Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Mili Panowie!

pożądam Zorna w jakiejkolwiek postaci! im płyta bardziej odjechana tym lepsza... jeśli ktoś coś ma ciekawego to się przypominam... :-)

aaaaa Morphine też pożądam tak! tak! ...yancho! liczę na Ciebie w tym temacie...?! :-)

miłego wieczoru...

Chcesz mieć ludzi na sumieniu? A co będzie jak zatubują kolejkę?

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Tak jak wcześniej pisałem, spotkanie było raczej towarzyskie.

Nie mniej dane nam było posłuchać ciekawego chińskiego push-pull'a na lampach 2A3, który grał dźwiękiem bardzo przyjaznym i dojrzałym. I to bez żadnych modyfikacji.

W ramach eksperymentu diody prostownicze tego wzmacniacza zostały zamienione na półprzewodnikowe i rzeczywiście zmiana drastyczna - bardzo, bardzo na plus.

Nie będę ukrywał, że ten dźwięk jest mi bliższy aniżeli to co dane było mi usłyszeć podczas prezentacji w ramach poprzedniego spotkania.

Prócz tego, wzmacniacz Willa.

To już chyba klasyka : )

Zacny sprzęt. Tak właśnie powinien brzmieć porządny wzmacniacz tranzystorowy.

Kropka.

Pierwsza moja przymiarka do gramofonu DIY - totalna porażka.

Mam nadzieję, że początkiem grudnia uda się nam spotkać ponownie.

Piękne Dzięki Wszystkim za wizytę : )

Jak dla mnie największym zaskoczeniem dźwiękowym wieczoru (pozytywnym oczywiście) były malutkie, niepozorne kolumienki Vienna Acoustics Haydn. Nie mogłem wyjść z podziwu, co te maluchy wyrabiają w niewątpliwie trudnym akustycznie pomieszczeniu. Pokazały się od dobrej strony z różnymi rodzajami muzyki (choćby Zorn, Katatonia), i z różnymi wzmacniaczami. Ich brzmienie nie było może wybitnie "audiofilskie", ale z pewnością bardzo przyjemne i dające radość ze słuchania muzyki.

Wspomniana wyżej przez Rocha zmiana lamp na diody dokonana przez McGyvera nie była mocno słyszalna na Goodmansach, ale na tych Viennach poprawa brzmienia była bardzo bardzo wyraźna (dużo lepsza przestrzeń, większa przejrzystość, ładniej rozciągnięte wysokie).

Dane mi było również usłyszeć po raz pierwszy słynne dzieło Wila - i tu również powtórzę za przedmówcą - kawał świetnego wzmacniacza. Mam nadzieję, że uda się go kiedyś posłuchać na jakichś fajnych podłogówkach, bardziej standardowych niż Goodmansy ;) (żeby nie było - nie mam nic przeciwko Goodmansom, są poprostu specyficzne, i nie sprawdzają się w każdej sytuacji).

Warto dodać, że przez zdecydowaną większość czasu źródłem był komputer (zarówno FLAC jak i CD) i sprawdził się w tej roli bardzo dobrze.

Dziękuję bardzo Gospodarzowi za gościnę (i przepyszne ciasto :)), oraz wszystkim Uczestnikom spotkania za przemiłą (jak zawsze) atmosferę i zdecydowaną poprawę humoru ("kiedy idziesz do salonu po auto, to kupujesz takie, które jeździ do przodu, a nie bokiem, prawda?") :).

Już czekam na następny odsłuch :)

Pozdrowienia dla całej grupy audiofilskiej, drugiej takiej w Polsce nie ma;)

Aropi, ty świntuchu, nie podpuszczaj;) Z tego co mi wiadomo Rochu ma klasyczną orientację i na pewno woli skupić uwagę chińskim żelastwie, a nie Pitaszylu;)

Trochę sensu poproszę.

;-)))))))))

nie podejrzewałbym Rocha w życiu o "proeuropejską" orientację i nie to było moim zamiarem ;-)))))))

ale usłyszałem (przeczytałem) uścisloną opinię Rocha...

• 4 tygodnie później...
Gość rochu

(Konto usunięte)

Czas chyba na nowe spotkanie : )

Zapraszam 19 grudnia, tak gdzieś o 16.00 w górę.

Miejsce jak zwykle to samo.

Z tego co do mnie dotarło, MacGyver ma fajnego DAC-a, coś słyszałem o jakimś MHZS i Prima Luna, z mojej strony Playstation One (jak dla mnie - rewelacja sezonu) i mocno poprawiony pc-audio.

Szykuje się odsłuch źródełek ; )

A może jeszcze komuś wpadnie do głowy przytachać coś ciekawego do posłuchania?

Zapraszam : )

rochu, 15 Lis 2009, 14:00

>Tak jak wcześniej pisałem, spotkanie było raczej towarzyskie.

>Nie mniej dane nam było posłuchać ciekawego chińskiego push-pull'a na lampach 2A3, który grał

>dźwiękiem bardzo przyjaznym i dojrzałym. I to bez żadnych modyfikacji.

Co to za konstrukcja była? Sam używam PP na 2a3.

na przyszłe spotkanie chętnie mogę się wprosić z setem na GM70 niestety do 19 grudnia nie ukończę prac mechanicznych nad paczką

Nie wszystko high-end co się świeci......

Gość rochu

(Konto usunięte)

amen>

To był Bewitch 2A3

areg>

GM70 jest jak najbardziej miło widziany ale pod warunkiem że nie spali moich Goodmansów, które katalogowo mają 15W ; )

Tak czy inaczej, serdecznie zapraszam w przyszłą sobotę bez wzmacniacza : )

GM ma ok 20W ale ma wbudowany RVC na 32 krokach wiec zanim dojdzie się do końca skali trochę to trwa :)

Dzięki za zaproszenie ale 19 grudzień to imieniny żony więc mus zrobić imprezkę w domu.

Pozdrawiam

Nie wszystko high-end co się świeci......

No jak to jak było? Fajnie było! Stała ekipa. Opisy nic nie oddają, a poza tym mi się nie chce. Bo to tak jak w tutejszym diy rodem z krzywego zwierciadła, gdzie jeden jeleń coś dłubie a reszta woli wyłączyć myślenie i tylko wyciąga łapki;0

Trochę sensu poproszę.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Było miło i kameralnie, taką mam przynajmniej nadzieję : )

Grało, no cóż.. Grało tak jak zwykle gra u mnie ; )

Playstation nie wzbudził nadmiernych grymasów gości.

Więcej sprzętu nie odsłuchiwaliśmy bo klocki nie dotarły na odsłuch a ekipa skupiła się na budowie hand-made prostownika do mojego padłego z zimna samochodu oraz na dyskusjach i delikatnej konsumpcji : )

To playstation grało

zadziwiająco dobrze

jak na ... playstation ;)

Choć muszę przyznać że

w życiu nie wpadłbym na

podobny pomysł ;)

Po za tym było kamerelnie

i jak zwykle przemiło :)

Diy-prostownik niestety podobno poległ

ale za to mój kabel "made in Cholerzyn"

działa bez zarzutu za co podziekowania

Tube you guys :)

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.