Skocz do zawartości
IGNORED

Obsługa klienta w Top Hifi

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

No i poprawiło się i to znacznie... Dziś zakupiłem przewód Siltech London i przy okazji pogadałem sobie z panami w Top Hifi. To już nie ten sam sklep!!! Panowie z salonu w Krakowie na ul. Chodkiewicza 4 - oby tak dalej!!! Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/23577-obs%C5%82uga-klienta-w-top-hifi/

od pewnego czasu obserwuje, ze obsluga w sklepach sieci top hi-fi jest naprawde dobra, zeby nie powiedziec wiecej. bylem swiadkiem takiego zdarzenia - przychodzi facet z drutem kupionym poza oficjalna siecia dystrybucji. drut markowy, troche sie roznil od oryginalu, prawdopodobnie podroba. panowie ze sklepu probowali cos tam powiedziec, bardzo zyczliwie, facet uparcie twierdzil, ze chcialby tylko konfekcji. przyjeli do konfekcji, pewnie obsluzyli jak normalnego klienta, choc czy to byl normalny klient? ja nie wiem. ale wystarczylo im cierpliwosci, zeby zachowac sie profesjonalnie. rozumiem, ze wczesniej moglo im tego braknac. mnie samemu w takich sytuacjach na pewno by jej braklo:-)

Świetny wątek:)

Chciałbym donieść , że poprawiła się jakość obsługi w sklepie Jubilat na Rydla.

Kupiłem 20 dkg krakowskiej i pani podała mi towar w rękawiczce, a nie jak zwykle brudnym pazurem,

i przy okazji pogadałem sobie z paniami o świętach. To już nie ten sam sklep!!!

Nawet pani w kasie powiedziała dziękuję:)))))

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

pavulon nie nabijaj sie:):):) prawda jest taka: panowie prawie warczeli na klienta i nic im sie nie chcialo z moich ostatnich doswiadczen wynika ze jednak sie poprawilo podejscie do klienta

nie zyzio, dawno to ja nie u nich CD kupowałem;),tzn teraz tez nie kupowałem ale odbierałem tylko:)A czekałem 2 godz dlatego ze był odsłuch w sali a tam był mój cd,z tym ze nie on był odsłuchiwany tylko co innego,no ale Pan mi powiedział ze nie beda przeszkadzac klientowi,a kiedys jak słuchałem to z 10 razy wchodzili w ciagu 30 min:)Wiec to mi podpowiada ze byc moze zmieniło sie na lepiej;)

... nie sądzę by się polepszyło...

Jakiś m-c temu poszedłem do warszawskiego salonu przy Andersa ... chciałem podpytać o banalny produkt a mianowicie standy Atacama (model SL - taki pod Harbethy/Spendory).

Oczywiście obejrzałem wcześniej zarówno stronę internetową Audio-Klanu jak i samej Atacamy.

Ba.. nawet wcześniej upewniłem się czy aby na 100% są dystrybutorem tej marki.

Miałem kilka pytań, wydawało się że prostych z pozoru ...

- ile waży stand?

- czy można go wewnątrz dociążyć?

- czy istnieje możliwość sprowadzenia takiego standu ale o 5 cm wyższego?

Takich informacji nie znalazłem w sieci więc myślałem naiwnie, że dystrybutor powinien rozwiać moje wątpliwości.

Niestety ... Panowie na oczy nie widzieli tego modelu ... a co dopiero z odpowiedziami na moje pytania.

Dziwne... siedzi trzech kolesi... i żaden z nich nie wie co sprzedaje ...

Poprosiłem więc by chociaż wyslali maila do producenta ... jeśli sami nie wiedzą co i jak...

Po 2 tygodniach ... znów się u nich pojawiłem ... i znów ta sama śpiewka... czyli wszystko po staremu ...

w sumie po co się meczyć i pisać po angielsku przecież ten stand to marne 900 PLN .... a i klient nierozwojowy bo kolumny już ma więc pewnie nie kupi w przyszłości B&W ;)

Jeszcze by się upewnić czy aby wszytsko jest w najgorszym czyli tradycyjnym porządku zapytałem czy możliwe jest odsłuchanie integry Krella u siebie w domku .... oczywiście za kaucją ...

Pan doradził mi bym przyjechał ze swoim sprzętem do nich ... bo niestety nie dają sprzetu do odsłuchów.... pominąłem to milczeniem no bo w sumie o czym tu dyskutować...

Oczywiście zrezygnowałem z zakupu... i nie zamierzam tam już nigdy się pojawić...

GOOD BYE AUDIO KLAN !

zdezintegrowany_3PO

to ja doniose, ze w Top HiFi w Sopocie obsluga jest jak najbardziej w pozadku. Panowie sa zorientowani i chetnie sluza pomoca, a i w wypozyczaniem sprzetu za kaucja nie ma wiekszych problemow...

w gruncie rzeczy... po butach od razu widac, kto przychodzi do salonu top hi-fi kupic za gotowke, kto na kredyt, a kto tylko na odsluch i zeby potem w chinach znalezc podrobe i... aby taniej! to samo dotyczy salonow jubilerskich. sprzedawcy po kilkunastu sekundach wiedza, z kim maja do czynienia. a przeciez taki salon top hi fi to czasami handluje rzeczami drozszymi niz jubilerzy. czasami... ba! duzo czesciej. moze zatem to narzekanie na jakosc obslugi jest naprawde narzekaniem na swoj... status materialny? jesli wiem, ze mnie nie stac na kolie z diamentami, to nawet nie wchodze do sklepu z koliami i nie prosze, zeby dali mi ponosic. nie?

błedne myslenie...bo tym samym od razu człowiek moze zostac "wsadzony do szufladki", tym samym zostaje automatycznie inaczej traktowany. Idąc dalej tym tokiem myslenia, mozna by powiedziec, ze zle traktowanie klienta przez obsluge sklepu jest spowodowane...samym klientem. Bo jesli ma "slabe buty" to tym samym obsluga moze potraktowac go jako kogos niegodnego uwagi, a tym samym nie pomoze mu, a wrecz bedzie starala sie dac mu mocno do zrozumienia, ze jego "stan bytu" nie odpowiada profilowi sklepu...ze i tak na nic go nie stac, wiec "po jaka cholere stara sie zawracac im ich wielkie madre glowy?" tak to wyglada z mojego punktu widzenia. Fakt faktem, dosc ciezko jest mi trafic na kogos kompetentnego w roznych sklepach. ja zle traktowanie klientow tlumacze sobie sytuacja na rynku pracy, bo w dzisiejszych czasach chwyta sie takich prac w ktorych akurat sa wolne etaty, nie baczac na wyuczony zawod... Najlepszym przykladem sa pracownicy ktorzy męczą sie w salonach sieci komorkowych, ale to juz watek zupelnie nie na temat...pozdrawiam

niby majo masz racje, ale dwadziescia kilka lat temu moj ojciec byl w RFN i zasliniony poszedl obejrzec w salonach wspaniale mercedesy i bmw. W BMW potraktowali go jak biednego polaczka i kompletnie olali. W salonie mercedesa do stop sie nie kladli, ale byli przyzwoici i dali mu fajny kolorowy katalog, chociaz doskonale wiedzieli, ze i tak auta nie kupi. Przynajmniej w najblizszej przyszlosci na pewno. Komuny nie ma, ojciec ciezka praca zarobil dosc pieniedzy , ze mogl sobie sprawic dobry samochod. Myslisz, ze jaka marke wybral ?

Ja pytalem o wypozyczenie za kaucja cedeka (TopHifi Wrocław) Pan powiedzial, ze juz od dluzszego czasu nie wypozyczaja poniewaz kiedys jakis Cd wrocil im sie z wymienionym trafo. Od tego czasu nie wypozyczaja.

Sluchalem w audioklanie juz wiele razy, jak do tej pory nic tam nie kupilem :)

We wrocławskim Top Hi-Hi obsługa jest niby w porządku. Kultura, ogłada etc. Nawet powiedzieli że mogę sobie kolumny do domu wypożyczyć (VA Haydn Grand) a było to w połowie września. Potem seria telefonów do nich (chyba z 6 na przeciągu miesiąca) i za każdym razem: "mamy Pański numer, zadzwonimy jak kolumny będą".

THF za każdym moim telefonem zmieniał alibi:

- jest jedna sztuka na cały kraj, bo to nowy model. czekać bo ktoś w Warszawce tego słucha.

- tak tak, już ściągamy tą jedną sztukę. Kolor bukowy dla Pana, tak?

- nie dochodzą do nas wogóle żadne nowe VA

- rada audioklanu zbierze się i będzie radzić, czekaj Pan :)

- nowa seria wejdzie do Polski za 2 tygodnie

Ostatni tel wykonałem po zakupie moich Avance w innym sklepie. Nadal nie mieli VA. Nie wiem na ile to ich wina, bo na stronie VA Grandów nie ma nadal, ale to zamieszanie zablokowało inne moje plany.

Tuż po otwarciu THF umówiłem się na odsłuch, ale zapomnieli o mnie i montowali sprzęt gdy już przyszedłem. Po chyba dwóch miesiącach pojawiłem się tam znów i zapamiętali mnie (!). Wzięli ode mnie mój tel, przepraszali za ostatni odsłuch i powiedzieli że jak dostaną coś ekstra, jakieś nautilusy, to zadzwonią i zaproszą na odsłuch. "Poczułem się jak ktoś zupełnie wyjątkowy" :) ale to chyba jest blaga, bo oczywiście nie zadzwonili.

Teoretycznie THF to jeden z trzech (praktycznie - z dwóch) sklepów we Wrocławiu, więc i tak jestem zadowolony że wogóle można tam wejść, pooglądać, powąchać :)

mialem na mysli : sluchalem w TopHiFI:-)

a poza tym Panowie sprzedawcy maja problemy nawet z dostarczeniem zakupionego sprzetu. Gdy spytalem czy dowioza na terenie wroclawia do domu, Pan sie skrzywil i powiedzial "no moze, moze cos uda sie zorganizowac"

Do tego Panowie nawet nie mysla o jakis sensownych upustach przy zaplacie gotowka, max to 8 % pffffffffff, a ceny u nich nie sa male.

Niestety tez mam niemile wspomnienia z topem ale to szkoda az pisac ale pocieszajce to ze sie poprawili Wroclaw taka duza miejscowosc a sklepy ze sprzet audio to prawie nie istnieja:( a odsluch sprzetu graniczy z cudem zwlaszcza gdy sie szuka czegos konkretnego smutek smutek panowie

nie wiem czy była już mowa o top hi fi we wrocławiu, zazwyczaj byłem zadowolony z obsługi tego sklepu, ale po grudniowej wyzycie minionego roku moje zdanie uległo zmianie i to na gorsze. Tydzień przed wizytą umówiłem się na odsłuch, po przyjeździe okazało się że sprzętu którego chciałem odsłuchać już nie ma, a to co odsłuchałem jako zamiennik zostało wrzucone do strasznie zagraconego pokoju, wyglądało to bardziej jak magazyn, sprzedawcy strasznie zmieszani - sami nie wiedzą co mają i gdzie mają. Po 5 minutach odsłuchu zrezygnowałem, zresztą mam wrażenie że TOP HIFI we wrocławiu bardzioej stawia na kino domowe bo tamte pomieszczenie odsłuchowe pracowało pełną parą. Wiele do życzenie pozostawia też towar, a właściwie jego brak poza B&W i zestawem Kina Domowego to nie wiele tam było ze sprzętu stereo, ze słuchawek kilka modeli koss i nic poza tym, a do tego wszystkiego ceny obłędne - ogólnie top hifi we wrocławiu spada na psy, a chyba warto walczyć o klienta w tym regionie Polski (?)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.