Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Wybacz, nie wiem jak gra zero DAC.

Stelmach był odsłuchiwany na SET 300B i na przemian z lampowym DAC Phoenix (obecnie JAG Electronic) - w tym ostatnim wypadku ćwiczyliśmy w DAC-u lampy Telefunken, Valvo, Tung Sol, RFT, a pod koniec grał Philips z NOS DAC na vintage-wych elementach.

Tak się stało że nie urzadzaliśmy wyścigów na najlepszy/najgorszy dzwięk wieczoru, jak często wcześniej się zdarzało. Po prostu słuchaliśmy muzyki, a mysle że słuchało się jej całkiem przyjemnie.

Hello!

Dawno mnie nie było tutaj :) Po zmianie stanu cywilnego jakoś tak mniej czasu na wszystko ;-)

Szkoda że mnie nie było na ostatnim spotkaniu, chociaż DACa i tak by trzeba posłuchać u siebie żeby wyciągnąć jakieś wnioski... to zbyt subtelne różnice są w porównaniu z głośnikami i akustyką pomieszczenia...

Jedno jest dla mnie pewne - tego typu DACi z wejściem USB to przyszłość słuchania muzyki na wysokim poziomie. Sam się zastanawiam czy nie sprzedać CD. Zwykła karta na usb za 500 zł gra porównywalnie (jak nie lepiej) do tuningowanego stelmacha mk1. A co by było gdyby do komputera podpiąc taki Benchmark DAC USB który mi chodzi po głowie? Ten jest już całkowicie odizolowany od jittera na wejściu i ma niezależne zasilanie. Dźwięk ponoć wzorcowy.. tylko jeszcze trzeba by dokupić do komputera obudowę z wbudowanym wyświetlaczem żeby to wygodnie obsługiwać..

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Bystry Lolo zamknął wątek o bryce dla Disco. No trudno. Widocznie chce rozwalić naszą krakowską grupę, ze zwykłej warszawskiej zawiści. Tym bardziej musimy się zjednoczyć wokół Ojca Z. Proponuję jakieś gadżety naszej jedności, na przykład:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-9137-100009015 1217011356_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zwolennik łagodności

Otwieram Listę na gadzety:

wilu żubr- T-shirt + smycz DJ-1Kpl

Junkers Neckar N 19E,LG GB5237TIFW,Bosch HBN 239E1L,Electrolux ESL 65070R

Całość podłogi deska BalicWood Jesion kl.2.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Lubie wyjasniac sprawy w 4 oczy wiec jesli ktos cos do mnie ma - zapraszam na piwo i wszystko sobie wyjasnimy. Nie mam natomiast zamiaru tolerowac durnowatych zagrywek a la gagacek i to na publicznym forum. Lojalnie uprzedzam ze wszelkim wynurzeniom w tym watku beda towarzyszyc upomnienia a jesli to nie poskutkuje to pojawia sie blokady. Sasiednie watki o podobnej tematyce beda systematycznie zamykane tak jak mialo to juz miejsce. Moj numer telefonu znacie jest tez PW tak wiec zapraszam.

No dobrze.

Diskomaniac-u jeśli się gniewasz (uwierz że niesłusznie), to ja bardzo Ciebie przepraszam. Za wszystko, co tylko chcesz. Ja naprawdę miałem dobre chęci! W ramach przeprosin obiecuję że sam Ciebie podwiozę. Wszystkie wynikające z tego atrakcje masz u mnie gratis!

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

To bylo powiedziane kawe na lawe nic wiecej. Kazdego szlag by trafil widzac taka nagonke. Znasz mnie nie od dzis. Znasz moje nazwisko miejsce pracy i wiesz gdzie mieszkam. Spotykamy sie w krakowskiej grupie od 3 lat. Wiesz wiec jaki jestem. Nie rozumiem tych pretensji. Nigdy nie puscily Ci nerwy? Watpie.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

gagacek

27 Lip 2008, 17:25

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 696 / 2156 / 0

No dobrze.

Diskomaniac-u jeśli się gniewasz (uwierz że niesłusznie), to ja bardzo Ciebie przepraszam. Za wszystko, co tylko chcesz. Ja naprawdę miałem dobre chęci! W ramach przeprosin obiecuję że sam Ciebie podwiozę. Wszystkie wynikające z tego atrakcje masz u mnie gratis!

Janusz to zupelnie nie o to chodzi. Nie musisz mnie za nic przepraszac. Tylko jesli masz cos do mnie to na litosc boska nie rob tego przez forum. Znasz nawet moj numer stacjonarny wiec czy nie lepiej bylo zadzwonic i pogadac? Albo jesli miales jakies pretensje to po prostu pogadac? Wydawalo mi sie ze jestesmy zgrana paczka przyjaciol. Szkoda ze sie mylilem.

Facet, litości, jaką nagonkę??? Luz, nie rób z siebie na siłę takiego poważniaka, jak nie umiesz się uśmiechnąć to kup sobie taką maszynkę-rozciągaczkę:) Albo zawsze możesz zbierać na auto dla mnie:DD

Trochę sensu poproszę.

Jak Tobie nie odpowiada moja podwózka to możemy spotkać się na lotnisku, zaręczam ze frajda będzie 100x większa, tylko proszę nic od rana nie jedz i załóż pampersy:))))

Trochę sensu poproszę.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

gagacek

27 Lip 2008, 17:36

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 696 / 2158 / 0

Jak Tobie nie odpowiada moja podwózka to możemy spotkać się na lotnisku, zaręczam ze frajda będzie 100x większa, tylko proszę nic od rana nie jedz i załóż pampersy:))))

Wszyscy wiedza ze czasem Ci sie myli czy prowadzisz Lanosa czy wlasnie pilotujesz samolot dlatego malo kto z Toba jezdzi:D Widzialem ta mine wilu_zubra:)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Disco,

Niewinny żart obróciłeś w koniec świata.

I obraziłeś się śmiertelnie, i zacząłeś być ździebko niemiły i począłeś grozić.

W Piemoncie mają ponoć takie powiedzenie, które w tłumaczeniu brzmi tak:

"Wyjmij korek z tyłka."

Aha.

Nie ma czegoś takiego jak Grupa Krakowska. Po prostu nie ma.

Jest parę osób które od czasu do czasu się spotykają bo lubią się spotykać.

nie to nie...:((

Ukryta Zawartość

post-13337-100008903 1217173947_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Trochę sensu poproszę.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Pawel moze dla jednych to byl niewinny zart a w mojej sytucji odebralem to zupelnie inaczej. Niewazne. Bylo i minelo.

Co do samej nazwy: grupa krakowska... Zaczelismy w listopadzie 2005 roku i o ile pamietam Ciebie wtedy jeszcze nie bylo. To mialo byc zupelnie niewinne spotkanie kilku zapalencow na ktore przyszlo okolo 30 osob. Byl McGyver opteron tdrozd a nawet deTom. Byl takze niezyjacy adamhiend. Gdzies na forum powstal termin "krakowska grupa odsluchowa" i stamtad go zaczerpnalem. Przez te prawie 3 lata mielismy okazje testowac wiele urzadzen. Brakowalo nam zwykle lokalu. Na poczatlku byla to restauracja wlasnosci jednego z kolegow potem mieszkanie Gosi w samym centrum miasta. Od jakiegos czasu utarlo sie ze spotykamy sie u Ciebie. Spotkania nieco zmienily swoj charakter. Grupa stala sie jak mi sie wydaje nieco bardziej hermetyczna. Mysle ze jednak mimo wszystko wciaz jest otwarta na nowych forumowiczow. Szkoda tylko ze niektorzy koledzy nie sa juz tak aktywni jak dawniej.

>Na poczatlku byla to restauracja wlasnosci jednego z kolegow

Bzdura do n-tej potęgi, lepiej zostaw temat proszę. Strasznie chcesz wszystko sformalizować, tymczasem liczy sie WYŁĄCZNIE to, ze grupa osób które maja podobne (albo i nie, hihi..) zainteresowania spotyka sie i jest fajnie.

Czujesz bluesa? Hallo, jest tam kto? Ziemia do disco!

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

A propos kolejki.

Czesto nią jeżdze do centrum.

Auto zostawiam na przystanku w Balicach.

15 minut i jest się w centrum, nie martwię się o parking, a kursy sa też po północy.

Grupa krakowska oczywiście istnieje, wbrew zawistnym plotkom niektórych kolegów, którzy chcieliby podstępnie zająć miejsce Ojca Założyciela. Poniżej zamieszczam zdjęcie grupy krakowskiej podczas jednego z ostatnich spotkań.

Udało mi się również zdobyć fotkę wnętrza bunkru, w którym Disco przechowuje swoje najcenniejsze sprzęty, oczywiście to tylko fragment kolekcji.

zwolennik łagodności

.

Ukryta Zawartość

post-9137-100008830 1217333367_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zwolennik łagodności

A może by po prostu zakończyć tę rozmowę i umówić się gdzieś w Krakowie na dobre piwo - bez kolumn, klocków, "przyjaciół lobbystów" i po prostu "se pogadać"

pzdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.