Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich klonowiczów.Zrobiłem sobie dzisiaj wycieczkę do Wrześni i bez problemu zakupiłem komplet 2xGDN i 2xGDWK oczywiście parowane.Jeśli ktoś chciałby zakupić to mają jeszcze 17 kompletów.

Wszystkie paczki w drodze.

PiMi, co do GDWK z tej partii (i wszystkich od jakiegoś czasu, oraz tych przyszłych). Na wykresie jest lekka zapadłość w okolicy 10KHz, a potem przy kilkunastu KHz lekkie podbicie.

Pytałem o to na miejscu.

Okazuje się, że kiedyś Tonsil robił te głośniki z pianki(laminat po sprasowaniu) czwórki(cokolwiek to znaczy;)), w tej chwili robi z tej samej gatunkowo pianki, ale trójki+powlekanie. Tak te głośniki od dłuższego czasu idą, bo taką piankę Tonsil kupuje. W każdym razie Totem w bieżacych zamówieniach dostaje dokładnie taki laminat jak my.

Pozdrawiam

>lancaster

Pomimo wielu chwil zwątpienia, jednak się udało.

Głośniczki dojechały - pikne są :)

Jeszcze raz gratuluję wytrwałości i WIELKIE DZIĘKI za realizację tego zamówienia!!!

Witam!

Głośniki dotarły :-)

Lancaster, dziękuję bardzo za doprowadzenie sprawy aż do szczęśliwego końca.

Będę miał jeszcze pytanie o parowanie, ale najpierw zrobię skany charakterystyk.

Pozdrawiam

Ptyś

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Troszkę ostatnio jestem uśpiony i nie śledziłem wątku zbyt szczegółowo. Stąd pytanie. Czy jakieś wspólne zamówionko na cewki sie może szykuje, czy indywidualnie w Polinku kupujemy? Jeśli Polink, to jaki konkretnie model zamawiacie? Czy on jest w katalogu, czy może pod specjalne zamówienie to robią?

Sorry, pewnie wszystko jest tu napisane, ale tak przegrzany jestem..., brak sił na przekopanie wątku :(

>Lancaster

moje przyszly w "serkach topionych w bloczkach" , Wielkie dzięki.

Twoje i Backa obudowy pojadą do was we wtorek. Właśnie zamowiłem długie rury, Więc będą jak w oryginale.

z.

>zybel, a na jakie w koncu zdecydowales sie rury ?

z polinku 35x160mm z profilowanym wylotem, Niestety mają stożkowy przekrój ale dość łatwo je rozepchne i przytne pod kątem 45 st. Beda jak w oryginale + profilowany wylot.

Panowie, serki topione i grześki to podstawa mojej diety;)

A tak serio, nie miałem natchnienia, żeby to wszystko dodatkowo owijać w papier pakowy.

Za co przepraszam.

No nic mam nadzieję, ze poza "firmowymi kartonami" wszystko będzie OK:)

Pozdrawiam

PiMi:

Myślałem o tych z intertechnik ale w Polski nikt ze sprzedających mi nie odpowiedział. W zamówieniu Rolpha też nie chcieli się bawić w nic innego niż głośniki. Można by było wziąść te z Surcho.

Znaczy się z schuro

Ukryta Zawartość

TRI62/0,82/0.50 TRITEC SPULE 0.82 MH 7 X 0.50 MM rezystancja bodajże 3.19 Ohm

No chyba że u nas faktycznie ktoś nawinął by identyczne jak w oryginale.

Ukryta Zawartość

Witam!

Dla siebie i znajomych zamówiłem głośniki na 4 pary kolumn i teraz muszę to jakoś pogrupować.

Na co powinienem zwrócić uwagę parując głośniki? Czy też dopasowywać wysokotonowe do niskotonowych w zależności od charakterystyk?

Załączam rysunek pokazujący charakterystyki dwóch głośników wysokotonowych. Czy to są duże różnice?

Pozdrawiam

Ptyś

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ptyś, z tego co pamiętam masz 8 szt tych głośników. Odchyłka nie powinna przekraczać 1dB nigdzie. Nie dobierałem tych głośników ósemką, tylko parami. Jeżeli możesz wklej skany wszystkich ośmiu, to raz.

Wykresy, które pokazujesz nie mieszczą się wg. tego założenia przy ok 15KHz, gdzie wąskopasmowo jest 1,5dB, to dwa. Ale i tak zakładam, że można je dobrac lepiej w pary w ramach Twojej ósemki(one nie zawsze idą chronologicznie.). Podobną sytuację może mieć cyku, który kupił po 5szt GDN i 5GDWK. Tam z kolei będą 2 ładne komplety i po 1 szt "nie od pary".

Wogóle można dzieki tym wykresom dobrać lepiej głośniki do każdego kanału. Tam gdzie trochę głośniej(średnica) gra np. GDWK można dać ciszej(w tym zakresie)grającego GDNa.

Pozdrawiam

Ptyś, zrób moze tak:

Pogrupuj wykresy na 4 komplety, najbardziej "równe", tak w GDNach i w GDWK.

Potem zobacz jak przebiegają wykresy w zakresie średnicy.

Dobierz komplety pomiarów tak, by "uśrednić" efektywność średnich tonów.

Przynajmniej ja bym tak zrobił.

U siebie mogę tylko spojrzeć, który głośnik w zakresie średnicy jest minimalnie głośniejszy, a który cichszy i dobrac je naprzemiennie, tak by efektywność średnich tonów w obu kanałach była możliwie identyczna.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.