 litrowa obudowa...coprawda nie nazwe tego juz clonem ale wole zeby graly i byly sluchane jak maja byc idealnie sklonowane i stac na polce...

Ja bylbym zainteresowany na pewno surowa obudowe do centralnego. Jednak mam inne wysokotonowce, stad pytanie czy mozliwe jest wykonanie podfrezowan w innym wymiarze ?? Jesli nie to wzialbym z frezami tylko pod GDNy.

I przy okazji czy jest mozliwe wykonanie wiekszych obudów (wys. 850 z przegroda) w ukladzie TMM??

tylko zastanawialem sie jak by sie sprawdzila linka srebrna na gorze.... na wysokich tonach..... srebro jak kojarze jasne ale czy az tak rozjasnilo by brzmienie TM???

Witajcie.

Nie czytałem całego wątku tylko perwsze 15 stron. Mam pytanie do osób które zrobiły Clona. Jak wypadaję te kolumny do Mission m760, 780? Byłem by bardzo wdzięczny za od

powiedż.

Gość cadam

(Konto usunięte)

Dlaczego ktoś podał, że wartość indukcyjności cewki to 0,82mH??? krysias na 8 stronie wątku wyraźnie podaje, że zmierzona cewka w Mite ma 0,85mH. A ja już zamówiłem 0,82mH :-(

tonsil i ta zwrotka sa takiej jakosci ze nie ma sie co przejmowac ta wartoscia ktora masz a niby powinna byc... Zestaw jest dobry na pierwszy projekt

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Gdn już mam. Kosz nie jest najwyższych lotów(tak jak cena)szkoda że nie jest wywinięty do dołu, ale reszta jest w porządku(prawie) spory magnes, nic nie ociera:-), nakładka równo wklejona, no może górny resor powinien być precyzyjniej doklejony.

Nigdy bym nie pomyślał, że będe robił sobie kolumnę na Tonsilu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-10226-100007775 1239483947_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

1. johnnybravo20 - komplet frontow bez fazy 50 zl

2. kfadrato - komplet frontow bez fazy 50 zl

3. Utopia - komplet frontow bez fazy a pisal bym sie na front do centralnego ???

4. Frobe4 - komplet frontów bez fazy (jeśli jest możliwość to Piano Black, a jak nie, to surowe)???

5. LunaticAllegro - dwa komplety frontow z fazą 55 zl

6. Agrest - komplet frontów bez fazy 50 zl

7. cadam - para surowych skrzynek z fazą 225 zl

8. krzysieklysy - para surowych skrzynek z fazą 225 zl

Dla porównania mały Fostex, kosz też blaszany.

Ukryta Zawartość

post-10226-100007771 1239484282_thumb.jpg

post-10226-100007772 1239484282_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znalazłem za stronie 57,58 tego wątku, że cewka powinna być jednak 1.15mH, 0.65ohm a to dlatego, że

"lancaster

13 Sie 2007, 21:23

glośniki maja nominalnie 4 i 8 ohm. W rzeczywistości ten 4 ohmowy ma np. 3,5-12ohm(w funkcji częstotliwości), a 8ohm ma 6,5-16ohm.

Doklądnych pomiarów nie mam, ale faktyczna impedancja glośnika nominalnie 8ohmowego nie jest fizycznie 2x większa niż 4ohm...stad cewka nie jest 2x większa...nie przejmuj się jak otwiniesz cewkę to będziesz miał lepszy środek i pewnie większy bas :)

Polecam otwijanie po 4-5 zwoi, nie obcinanie drutu i odsłuch...jak średnicy zrobi się za dużo to zostawiasz, ew. dowijasz na poprzednią wersję...filtra dla wysokotonówki nie ruszasz. "

We wcześniejszych wpisach znalazłem, że ktoś zrobił na cewce 1.65mH i też było dobrze.

marko3T, 11 Kwi 2009, 23:05

>>Nigdy bym nie pomyślał, że będe robił sobie kolumnę na Tonsilu.

Zdziwiony... a mnie dziwi, że jeszcze nie masz mietków ;-)

Freszcie... będziesz miał :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) prawdopodobnie gdzies juz to bylo, ale mysle ze warto przypomniec

Ukryta Zawartość

kfadrato, 12 Kwi 2009, 19:06

>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) prawdopodobnie gdzies juz to bylo, ale

>mysle ze warto przypomniec

cos nie dzila ten link....

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.