Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz za ok 400-500zł dla n00ba

Matez

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Dotarl do mnie NAD 3240PE dzis i nabil mi malego cwieka ;)

Nie moge rozgryzc funkcji dwoch przyciskow - "infra off", oraz "bass eq" - po wcisnieciu roznic specjalnych nie slychac, ale moze to ze wzgledu na specyfike dzialania tych funkcji, ujawniajacych sie w konkretnych sytuacjach.

o ile sie nie mylę, ten bas eq - to coś jak przycisk Direct - po prostu odcina regulację panoramą i regulacje barwy - w moim starym NADzie 310 tez było coś takiego - tylko nie pamiętam czy tak samo sie nazywało.

>Matez

Moja znajoma, co prawda jest wiolonczelistką, chętnie słucha muzyki z "poza swojej branży" m.in starsze kapele: Assassin, SDI, Kreator, Death ... Jakiś czas temu zakupiła z byłej mojej firmy wzmaka NAD 302 (a w tej chwili chce zakupić jakiś starszy model poweramplifera Haflera, gdyż słuchała go u sprzedawcy w połączeniu ze swoim NAD!), udało jej się kupić z drugiej ręki Golda(Nordost) i starczyło go na wykorzystanie jako kabla głośnikowego, oraz wykorzystanie metra na zrobienie z niego interkonektu . Dało to niesamowity efekt, bo kabel ten z NAD przy ww. muzyce wyciska siódme poty i w pokoju 14m2 jest dobry czad!!! W klasyce wzmak jest poprawny! Niezależnie od marki czy modelu(starszego, czy nowszego!) warto więc, byś miał okazję namówić sprzedającego na odsłuch (jeszcze lepiej z pozostałym twoim sprzętem; i nie ma się czego wstydzić, nawet jeśli twój sprzęt nazwie „gratem”- sam tak kiedyś miałem, lecz szczękaopadła gospodarzowi, jak podłączyłem do jego systemu „Starą” szpulową Nagrę!) i sam mógł ocenić, czy dany sprzęt odpowiada twoim gustom.

p.s.

p.s.

miało być: "...szczęka opadła gospodarzowi, po odsłuchaniu starej szpulowej Nagry, którą z niechęcią (na granicy uprzejmości!) zgodził się podłączyć do swojego sprzętu!"

Moze glupie pytanie, ale wole sie upewnic. czy takie ustawienie nie zabije mi wzmaka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gdy nie bylko na nim CD, byl cieply, ale nic ponad to. teraz boczki sa cieple, ale tez nie gorace. Mysle, ze nie powinno sie nic stac, ale zawsze lepiej zapytac (zeby znowu nie stalo sie aktualne powiedzienie "madry Polak po szkodzie" ;) )

To nic zlego sie nie stanie, przynajmniej wzmacniaczowi ;) Ponoc cieplo wzmaka troche zle wplywa na segmenty znajdujace sie na nim (kondesatory wysychaja itp.) ale nie wiem czy to do konca prawda. Wedlug mnie narazie mozesz tak to zostawic, ale na przyszlosc lepiej pomyslec nad troche innym rozwiazaniem tak by wzmacniacz jednak stal "sobie" sam ;)

Pozdrawiam

• 2 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.