Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz za ok 400-500zł dla n00ba

Matez

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jestem laikiem w dziedzinie sprzętu stereo. Zaczynam powoli kompletować domowy sprzęt audio :) I tu mam prośbę do was. Jak wzmak polecilbyście dla mnie? Źródłem będzie (na razie :P ) odtwarzacz iAudio X5 + Ogg Q8. Z biegiem czasu planuję dokupić odtwarzacz CD/DVD (za ok 500zł).

Co sądzicie o Diorze?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Witam

To moje typy:

- Denon PMA-560

- Denon PMA-860 (Moze byc ciezko do 500, ale czasem sie udaje)

- Yamaha AX-550/570 Sam mam 570 i jestem BARDZO zadowolony tylko, ze na moich kolumnach to on za duzo pokazac nie moze, ale i tak jest Good :-)

Pozdro.

Tez myslalem o np. ROTEL'u RA- 840 BX-3 ale on nie w kazdej muzyce jest "dobry", a Matez nie wspomnial nic o preferencjach muzycznych ;)

Swoja droga tego Rotela jest bardzo trudno dostac...

Faktycznie problem w tym, że rotele (mniej lub bardziej "starsze" oczywiście), zwłaszcza te szczególnie udane modele trudno złapać.

Tytulowy "n00bie", podaj koniecznie jakiej chcesz sluchac muzyki:-)

Sam nie wiem ale mieści się w tym przedziale, stary NAD 3045:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Witam

...........a ja poleciłbym Conrada kd-261 - a z tego względu, że jestem jego posiadaczem i można powiedzieć, że bardzo miło mnie zaskoczył....... Jest szybki, mocny, i gdy trzeba pokazuje na co go stać - wysokie troche (troszeczkę ; ) przybrudzone, a przy cichym słuchaniu nie trzyma balansu (zresztą nie ma ideałów, a te małe niedociagnięcia można poprawić) - ale jak za taką cenę to ze świeczką szukać...........

Pozdrawiam!

Gość

(Konto usunięte)

Jest szybki, mocny, i gdy trzeba pokazuje na

>co go stać - wysokie troche (troszeczkę ; ) przybrudzone, a przy cichym słuchaniu nie trzyma

>balansu (zresztą nie ma ideałów, a te małe niedociagnięcia można poprawić) - ale jak za taką cenę to

>ze świeczką szukać......

czyli, podobnie do reloopa ha200.....prosta jazda....dodatkowo w reloopie by obrócić pokrętłami barwy i balasu potrzebne są kombinerki i dobry wzrok, by te pokrętła znależć..ok.7mm średnicy ...nie ma ideałów, ważny jest wykop..:(

Matez, 2 Sty 2006, 19:48

Witam

Jesli Cie interesuje to bede mial do sprzedania wzmacniacz firmy Cambridge Audio model A2. Kontakt masz w "o mnie"

Ew. GainClone na LM3886 ale to dopiero za jakis tydzien, musze obudowe skonczyc

Pozdrawiam

ja mam Harman Kardon PM650Vxi i nie narzekam, gra to dynamicznie i czysto

a na moich monitorkach od Magnata nie ide dalej niz do polowy skali

przy ustawieniu wszystkich wyjsc w kompie na 2/3... boje sie zniszczyc chyba ;)

moge polecic, mialem Yamahe A-520, ta konfiguracja odpowiada mi bardziej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu jest okazja,moze?

Ukryta Zawartość

>>> kazik-t

"nie ma ideałów, ważny jest wykop..:( " ---- szczerze mówiąc przy kupnie tego wzmacniacza nie sugerowałem się tylko i wyłącznie wykopem............ Tak naprawdę wykorzystuję może 20-25% jego mocy - nie słycham muzyki głośno a bo i po co? Kupiłem go gdyż gra dość sensownie i to się tylko dla mnie liczy.........

Wiem kazik-t , że to nie żaden wzmacniacz renomowanej firmy i byc może się niepotrzebnie podniecam - ale w moim odczuciu to dobry sprzęt .... Dlatego go polecam

Myślę że warto się nad tym zastanowić

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co sadzicie ? Wydaje mi sie, ze wyrwalem go bardzo tanio ? :D

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.