Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ponieważ mieszają się w tym wątku wpisy na temat Mite i Sttaf'ów pozwoliłem sobie założyć nowy wątek na temat tylko kolumn Totem Sttaf. Mam nadzieje że część osób która ma już "mietki" na chodzie będzie chciała zrobić kolejną konstrukcję. Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Lancaster

Mam nadzieje że nie jesteś zły że w temacie wpakowałem Ciebie bez wcześniejszego ustalenia ... oby nie bo wiem że jak jesteś zły to potrafisz ... :)

Qubric sprawa jest do dogadania, kształt kosza nie gra roli....ale wiesz....sentyment do oryginałów;)

Acoustic, spoko, już pisałem, ze pomogę tak jak ostatnio. Akurat tym razem nie planuję zakupu, więc zbiórką kasy i wysylkami zajmie sie kto inny.

Na początek mogę zapytać jakie jest minimalne zamówienie i cena(za GDNa będzie wyższa niz ostatnio, może kiedys opowiem tą anegdotę jak to sie stało, ze ostatnio dostalismy 26% rabatu-chyba lepiej niż Totem;))

Pozdrawiam

>>Qubric, 18 Sie 2006, 12:06

>Lancaster - zamówcie wersje GDN13/40/4 - to to samo co GDN13/40/2 tylko z okragłym koszem i nie

>potrzeba podfrezowania.

Qubric chyba Ci coś się pomyliło z deka..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

saczek_XTRM, 18 Sie 2006, 12:33

GDN13/40/8 miało być.

W któryms watku AHFC napisał tak, ze zrozumiałem iż GDN13/40/4 to jest GDN/13/40/8 tylko z podwojnym magnesem.

Na stronie Unifirm widac że to nie tak zupełnie. Ale chodzi mi o ten kosz. I podfrezowania sa z głowy.

Zebrałem się w sobie i odnosząc się do wpisu lancastera, którego miło mi było wczoraj gościć muszę się odnieść do słuchanych w moim malutkim (12,5m^2) pokoiku kolnów Mite.

Grały nadspodziewanie/spodziewanie (niepotrzebne skreślić) dobrze. W pomieszczeniu tej wielkości problem niedostatku basu nie występuje - może być wprost przeciwnie (lancaster gdzie moje skarpety???). Do rzeczy.

Bas nieco dudniący, gdyż kolumny ustawilismy we wnękach został okiełznany skarpetami bawełnianymi (około 90%) z dodatkiem poliestrów i nie przeszkadzał nadając w umiarkowanym zakresie rytm muzyczce. Basik ten nie jest specjalnie konturowy, ale ze względu na jego ograniczenie częstotliwościowe od dołu to nawet dobrze. Średnica była bardzo sugestywna. Koledzy tego może nie napisali, ale Mite nie służą wysokie poziomy głośności. Miałem wrażenie, że lepszy dźwięk był gdy grało ciszej (może to wina pomieszczenia?). Środek pasma był bardzo plastyczny i kolorowy, a góra całkiem niezła. Może to kwestia zastosowanych w zwrotnicy dobrych elementów, ale na górnej średnicy i wysokich informacje wcale nie ginęły. Ciche wybrzmienia na granicy percepcji zanikały nieco szybciej niż z CDM1NT, ale poza tym było naprawdę przyjemnie posłuchać.

Cechą wyróżniającą Mite jest moim zdaniem spójność. Wszystkie częstotliwości są sklejone ze sobą niewiadomo gdzie i bardzo dobrze.

Jeszcze słówko z czym to grało: CD820 (zrobiony na NOS-a wg. Petera - TDA1543), pre E88CC i drakula.

Niedziela Panie.

Niektórzy prowadzą życie rodzinne. A na rowery i owszem, ale dopiero jutro rano.

Zresztą ja nic nowego do wątku nie wniosę - mogę opisać tylko wrażenia z odsłuchów.

Pozdrawiam

Witam

Prośba do wszystkich którzy zamawiali obudowy, o kontakt na majla [email protected] . Chcialbym mieć wszystko w jednym miejscu bo zaczynam sie gubić kto jakie zamówił i muszę szukać po PW, GG i pozostalych dwoch adresach. Dzięki i przepraszam za klopot.

Witam.

Coś o Mite zrobiło się jakby ciszej.

Co myślicie o tych cewkach i kondensatorach?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nawet sie MG nie dziwię;)

Panowie, a nie lepiej kupić klamoty w Polinku?

Mają rezatory, które pod wzgledem indukcyjności porównywalne są do Millsa. Kondensator, gdybym miał do wyboru żótego mkt i Jenzena z Polnku, to znów brałbym Polink, ale na szczescie nie muyszę, bo są na stanie ruskie olejaki;) Cewka z Dexona wyglada OK, ze względu na RDC.

Pozdrawoam

Też właśnie jakiś czas temu zauważyłem tą cewkę z Dexona, nawet już pisałem post ale coś zdechło i zapomniałem powtórzyć.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bacek, ruskie olejaki PIO+0,1uF teflon.

Polecam, u mnie gra 2,2uF+2x0,22uF+0,1uF teflon cena za całosć ok 10zł.

Za tą kasę chyba nic mądrzejszego nie złożysz.

Pozdrawiam

chetnie zrobilbym sobie dobrze

i jakiegos klonika popelnil

zwrotnica pierwszego rzedu malo elementow

do lutowania

ale ja juz sto lat lutownicy nie trzymalem w reku8-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.