Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Wszystkich

Dobrze, że zajrzałem na Forum i znalazłem ten wątek.

>rochu

Jako bezpośrednio zainteresowany muszę sprostować Twoje wypowiedzi na temat terminów. Lokal - ok, ale CD - będzie problem. Mam zamówione płytki pod nowy dac i powinny być gotowe za jakieś 2 tygodnie. Muszę je gdzieś sprawdzić a ten CD który macie z prototypem to jedyny CD jaki posiadam (pomijam jamnika w kuchni i Sony s7 z połamaną płytką elektroniki i bez napędu). Jak dostanę płytki (inne elementy już mam) to będę musiał dostać AKAIa z powrotem (i to na dłużej - inni też chcą posłuchać....), więc 27.04 raczej odpada.

Pozdrowienia.

"czeski błąd" raczej wykluczam, 1 i 7 są dość daleko od siebie na klawiaturze...

A i tak "inny niż 21" nie bardzo będzie możliwy - następna sobota po 21.04 to 28 - i tak "po 27" czyli na jedno wychodzi.

A ja mógłbym prosić o podpisanie, kto jest kto? No chyba, że to tajemnica:D

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Bardzo dziwny byl dzisiejszy dzien i jakze bogaty w audiofilskie wrazenia... Ale po kolei.

Z racji ze mam wolne do konca tygodnia wzialem aparat i poszedlem do miasta. Piekna pogoda zabytki mnostwo wycieczek itp. Poza tym obiecalem sobie ze ten wolny czas przeznacze na podszkolenie sie nieco w fotografii. Okolo 16 zadzwonil do mnie Robert (kumpel obecny na odsluchach w Studio Pro). Okazalo sie ze ma imieniny. Najpierw knajpa i piwo a potem okazalo sie ze musimy odebrac Akai CD 73 po tuningu adamhiend'a ktore McGyver zostawil w Chillout Studio a jest wlasnoscia Roberta. Pojechalismy wiec na ul Na Ustroniu 3. Okazalo sie ze mozna posluchac nowej serii NADa - Masters i kolumn Focala. I tak miniaturowy przypadkowy w sumie odsluch przeksztalcil sie w mega maraton ktory skonczyl sie zaledwie przed godzina. Musze tutaj podkreslic bardzo przyjazna atmosfere jaka stworzyli Tomek i Patryk (w miedzyczasie zdazylismy przejsc na "ty"). Biorac pod uwage w zasadzie jedne i te same plyty wysluchalismy kliku par kolumn. Jako zrodlo caly czas sluzyl Akai CD 73 ktory okazal sie spora konkurencja dla firmowego NADa. Wybralismy go po serii odsluchow porownawczych z NADem.

Ogromne wrazenie zrobily na mnie monitory Davisa. Niesamowite potezne brzmienie z nieprawdopodobnie niskim basem. Poza tym troszke brakowalo mi klarownosci srednicy ale ta drobna wada w zadnej mierze nie byla dyskredytujaca. Najslabiej zagraly glosniki Focala choc maja ogromny potencjal ale uwazam ze brzmieniowo nie pasuja do nowego wzmaka z serii Masters. CD NADa zagralo wyraznie slabiej na srednicy i w detalach choc bas mialo ciut lepszy od Akai CD 73 (upgrade by adamhiend). Generowal tez slabsza scene i dzwiek nie byl taki poukladany. Slychac bylo wysilek jaki wlozyl Adam w seryjne Akai. Sluchalismy tez kolumn Michala z Audio Academy. Phoebe ktorego wczesniej nie mialem okazji sluchac jest bardzo poprawnym glosnikiem zwlaszcza w relacji jakosc/cena. Niezla analitycznosc i swietne zejscie na basie. Acoustics 2.0 (o ile dobrze pamietam nazwe) to z kolei produkt Studio 16 Hertz. Kolumny bardzo otwarte z ladna srednica i gora oraz poprawnym basem.

Umowilem odsluch na przyszla srode - wlasnie NADa z serii Masters z kolumnami Davis'a. Tego warto posluchac. Zaczynamy o 18.

Do domu wrocilem z kablami Hotline'a do testow. Mam nadzieje ze sie sprawdza w moim systemie.

Drodzy krakowscy audiofile chcialbym Wam zarekomendowac salon Chillout Studio. Absolutne przeciwienstwo Top Hifi. Tomek i Patryk kiedys pracowali w Nautilusie. Z tak milym przyjeciem i kumpelska wrecz atmosfera nie spotkalem sie nigdzie indziej. Zreszta czuc ja bylo od pierwszego spotkania. Tam naprawde warto robic zakupy!

Ponizej wklejam kilka fotek.

post-1457-100003868 1176848292_thumb.jpg

post-1457-100003869 1176848292_thumb.jpg

post-1457-100003870 1176848292_thumb.jpg

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Bardzo przepraszam za stylistyke poprzedniego wpisu ale jest juz dosc pozno...

Na stronie Chillout Studio znajdziecie tez informacje o prezentacji cyfrowego Lyngdorfa ktora odbedzie sie w piatek i sobote.

Na koniec mam zagadke: co nam tak pieknie gra? Celowo nie napisalem o odsluchu tej dzwiekowej i stylistycznej ciekawostki...

post-1457-100003866 1176848657_thumb.jpg

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Brawo dymu73!!! Strzal w 10. Ogolnie rzecz biorac swietne kolumny. Bardzo zrownowazone o nieprzecietnej scenie. Gora i srednica bardzo ok ale w porownaniu do Davisow lekkie niedostatki na basie. Jednak w sumie jak za 3600zl (o ile pamietam) oceniam je bardzo wysoko.

No właśnie:-) pracują....a pisane było o sobocie?? o tym że zaprasza Rochu??ii...? Cisza.... a tu widze środa i salon....I taka super reklama salonu...:-)

coś tu zupełnie nie działa , albo działa inaczej niż normalnie:-)

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Panie i panowie czy nie zauwazyliscie ze ten odsluch byl dzielem przypadku? Po 18 zamknelismy salon i rozpoczelismy wspolne swietowanie imienin Roberta. Przy muzyce rzecz jasna. Przeoczyliscie tez ze nie zapomnialem o Was i umowilem odsluch na kolejna srode:):):)

"rozpoczelismy wspolne swietowanie imienin Roberta. Przy muzyce rzecz jasna."

szkoda - też bym "posłuchał trochę muzyki" - najlepiej chłodnej, prosto z lodówki ;)

discomaniac71, 18 Kwi 2007, 00:18

>Drodzy krakowscy audiofile chcialbym Wam zarekomendowac salon Chillout Studio. Absolutne

>przeciwienstwo Top Hifi.

Ukryta Zawartość

discomaniac71, 2 Sty 2006, 20:25

>No i poprawiło się i to znacznie... Dziś zakupiłem przewód Siltech London i przy okazji pogadałem

>sobie z panami w Top Hifi. To już nie ten sam sklep!!! Panowie z salonu w Krakowie na ul.

>Chodkiewicza 4 - oby tak dalej!!! Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

..:-))))

Oczywiście że to przypadek..ja nie o tym....tylko o kolejnym odsluchu w super salonie na ul..tej i tej....ale o planowanym od tygodnia przez Disco odsłuchu i zaproszeniu Rocha..na sobotę???...ja to miałam na mysli...

wiadomo że i tak każdy sam oceni gdzie warto kupić a miła obsługa to baaardzo dużo ale nie wszystko i uśmiechnięty pan znający się mniejwięcej na tym co sprzedaje to nie świętość..

Sama się przekonałam że każdy sklep ma jakieś "coś" nie tak....ale nigdy na początku działalności...

widzicie sami że Wy jako większość Krakowskich audiofili...chwalicie sklep na ul. Marlborskiej....a ja nie przekonałam się do nich ostatnio jak byłam drugi raz i ostatni..:-) Każdy chwali jak mu pasuje ale nie namawiajmy aż tak jawnie do zakupu....bo...itp..Niech każdy sam oceni a oceny są bardzo różne.

albo zróbmy płatny wątek :-) i już.

Piotr Ryka, 18 Kwi 2007, 15:29

>Jutro pomiędzy 15 a 18 w Studiu Pro Grace Design i moje RS-1.

Jutro pomiędzy 15 a 18 będzie odsłuch klienta zainteresowanego zakupem innych produktów z oferty Studia-Pro.

Z czystej grzeczności zgodziłem się na przechowanie urządzenia Pro Grace Design i nie wyrażam zgody na odsłuchy bez wcześniejszego uzgodnienia ze mną,tym bardziej,że nie jest to urządzenie z mojej oferty.

audioexpert,

Ale przecież pytałem przez telefon, czy Rafaell może podejść i sobie posłuchać, czy są kable symetryczne itd. Ale jak nie można, to nie, trudno. W takim razie podwiozę tylko Grace do oddania, czy może to też uległo zmianie i nie można?

audioexpert,

I jeszcze dodam: Grado RS-1, co gość chciał przed ewentualnym zakupem posłuchać, też nie jest z twojej oferty? A może masz je na stanie?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.