Skocz do zawartości
IGNORED

jaka komórka na kartę

Meloman

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

padłą mi komórka i stanąłem przed dylematem - co wybrać.

jako, że te urządzenia traktuję bezuczuciowo li wyłącznie jako pomocną rzecz - nie zależy mi na aparacie, kamerze i innych pierdołkach

telefon raczej na kartę bo mało dzwonię - skłaniam się ku Orange lub może coś z Plusa?

ale jaki model wybrać? czy tylko brać Nokię?

słyszałem, że są np. problemy z Siemensami (awaryjność, potrafią nie łapać zasięgu)

w sumie aparacik do 300 zł

poradzcie

https://www.audiostereo.pl/topic/23880-jaka-kom%C3%B3rka-na-kart%C4%99/

Nokia i tylko Nokia. 6510 spadła mi kiedyś z 15 metrów na beton(!) i działa do dziś.

Druga to Nokia 3100 i tą polecam. Prosta, bez bajerów, świetny zasięg, nie ma problemu z dzwonieniem np. z windy (6510 w tym wypadku gubi zasięg).

Witam,

miałem rok temu identyczny dylemat.

Kupiłem w Media Markecie na promocji Nokię 2600 i zestaw Heya za 20 zeta.

Telefonik spisuje się bardzo dobrze, dzwoni, ma budzik i pokazuje czas, reszta nie ma dla mnie najmniejszego znaczenia. Poza tym jest poręczny (spore klawisze, wygoda przy SMS).

Heya też jest o.k. Drugi "odpaliłem" w domu na jakims ericssonie starym i mam tanią łączność.

Nokie 2600 można kupić za około 150 złotych podobno (widziałem w tej cenie prawie nówki na giełdzie w Krakowie).

TYlko Nokia 6210 (i) lub 6310 (i).

Moja już w piwie lądowała, chodzi bez problemu, nie powiem ile razy gdzies mi na beton spadła czy coś...

Niezniszczalna, przy okazji ma wszystko czego potrzeba, prosta w obsłudze i dobra bateria.

Na allegro 6210 chodząpo 100-150 a może i nawet mniej, zależy jak trafisz.

No i jeśli chcesz mieć wszytsko naprawdę tanio, to prawda jest taka, że Heyah jest najtańsza. A z komórek to polecam Ci chyba też Nokię, bo praktycznie tlyko ona została ze starymi, poczciwymi telefonami. 6310i to stary wymiatacz z piekielnie mocną baterią. Za 300 nowe na allegro. Trochę ceglaste i niporęczne, ale za to mocne.

coś sie pokiełbasiło, powyższy wpis do Igoda oczywiścei :)

PS a ja nie lubie niewidocznych komorek ktorych musze szukać (miałem swego czasu 8210 i czasem z niej korystam jeszcze)

"najtwardsze" oczywiście Nokie raczej z tych starszych modeli np.wspomniana już 6310......... sam miałem kiedyś 8210 i mmo plastikowej obudowy słuzyła mi 3 lata...!!! choć upadków przezyła masę nawet z około 4 metrów... Nokie sa niezniszczalne oczywiście te starsze bo te nowe kolorowe z aparacikami i innymi pierdołami to tylko fajny wygląd i mimo solidnej obudowy co niektórych nie radziłbym dokonywac prów technicznych przez zrzucanie ich z kilku metrów na beton hehe...........;)

Mam do sprzedania nieuzywana nokie 1100 (gwarancja, papiery, bez smilocka - przelezala w szufladzie z 2 miesiace). Ojciec uzywa i jest zadowolony (glownie z dlugiego dzialana bez na jednym doladowaniu baterii). Jesli jestes zainteresowany to odezwij sie na maila.

Jesli nie przeszkadz Ci duzy rozmiar 6310 bedzie dobrym wyborem. Bardzo pancerny sprzet.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.