Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie głośniki do Technisców?

Pawlinda

Rekomendowane odpowiedzi

Dziekuję teraz juz wiem co to jest. Czy aby te głosniki nie mają za małej skuteczności (JBL E30 i AE Evo One maja wiekszą), no i poza mój budżet trochę wykraczają ceną. Z recenzji wynika, że są w stanie ożywic nieco przyciemną bądź spokojną elektronikę. To dobrze w przypadku "zamulonego" dźwięku mojej 700-tki.

• 3 tygodnie później...

Odzywam sie ponownie po dłuższej przerwie. Nie jeszcze nic nie kupiłem, bo nie wiem na co się zdecydować. Z tym odsłuchem np. w MM to nic nie wyjdzie, ponieważ tam nie ma czego słuchać z podstawkowców. Coraz bardziej godzę sie z myślą, że musze zaryzykowac i kupic coś w ciemno, najlepiej na allegro. I własnie tutaj mam jedno pytanie odnośnie nowej propozycji, której wczesniej nie brałem pod uwagę - głośników Jamo E850:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Głośniki są nowe, nieużywane, w bardzo atrakcyjnej cenie. Co to jednak znaczy, że zalecaną moc wzmacniacza mają 100-140 Watt. Czy będa odpowiednie do mojego technicsa, który ma przy 4 Ohm 2x80 W. Impedencje mają te głośniki 4 Ohm. Czy to dobrze, czy źle?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>>Coraz bardziej godzę sie z myślą, że musze zaryzykowac i kupic coś w ciemno, najlepiej na allegro<

Ruletka. W podbramkowej sytuacji "kupna w ciemno" kupowalbym ze oficjalnego sklepu sprzedazy wysylkowej, dzieki przepisom o sprzedazy konsumenckiej mozna taki zakup zwrocic, oczywiscie bez uszkodzen, w ciagu 10 dni ponoszac tylko koszty transportu.

No dobrze, ale co myślicie o tych głośnikach Jamo? Co to jednak znaczy, że zalecaną moc wzmacniacza mają 100-140 Watt. Czy będa odpowiednie do mojego technicsa, który ma przy 4 Ohm 2x80 W. Impedencje mają te głośniki 4 Ohm. Czy to dobrze, czy źle?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.