Skocz do zawartości
IGNORED

To jak z tymi kolumnami?

Simonello

Rekomendowane odpowiedzi

Wysokie grają świetnie, z basem jest nieco gorzej (pomimo dwóch niskotonowców). Jest rochę sztywny i niezbyt głęboki, ale ja słuchałem kolumn prosto z pudełka, a jak wiadomo każde gumowe zawieszenie potrzebuje czasu, żeby grało jak należy. Ja dzisiaj składam zamówinie na Mistrale - na pewno opiszę moje wrażenia i wkleję trochę zdjęć dla zainteresowanych, bo tych w necie jest jak na lekarstwo.

Wow, ile zdjęć znalazłem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-9425-100008094 1170282889_thumb.jpg

post-9425-100008095 1170282888_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

I jeszcze: (niestety wszystkie w calvadosie)

Ukryta Zawartość

post-9425-100008091 1170282893_thumb.jpg

post-9425-100008092 1170282892_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Każdy ma inny gust, mi bardzije podoba się buk i włąsnie tę wersję przed momentem zamówiłem. Niestety tyczyło się też tego, że w ogóle nie widziałem zdjęć prywatnych buku.

Szukam kolumn w tej cenie i jak na razie to byłby mój faworyt. Wiem że to niebyt rozsądne ale w tych kolumnach pociąga mnie najbardziej cena i wygląd. Chyba poczekam jeszcze na jakies opinie. Waham sie czy kupic podłogowki które oprócz codziennegi słuchania od czasu do czasu pociągły by jakąs imprezke czy też jakies monitorki które pewnie grały by ładniej ale ciszej :) Moej kolumny marzen to paradigm monitor 3v4 ale to troszke inna półka cenowa :p

Simonello, nie napisałeś nic o powierzchni, elektronice i preferencjach muzycznych. Jeżeli jednak chciałbyś kupić w tej cenie zestawy jako tako brzmiące, to niestety jedynie okazja w sektorze kolumn używanych i na litość boską dwudrożne. Jak najmniej tanich quasi-przetworników. Nawiasem mówiąc widziałem niedawno w sieci ogłoszenie podłogowych ALR-ów w Twoim zakresie cenowym. Były naturalnie używane.

Przyszły do mnie już Mistrale. Zapłaciłem za nie 600zł razem z przesyłką kurirem za pobraniem. Pierwsza uwaga - kolumny nie ważą 10 kg, jak sugeruje producent, lecz 12,5 kg. A im więcej tym lepiej. Mają potężny bas, bardzo głęboki i długi, szorstkości praktycznie nie odczuwalne. Jednak czuć, że może więcej, ale każde gumowe zawieszenie musi się "rozbić". Bardzo podoba mi się praca średnioronowca - wprowadza to systemu spokój, uporządkowanie. Wysokie tony brzmią jak za tę cenę dobrze, choć momentami jakby się gubią. Najbardziej podoba mi się stereofonia, przestrzenność kolumn. Są też bardzo szczegółowe, co niestety może się (choć baaardzo rzadko) przerodzić w szum. Jakość wykonania jest bardzo dobra, szmatki schludnie naciągnięte na solidne, drewniane ramy. Kończąc - uważam, że za tę cenę nie kupi się lespzych nowych podłogówek. Tak więc quench - mogę Ci je polecić, bo są naprawdę dobre jak na swoją cenę. Poniżej zdjęcia.

Zdjątka:

Ukryta Zawartość

post-9425-100007937 1170283099_thumb.JPG

post-9425-100007938 1170283097_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Napiszę jeszcze coś o kabelku Jamo flat 2x2,5mm. Za swoją ceną gra rewelacyjnie (za metr nowego zapłaciłem 6zł), faktycznie jeśli chodzi o niskie tony to deklasuje cordiale. Może i powinien nieco mocniej uwydatniać wysokie, ale i tak gra przepięknie.

Ukryta Zawartość

post-9425-100007934 1170283102_thumb.JPG

post-9425-100007935 1170283101_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i jeszcze jedno:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kable głośnikowe są chyba źle podłączone - wg szkoły audiofilskiej powinno być tak : od wzmaka-----napis-----do kolumn, a nie odwrotnie, poza tym bananki jakieś by się przydały 8)

Musze przyznać że kolumny bardzo ładnie sie prezentują. Chyba sie też skusze. Szkoda że nie ma buku z czarnymi maskownicami :(

Jaki byście doradzili wzmacniacz do tych kolumn w cenie ok 400-500 zł, z dobrą dynamiką, niskim basem i niezbyt męczącymi wysokimi? Mówie oczywiście o allegro :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - moze takie coś - jeśli sprzedający by spuścił pare zł na przesyłkę to byśmy sie zmieścili w 500zł.

Ukryta Zawartość

-> cyjanopan

Wstyd się przyznać, ale tak. Co zrobić, mam co mam, przyjdzie czas na zmiany.

->quench

Do tych kolumn nie musi być wzmak z niskim basem, podłączone u mnie pod wieżę i tak mają go bardzo dużo, no i całkiem dobrej jakości.

ja wiem co powie bo sam niedawno zrobiłęm GC, kupiłem CD, zrobiłem kolumny i wieze SOny (jakkolwiek b. dobrą w SWOIM segmencie) rozjechało to na mak :)

ale wieza istotnie dalej pieknie spełnią rolę budzika, ma pilota no i miesic 3cd :D

simonello, zmien ta jednostka centralna... dobra rada :)

takim wiezom nic nie pomaga, uwierz.

kapelli myślisz, że nie wiem? Za całą wieżę razem z kolumnami dałem 550zł, niedługo postaram się ją opchnąć na allegro. Wtedy kupię chyba jakiegoś wzmaka Denona i CD.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.