Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gosia, ostatnio twoje wpisy wywołały małe poruszenie - ciekawa droga odkrywania brzmienia (no dobra, jesteś kobitą których tu mało;) ) i jako pilny czytelnik forum inetresuje mnie na czym się skończyły poszukiwania i eksperymenty, jak to brzmi teraz i jakie plany co do sprzętu.

Acha, nie organizujecie może jakiegoś spotkania 25, 26 maja w Krakowie?:)

Przywiózłbym monobloki lampowe od pana Maćka, ale nie w tym tygodniu bo mi sie córeczka rozchorowała i muszę siedzieć w domu. Cholera, nie mogę się coś wybrać do Krakowa, choć chciałbym.

Seba78:-)

Możliwe że będzie w najbliższą środę odsłuch, ale jeżeli będziesz w Kraku 25-26 maj , to albo zrobimy drugi odsłcuh ( np wzmaki :-) ) albo zapraszam serdecznie Ciebie ( z siostrą ? ) na mały odsłuch prywatny.:-)

:-))) Troszkę nietypowy sposób , fakt a najciekawsze w tym jest to że już mam drugą parę kolumn..Posłuchałam Paradigmy Monitor 9v.4...poznałam je więc...wzięłam kolejne PM 11v.4:-)))) Oczywiście nie ot tak, tylko PM9 miały uszkodzony kabel, przypalony i sklep z Bielska ( super firma, z którą można się dogadać! ) wymienili na nowe i inne ( posłuchałam je wcześniej w Polpaku:-) i ...wziełam!!!! ) Mają zupełnie inne brzmienie, bas krótki i twardy ( narazie, bo już troszkę grają inaczej , po kilku dniach u mnie ich męczenia)..Oczywiscie amplituner kina domowego Harmana też oddałam, zosał mi dvd 31 HK ( czyta ładnie wszystko inne niż cd ) i suba PM 1200- tak na wszelki wypadek..:-) A wzmacniacz stereo szukam, albo końcóweczkę...Słuchałam NAD 372, Vincenta, NuForca, Rotela RA 1070 i dalej nie wiem...Ale kolumny są, graja super (prawie ) i cała radosc z tego!

Dziekuję za zaproszenie. zoastanowię się jak coś, bo będę miał mało czasu - a rozmawiałem wstępnie z jednym kolegą z forum i być może z nim się umowię na odsłuch kolumn od gipsy2 na czym mi akurat bardzo zalezy. Z chcęcią bym został w tym urokliwym mieście dłużej, ale jako świadek na weselu jestem zobligowany do organizacji wieczoru kawalerskiego dla mojego kolegi już w sobotę więc zaraz po szkoleniu musze wracać do Jeleniej Góry.

Witam po przerwie! ;-)

W tą środę to jeszcze nie wiem czy się wyrobię. Generalnie chętnie bym się pochwalił moimi nowymi głośnikami, tylko ze tachać je do Gosi to zupełnie odpada (prawie 40kg sztuka) :(, prędzej już do malibu jeśli by jeszcze kiedyś coś zorganizował - jest dojazd pod same drzwi. Wydaje mi się że dopiero na takich przejrzystych głośnikach ma sens wyłapywanie smaczków i różnic między CD... Co gorsza wyraźnie słychać różnice między kablami głośnikowymi co mnie troche zmartwiło bo chyba czeka mnie kolejny wydatek :( Jak na razie testuję audioquesty... może ktoś miałby jakieś przezroczyste a niedrogie kabelki na zbyciu/do pozyczenia?

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Misfit, podwieziemy te 2 x 40 kg i pomożemy:-)

U mnie tez pod same drzwi i winda pod kolejne same drzwi:-) na dodatek dwa pokoje odsłuchowe:-)))

, no ale to propozycja:-) oczywiście.

Heheh, no niestety to nie te jbl'e ;-) Chociaz jak bede w wawie to musze ich posluchac z ciekawosci :) Kupiłem od p. Jerzego z Harpii prototyp Amstaffów. Zresztą jest przecież w "o mnie" :)

Aaa, bo ja to się loguję dopiero, kiedy chcę coś wpisać, i z reguły nie widzę "o mnie" :-))

To te amstafy tyle ważą? Nie wyglądają. No i co, gra to jako-tako?

zwolennik łagodności

Eee tam, poczekaj jak zobaczysz te potworki. Trójdrożne podłogówki z grubego mdf z trzeba komorami, przegrodą w środku i 28-mio centymertrowym basowcem muszą swoje ważyć :)

No w sumie masz rację z tą podłogą u malibu, ale z drugiej strony może to kwestia że ostatnio jednak chyba za głośno słuchaliśmy..

Zaraz jeszcze jadę do Kliniki Dźwięku gdzie je kupowałem po brakujące kolce - zobaczymy jak to wpłynie na bas. Tylko chyba musze cos pod nie podlozyc bo mi sie wbiją w podłogę ;-)

ehhhh.........!!!!!!!!!! krakusy............ fajnie się macie....... a ja kurcze ciągle praca i praca...... a jak nie praca to i tak gonitwa........:((( wkurza mnie ten wasz temat bo taki fajny tu klimat...... szkoda że nie mogę sie wybrać...:(((

>Misfit

Gratuluję głośników!!! faktycznie chętnie byśmy ich posłuchali .Jak Wam odpowiada możemy u mnie, ale początek czerwca - proponuję 7 to środa.Jakbyś potrzebował niedrogo jakieś granity pod głośniki to dam Ci dobry namiar na kamieniarza (niedrogo i szybko).

A chyba będę potrzebował - jak coś to się odezwę - dzięki. Jutro niestety i tak nie dam rady się zjawić ze stelmaszkiem :( A szkoda, bo pamietam jak ostatnio bylo sympatycznie :)

Ja to bym chętnie się zjawił, ale nie bardzo mam z czym... Mój Pioneer wciąż w reanimacji po tym, jak zaopiekował się nim adamhiend. Na szczęście wiadomo już, że to ani wybuchowe gniazdo IEC, ani wadliwy transformator (jak tłumaczył mi adamhiend) tylko... dławik wstawiony zamiast gniazda IEC, który jest bez zewnętrznej osłony. Został umieszczony naprzeciwko śruby służącej do przykręcania górnej pokrywy CD. Wkręcona śruba dociska do uzwojeń dławika. Jako, że podczas wkręcania śruba się obraca, to zdarła emalię ochronną z uzwojenia dławika. Przy odpowiednim włożeniu wtyczki poprzez ową śrubę mamy na obudowie fazę. Przy włożeniu przeciwnym na obudowie jest zero. We wspomnianym miejscu dławik jest wypalony.

Faza na obudowie - choć mnie ani dziecka nie zabiła - to jednak zniszczyła mi połowę sprzętu. Na adamahienda machnąłem ręką, a zapłacone mu za tę masakrę ciężkie pieniądze za radą Małżonki i dla spokoju ducha potraktowałem jako działalność dobroczynną. Ale ostrzegam innych przed tym "wybitnym fachowcem".

Ze spotkań chyba w ogóle zrezygnuję, bo jeszcze natknąłbym się na adamahiend i byłoby niemiło, delikatnie mówiąc.

zwolennik łagodności

Lenam

Nie warto rezygnować ze spotkań, dużo się można dowiedzieć przy okazji rozmów, co pomieszczenie to inna akustyka, a sprzęt ..przykro mi bardzo,naprawde. Ważne że nikomu nie stało się nic. Może z czasem Ci przejdzie i uspokoi się złość.....NIe rezygnuj po złości ....

Pozdrawiam serdecznie

goska

Wiem, wiem... Kobieta i muzyka łagodzą obyczaje :-)

Tak naprawdę zły jestem nie na to, że ktoś sfuszerował robotę, ani nawet na to, że wywaliłem w błoto trochę pieniędzy, ale na to, że jakiś pożal się Boże "fachowiec" zaburzył mi przyjemność, jaką czerpałem z tego hobby. Tu jest problem. To, co miało być sferą frajdy, odskocznią od codziennej roboty i domowych kłopotów, nagle okazało się jeszcze jednym źródłem stresów. I nawet nie usłyszałem przeprosin, o zadośćuczynieniu nie wspominając.

PS. Świetna z Ciebie babka!

zwolennik łagodności

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Lenam wiesz ze darze Cie sympatia i dlatego mam prosbe: nie wyglaszaj opinii na temat czlowieka na podstawie jednego przypadku. znam adamhiend'a pare dobrych lat i sluchalem dziesiatki klockow przez niego upgradowanych uzywaja ich tez moi znajomi i wierz mi ze Twoj przypadek JEST ODOSOBNIONY. Sam uzywalem co najmniej dwoch cedekow przez niego robionych i- jak napisalem w innym watku - Avatar z tego forum takze dwoch. Moj kumpel uzytkuje wzmak Yamaha AX 700 i cedeka Pioneer PD 9300 i wszyscy sa zadowoleni. Po prostu uwazam ze gloszac takie opinie robisz krzywde gosciowi. Pozdrawiam.

PS Zastanow sie dobrze czy to na pewno wina adamhiend'a bo z tego co wiem usha nie jest bez winy...

>discomaniak

No, teraz jeszcze wyjdzie, że to ja robię krzywdę adamowihiend! A on, biedaczek, po prostu się pomylił.

Nie, Rafał, jest niestety inaczej. Owszem, każdy może się pomylić, ale też każdy powienien przyznać się do popełnionego błędu i jego skutki naprawić. Proste, prawda? Jednak nie dla adamahiend, który chyba uznał, że trafił na jelenia, któremu można wciskać kit. I tu znów się pomylił.

To nie ten wątek, ale wszystko szczegółowe wyjaśnię we właściwym miejscu (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ).

A co do ushy - żadnego błędu nie popełnił, sprawdzone, kwestia "wybuchowych gniazd" to wymysł naszego Megaelektronika.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zwolennik łagodności

Rafał, zmiłuj się, jakiego doświadczenia potrzeba, żeby zauważyć, że śruba od obudowy jest WKRĘCONA w dławik od filtracji zasilania, co daje 230V na obudowę?

zwolennik łagodności

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panie i Panowie istnieje mozliwosc odsluchu u kolegi mahlera kolumn glosnikowych na Accutonach i wzmaka lampowego. Z pewnoscia mozna wziac ze soba cos z wlasnego magazynu audio klockow. Ja odpadam bo kolega mahler mieszka niestety za Krakowem i to w przeciwleglej czesci miasta. Zatem otwieram liste obecnosci. Prosze sie wpisywac po 4 - 5 osob.

wysłałem już niektórym wiadomość via e-mail. ewentualne pytania można zadawać tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.