Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

To Limahla i Kajagoogoo ktos zaliczyl do New Romantic? LOL Ultravox uwielbiam. W zasadzie mam cala dyskografie wlacznie z plytami z lat 90-tych bez Midge Ure. Ulubiony kawalek? Bonus do plyty Rage in Eden zatytulowany: Paths and Angles. Zreszta cala plyta jest znakomita. Spandau Ballet lubie srednio. Czy zna ktos rzadki numer Kissing The Pink: The last film?

Disco, żeby zakończyć:

W wieku 16 lat zmieniłem kierunek, i nie ważne mogłem czy nie mogłem tego słuchać, przestałem wiedzieć że coś takiego jest.

Nie "ostrzyłem sobie pióra" na nic, bo nic nie mam do disco. Muzyka taneczna była, jest i będzie często durna - bo takie jej prawo. Natomiast durnota "utworów" które niegdyś aspirowały do sztuki wysokiej to już co innego.

Raczej nie ma możliwości porozumienia.

Ponieważ jest tak, że jak się u Rocha trochę nawalę, to puszczam "swoje" nie koniecznie przyswajalne przez innych, - dwa razy poinformowałem że zaniecham, i nie biorę żadnych swoich płyt. I dwa razy zostałem opieprzony przez gospodarzy (i nie tylko), i zobowiązany żeby jednak brać. To biorę. Ale żeby nie było że wciskam.

A Young jest cholernie OK.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ano Young jest ok:) Podobnie jak np Jacques Brel (przynajmniej wg mnie). Plyty mozesz przynosic podobnie jak kazdy z nas. Wszak na spotkaniach u rocha panuje demokracja;)

rochu, 9 Lut 2010, 18:20

>yancho,

>nie próbuj nawet przychodzić na odsłuch bez swoich płyt : )

A to swoja drogą fakt :)

Odsłuch bez "yancho music" słabo widzę

:)

Dobrze żeś to Disco napisał, bo zacząłem podejrzewać że przeginam i sympatii w tym co piszę nie ma za grosz - a jest.

Mam gorączkę, smarkam, i wszystko mnie wk***ia (to na usprawiedliwienie).

->groźba karalna

Yancho jeśli tylko spróbujesz nie brać płyt, TO NIE PODWIOZĘ

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

yancho

9 Lut 2010, 18:38

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1242 / 388 / 0

Dobrze żeś to Disco napisał, bo zacząłem podejrzewać że przeginam i sympatii w tym co piszę nie ma za grosz - a jest.

O ile pamietam podalismy sobie rece. I pewnie podamy sobie nieraz. Obys jak najszybciej powrocil do zdrowia no i jak prawia koledzy: pamietaj o plytach;) Pozdrawiam.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

majonez

10 Lut 2010, 00:25

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 473 / 283 / 0

Dobrze że Wersal bo mogło się skończyć

u "Anny Marii Wesołowskiej"

To raczej niemozliwe;) yancho jest facetem z jajami ktory mowi co mysli i bardzo dobrze. Ja czasem tez nie pozostaje dluzny. Mowienie wprost jest o wiele lepsze niz wszelakie wojny podjazdowe i glupie zlosliwosci.

Panowie, Panowie!

przeczytałam od początku i oczom nie wierzę!

zmuszona jestem przywołać Panów do porządku (ktoś musi):

Panowie,

przecież my na odsłuchach nie słuchamy muzyki! my słuchamy SPRZĘTU!!!

inną sprawą jest, że sprzęt dobrze brzmi na "jazzowym plumkaniu" (sorki yancho, mam nadzieję, że mi wybaczysz...)

a i podobnie jak majonez nie wyobrażam sobie odsłuchu bez "yancho music", tyle, że odróżniam "yancho music" od "jazzowego plumkania"

a różnica jest taka:

"yancho music" = "nagrania saksofonistów alkoholików" (wyrażenie zaczerpnięte z wpisu wilu_żubra z dnia 2.03.2009)

"jazzowe plumkanie" = ecm

• 3 tygodnie później...
Gość rochu

(Konto usunięte)

Zapraszam na kolejne spotkanie, które odbędzie się w sobotę 6 lutego.

Zapowiedziana jest warszawska ekipa pod wodzą Starego Audiofila, który przywiezie swój system, a więc będzie McIntosh, Krell, Wilson Benesch.

Drugi system przywiezie McGyver, a zatem będą hand made kolumny "Amon Sul" na Skanach i Dynaudio, monobloki Phase Triode SE na 6S4S, hand made preamp lampowy, hand made DAC na PCM1798 z lampowym stopniem analogowym.

Tak więc dwa kompletne systemy, zatem tym razem nie będę przynudzał jakimiś Goodmansami i takimi tam setami 300B ; )

Oczywiście w wątku towarzyskim spotkania, tak jak było już zapowiedziane, planowany jest wieczór z Ludwikiem.

Zapraszam nieco wcześniej niż zwykle i myślę, że bramy otwarte będą od 15.00.

Bramy? Hmm.. to heaven? Konocking on the heaven's door? Niee, tutaj stanowczo potrzeba Ludwika.

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

A tam. Trzeba mocy. A moc grzeje. Dla ochłody - Borygo!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.