Skocz do zawartości
IGNORED

Uszkodzony fornir

shinobi

Rekomendowane odpowiedzi

Bo go odgrzebałem po 4 latach ciszy. A wtedy zdaje się były spokojniejsze czasy na AS.

A poza tym to mówisz, że jest możliwość w wyżej przedstawiony sposób zrekonstruować ubytki w bokach, tak żeby nie odstawały wyglądem od reszty?

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Jeżeli znacie i macie namiary do ludzi, którzy się zajmują tym profesjonalnie to prosiłbym na PW.

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Kasjel, 7 Kwi 2010, 21:59

>STREET - zdecydowanie najlepiej było by wykonać nowe boczki. Nie były by one może identyczne z

>wyglądu, jak te oryginalne. Ale napewno lepsze, bo z litego drewna. Te które widać na zdjęciu to

>pewnie tworzywo sztuczne lub MDF.

Zgadzam się. To jedyna na 100% pewna metoda. Naprawienie samych uszczerbków nie jest rzeczą prostą. Można zastosować kit drzewny, dobrawiać bejcą, a potem lakierować cały element. To jest jednak czasochłonna, a uzyskanie zadowalającego efektu jest trudne. Mam w domu meble drewiane z sosny Skalika (chyba jedyny producent którego wyroby zwalają z nóg). Łóżko w wewnętrznej stronie miało ubytek. Bawiłem się z tym dwa tygodnie i w końcu się udało, ale w wypadku kolumn posłuchał bym rady Kasjela. Wymienia się uszkodzony element i wtedy ma to ręce i nogi. Tak czy owak nie będzie to tania impreza.

henrykpiątek, 8 Kwi 2010, 00:01

>A dawno,dawno temu to się robiło tak: pył drzewny + epidian lub nawet sam epidian i wyglądało tak

>jakby to bursztyn był wypełnieniem.

Dokładnie tak.

Sam kiedyś uzupełniałem epidianem

ubytki pod które pasował kolorem.

Swoją drogą był to zaj...ty klej

z niewiadomych przyczyn obecnie

trudny lub nie do dostania.

Mrok

...ale w wypadku kolumn posłuchał bym rady Kasjela. Wymienia się uszkodzony element i wtedy ma to ręce i nogi.

W wypadku kolumn może i tak, lecz w moim przypadku czyli elementu ozdobnego NIE MA MOWY O WYMIANIE, bo po pierwsze nie dostanę takiego oryginalnego, a po drugie żadne dorobione nie bedzie takie jak oryginalne.

Więc albo jest metoda i człowiek, który ma za soba takie zabiegi i ma pewność i doświadczenie w tym co robi i da mi gwarancję, że efekt koncowy bedzie zadowalający dla mnie, to znaczy że uszkodzony bok będzie na całej wielkości wyglądał tak samo, no i da spokój mojej swiadomości, że coś jest uszkodzone.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.