Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie w Krakowie - lista obecności

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszła środa - muszę sprawdzić, ale raczej nic nie stoi na przeszkodzie. Dywan powinien być do tego czasu. A dziś i tak odpada, dzieje się u mnie impreza z okazji Festiwalu Kobiecości.

Na spotkanie z AA :))) też się chętnie wybiorę. Po ostatnim spotkaniu z Gamutem zacząłem chorowac na wiekszą ilość dynamiki, niż mam obecnie, więc może lampy (nie moje) mnie ukoją :).

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mysle ze Kef z serii Q bedzie znacznie lepszym glosnikiem niz monitorki Dynaudio. Zrobilibysmy porownanie tuningowaneych lepszych cdekow i Stelmacha. Proponuje AT adamhiend'a na poczatek i Denona DCD 2700 opterona. Problem polega na dobrym doborze wzmaka. Czekam na propozycje.

Szczerze powiedziawszy to jakos nie jestem przekonany do głośników współosiowych, raczej kojarzą mi się z car audio ;-) a tak na serio to proponowałem dynaudio bo wydaje mi się że żeby porównywać CD, to reszta toru powinna być możliwie przezroczysta - wg mnie dynaudio właśnie takie są (chociaz sluchalem tylko jednego modelu, ale zrobil bardzo pozytywne wrazenie). Taki też jest Struss.

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

Mam teraz podłączone Kef-y kablami Audionowy Quasarus standard - bardzo ciekawe kabelki. Kefy są wrażliwe na odległość o tylnej ściany od przesadnego basu az po jego brak.

Skoro na razie nie ma innych opcji to pewnie zostaną te Kefy :) Dynaudio pewnie faktycznie nie wyrobią z basem, ale przynajmniej by się nie wzbudzał w tym pomieszczeniu tak jak to było ostatnio ;-)

Co do wrażliwości Kefów na ustawienie to pewnie wynika to z tego że one mają jeden bas refleks do tyłu a jeden do przodu. Przysuwając do tylnej ściany zbyt blisko zrobi się kiszka a zbyt daleko z kolei dwie szesnastki (w tym jedna z dziurką ;-) ) też już nie wyrabiają.

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

marcin70

prośba do Ciebie, żebyś w przyszła srode zarezerwował mi miejsce do zaparkowania to przywioze moje Fostexy, one powinny dać sobie radę w tym pomieszczeniu, grały juz dobrze na 50m2, ale są bardzo niewdzięczne do przenoszenia

Postaram się, ale ciężko zagwarantować. Ostatnio robiłem taką rezerwację płotkiem Pilsenera i zapłaciłem mandat za blokowanie pasa ruchu... Z racji posiadania miłych sąsiadów, którzy donoszą w każdej możliwej sprawie...

Trochę mi się komplikuje sytaucja ze środą, ale myśllę, że najdalej w sobotę potwierdzę termin. Przepraszam, ale to nie jest zależne ode mnie.

HALLO!! pobudka robimy to spodkanie w najbliższą środę, rozmawiałem przed chwilą z dicomanaic'iem sprawa jest jak najbardziej aktualna, proszę chetnych o wpisy! marcin jak tam wyglada sprawa z tym dywanem?

chciałbym się dopisać do listy na spotkanie w środę 22 ja + jedna sztuka do towarzystwa czyli dwie osoby

jeśli jest ktoś chętny to mogę zabrać dwie osoby chorzów-katowice-sosnowiec-okolice

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Lista obecnosci:

mistabron (2 osoby)

McGyver

cynamon

lenam

olekbiker

Misfit

felix

josef

henrykpiątek

adamhiend

crimso68

malibu

rochu (2 osoby)

micmar

70Marcin

Jesli kogos przeoczylem prosze o przypomnienie sie. Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.