Skocz do zawartości
IGNORED

Totem Mite, Staff, odsluchy, schematy

systex

Rekomendowane odpowiedzi

Re: AcoustiC, 4 Wrz 2006, 12:56

>Pozwolę sobie przytoczyć opinie Matta o tych rezystorach:

>

>caddock ogólnie ociepla

>

>a mills przezroczysty

no właśnie - przecież można mieć i ciepło z Caddocka i przezroczystość z Millsa :-)

graaf, 4 Wrz 2006, 13:00

No można ... tylko że mi już gwint na jednej śrubce od terminala sie wyrobił :) no i trezba by jeszcze pozamawiać jak zwykle za granicą bo w sklepie elektronicznym niestety ... wszytsko prawie jak mills i caddock prawie ...

>graaf

Jak dla mnie, powtarzam- jak dla mnie! Caddok jest tym który ma wszytko "o czym marzę".Tzn , w kwestii przestrzeni nie faworyzuje planów tak jak Mills.Abyśmy sie zle nie zrozumieli.Caddok tez pokazuje co jest na dalszych planach w takim stopniu jak i te przednie plany.Byc moze nie jest to tak efektowne jak na Millsie bo ten stara się pokazać co jest głeboko na scenie , pobieznie traktując te przednie plany.

Co do zwielakratniania rezystorów to mam do tego taki sam stosunek jak do kondensatorów (np bocznikowanych).

Poza tym wprawdzie różnice są wychwytywalne ale nie wiem czy gdybym do kazdej zmiany rezystora miał kolumnę rozkręcać i przelutowywac rezystory to nie wiem czy az takie różnice bym usłyszał ;)

Nie zapominajmy ze ja mogłem zamieniać rezystory praktycznie w biegu :)

Myslę też że wartość 3R Polinka tez jest warta wypróbowania.Gdyby ktoś chciał oczywiście.

Saczek_xtrm, 6 Wrz 2006, 15:13

Co za jeden ten "PT"?

Tonsil nigdy ni epodawał wykresów impedancji, co na dzięn dobry uniemozliwiało zrobienie wstepnej symulacji zwrotnicy... Myslałem że teraz ktoś się pokusił o takie pomiarami.

Saczek_xtrm, 6 Wrz 2006, 17:38

Tonsil jest w upadłości a na jego majątku działalyinne spółki. W tym Pro Tonsil.

Ale nie o tym. Chodzi o to że takie wykresy sa bardzo pomocne na etapie projektowania zwrotnicy. A Tonsil nigdy nie zamieszczał wykresów impedancji - sądzę, że pomiar impedancji, to dla nich nic trudnego.

Pod wysokotonówką jest korek, ale jak chcesz go zastosować, to głębsze podfrezowanie jest potrzebne. Pod drugim głośniczkiem w oryginale też coś jest, ale mie wiem co to za materiał.

Dobra wiadomość dla chcących zbudować klony Totem Mite - dostępnych jest 20 sztuk (10 kompletów) głośnika GDN 13/40/2 4Ohm, które są pozostałością po zamówieniu Totema (!).

Kontakt - [email protected] , Pan Przemek Koserczyk.

[email protected]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

tel/fax (0-61) 64 02 404

koszt z parowaniem 90,-

Ukryta Zawartość

>Dobra wiadomość dla chcących zbudować klony Totem Mite - dostępnych jest 20 sztuk (10 kompletów) głośnika GDN 13/40/2 4Ohm, które są pozostałością po zamówieniu Totema (!). <

...czyli lancastera ;)))

hmm z deka dziwne... płaciliśmy 62 zeta/szt + 5zł parowanie/glośnik co daje razem 67 zł/szt. A tu jeśli dobrze skapowałem za 90 zł/para bez parowania. Czyżby brak zbytu, czy odpady...?

We Włoszech mozna kupić cewki Solen Hepia o parametrach bardzo zbliżonych do oryginału z Mite

L16.82 0,82 mH 0,43 16 x 32 x 64 € 16,42

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

jeśli uzbierało by się troche więcej chętnych,to ja się pisze na 2szt.

koszt przesyłki:

-1Kg Euro 6,00 registered airmail 7/10 days

1-2Kg Euro 8,00 registered airmail 7/10 days

0-5Kg Euro 28,00 + VAT express courier 96h

5-10Kg Euro 30,00 + VAT express courier 96h

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.