Skocz do zawartości
IGNORED

ludzki wzmacniacz do 200zł

Toma666

Rekomendowane odpowiedzi

Założyłem nowy temat, bo było za dużo różnych opcji cenowych i niezgodności. Potrzebuję taniego wzmacniacza do

metalu, kolumny to na razie monitorki więc moc ma znaczenie drugorzędne. Na razie wypatrzyłem:

Denon PMA-250

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pioneer A-207R

Ukryta Zawartość

W tej klasie cenowej Denon jest polecany, nie wiem nic o Pioneerze, ale wydaje się sporo nowszy. Który gra lepiej, no i czekam na inne warianty

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/23752-ludzki-wzmacniacz-do-200z%C5%82/

Istotnie trudno znaleźć coś w tej cenie ale cierpliwym się udaje. Swojego Naima kupiłem kiedyś w komisie za dwieście właśnie. Niedawno widziałem zaś w innym komisie grający zestaw Saby, wzmacniacz MI-215 i tuner MT-201 za mniej niż dwieście. Taki wzmacniacz zresztą znajdziesz na Allegro:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i jeśli sprawny, to za te pieniądze powinien być to bardzo dobry zakup - sprzedający ma niestety niezbyt wiele komentarzy.

A ja sam na Allegro na prezent dla rodziców kupiłem niedawno za mniej niż dwieście wzmacniacz od tego zestawu :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Bardzo dobry zakup. I - od jak się okazało - kupiłem go jednego z forumowiczów z Lukara :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ja uwazam ze przede wszystkim musisz zachowac cierpliwosc. Kiedys za 197zl na Allegro bodaj poszedl NAD 302 albo 3020 (juz nie pamietam) - przegapilem koniec aukcji hiehie. Mysle ze do 200zl znajdziesz jakiegos Marantza, Rotela (moze byc amplituner - kumpel upieral sie kiedys ze potrafia lepiej grac niz wzmaki), Denona etc.

Tylko jeszcze raz powtarzam - cierpliwosc to podstawa!

Ukryta Zawartość

tu jest NAD 3020i, może pójdzie za sensowne pieniądze (do 250zł), ale ktoś już wspominał, że wygląda podejrzanie...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marantz PM-32?

Ukryta Zawartość

wszystko zalezy co bedziesz na tym sluchac i jakie kto ma wymagania oczywiscie. jest to juz model z nowej serii, jeden z nizszych modeli, jednak posiada juz wyjscia na 2 komplety kolumn i 45W przy 8Ohm - mi w zupelnosci wystarcza.ogolnie mily wzmacniacz,napedza spokojnie 120W yamahy. i choc staram sie najbardziej jak potrafie przedstawic swoja ocene,to zawsze mozna mi zarzucic ze przechwalam(lub nie) sprzet,ktory akurat sam posiadam.decyzje ostateczna musisz podjac sam.tak jak ktos juz napisal, cierpliwosc to podstawa:) podsumowujac, jest to juz nowszy produkt, z ktorym raczej nie powinno byc zadnych problemow technicznych ze wzgledu na wiek chociazby.

a najwazniejsze:

spiesz sie powoli :) a na pewno znajdziesz cos ciekawego nawet w 200zl..

Wyjścia na dwa komplety kolumn posiada więcej wzmacniaczy niż ich nie posiada. Żaden to wyróżnik nowoczesności, ani jakości. W latach siedemdziesiątych był to już praktycznie standart.

>> TOMA

To zas uczynić waść możesz interkonektem Audioqest Copperhead .

Już coraz rzadziej słuchałem metalu ale po wpieciu tego IC coraz częściej zdarza mi sie sięgac po muze z mocnym wykopem .

ale czy warto w niego zainwestować? poza tym, że wejście cd/aux jest wspólne, co mnie trochę boli bo chciałem podłączyc i cd, i kompa jednocześnie, to całkiem mi się podoba... opinie też nienajgorsze. ale?

e no bez przesady z ta stówą

mam zrobiony DIY Copperhead 50 zł metr kabla i wtyki nakamichi po 3,5 zł ( wyrzuciłem zamontowane wczesniej wtyki po 12 zł sztuka bo muliły dzwięk czego zwykłe nakamichi nie robią ) całość 62 zł mnie kosztowała

ten kabel wnosi więcej dobrego w dzwieku niz korekcja czy też wymiana na lepszy wzmak .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.