Skocz do zawartości
IGNORED

Co byłoby tańsze...??

ownerofdark

Rekomendowane odpowiedzi

koleś ... to nie jest forum dla technojebów ... za 500 zł kupisz wzmacniaczyk który ma max 2x 100W/R na wyjściu, i po co Ci to na Twoje 1kW ?? Poza tym śmiem wątpić że masz 1kW w domu i jeszcze żyjesz ...

Oj wątpie żeby ktoś z takimi tekstami przekonał sie do dobrego sprzętu domowego ... wątpie w to dlatego, że ten ktoś już słuchu nie ma jak sobie w pokoju zasadził taki 1kW... więc nie bardzo jest o czym gadać ... to jes ktoś w grona ludzi którzy mają dylematy w stylu : czy lepiej kupić 60cm subłufer do malucha, czy lepiej 2x 30 cm subłufery ....

a moze po prostu ma bardzo wymagajace kolumny o niskiej efektywnosci... i potrzebuje ten 1kW zeby osiagnac nedzne natezenie 120dB w pokoiku piecdziesiat pare mkw.

a tak szczerze radze troche pocztac o sprzecie, wtedy sam sie rozesmiejesz ze swoich (bardzo watpliwych zreszta) 1000W.

jesli juz chcesz wysokiego natezenia dzwieku to nie w waty inwestuj swoje, pewnie ciezko zaoszczedzone, pieniadze a w efektywnosc...

co do tego się nie wypowiem, bo yaby nie znam, a o Seniczu mam troche inne zdanie. Natomiast nie chcąc siewdawać w głębsze przemyślenia i wywody, dlatego nie chce dłużej tego ciągnąć. Ja o takich luziach mam swoje zdanie, i nigdy nie będe ich traktował serio, przynajmniej jeśli chodzi o sprawy sprzętu grającego i muzyki.

Autor tego wątku założył równolegle drugi w zakładce stereo, więc myślę, że chce dopiero skompletować takowy sprzęt. Poprosiłem go o napisanie kilku słów o swoim nagłośnieniu - może wtedy się wyjaśni o jakiej mocy rozmawiamy. Może cytuje tylko dane z opakowania sprzętu, a tam jak wiadomo jest często podawana moc PMPO, która z mocą muzyczną ma niewiele wspólnego. Poczekajmy.

Niestety muszę się zgodzić, że przy 1000W i piecyku 2x400W pociekłaby krew z uszu i wizyta u laryngologa byłaby nieodwołalna w pomieszczeniu rzędu 50m^2. Dlatego inf. o mocy tego sprzętu traktuję jako żart. Może autor posumował moce wszystkich głośników z kina domowego???

wovo

skoro masz mnie obrazac, to lepiej sie zamknij i zrob sobie laske, to Ci lepiej zrobi... Ja staram sie utrzymac rozmowe na wysokim poziomie, a tu jakies wyplosze wszystko zaprzepaszcza.

ownerofdark jestes tu mlody i dosc swiezy ,nie pien wody

z tymi watami to naprawde cos jest nie tak >zapewniam cie ze dal naprawde glosnego sluchania w pokoju 25m2 wystarczy wzmak 20-50W .przy slutecznosci kolumn estradowycg rzedu 90 paru Db te 1000 w by cie poprostu zabilo.Uwierz mi ze dla naglosnienia przecietnej sali gimnastycznej koncowka z 1KW i kpl dwoch paczek wzupelnosci wystarcza.

A co do twojego problemu niestety za 300 zl nie da sie nic ciekawego zrobic .Proponuje poszukac na diy.pl tam zamuja sie tematem low end i cos poradza napewno

>ownerofdark

Coś tam dodałem w zakładce stereo na temat głośniczków, ale z poziomu Twojej odzywki do wovo wnioskuję, że chyba niepotrzebnie się wysiliłem. Tak czy owak dzięki za info odnośnie mocy Twoich głośniczków - już przynajmniej wiem jak została wyliczona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.