Skocz do zawartości
IGNORED

wlodek pawlik trio anhelli

majo

Rekomendowane odpowiedzi

sie tak zastanawiam, o ssso chozzziii. reklame plyty (premiera 5 lutego 2006) zobaczylem w wik-u (last issue). wiem skadinad, ze mocno sie w realizacje tego projektu zaangazowala firma arms. tymczasem - wydawca jest wytwornia 5Line. jakis nielad powstal w malym mozdzku glupka wiejskiego majo:-)

https://www.audiostereo.pl/topic/23897-wlodek-pawlik-trio-anhelli/

Sam artystę zapytaj, okazja już niedługo - 9 lutego o 18:00 koncert w Filharmonii Narodowej:

Włodek PAWLIK – fortepian

Paweł PAŃTA – kontrabas

Cezary KONRAD – perkusja

Anhelli oraz standardy jazzowe

ceny biletów: 20, 15 zł

;)

nie chodzi mi o artyste, bo jemu powinno to zwisac. chodzi mi o tzw. scisle fakty:-) znaczy - kto go wydaje. 5Line czy armsrecords.pl. mnie guzik obchodzi, kto go wydaje, ale przejalem sie prawda tzw. historyczna. wiec pytam.

• 2 tygodnie później...

a ja sie ciagle zastanawiam - o co chodzi? przeciez nadredaktor pisal, ze to bedzie najlepiej nagrana plyta audiofilska, pisal tez chyba o tym, jak fajnie bylo w olsztynie... i wogle. a tu premiera, pierwsze recenzje, a nadredaktora w tym nima. dziwna ta historia dla czlowieka, ktory nie siedzi w srodku i jest skazany tylko na analize postow:-)

majo, 2 Lut 2006, 20:37

>czy patronem medialnym jest hfim? to by o czyms swiadczylo:-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I wszystko jasne:))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wkrótce (na początku lutego 2006r.) ukaże się na rynku najnowsza płyta Włodka Pawlika pt. "Anhelli". Tytuł nawiązuje do poematu Juliusza Słowackiego. Nagrania zaostały dokonane w składzie: Włodek Pawlik - fortepian, Paweł Pańta - kontrabas, Cezary Konrad - perkusja. Będzie to płyta audiofilska wydana przez wytwórnię 5line.

Więcej o płycie można znaleźć na stronie www.anhelli.stoart.org.pl

Faktycznie bilety są i to...???????? w dużej jeszcze ilości w przeciwieństwie do koncertu jaki ma się odbyć w przyszłą sobotę- L. Możdżera. Na koncert tego ostaniego bilety zostały wyprzedane.

Ja płytę mam, kupiłem dzisiaj. Swoją drogą na koncercie w Lublinie był lekki obciach, bo z powodu niskiej frekwencji przeniesiono go do Hadesu. Jak tak dalej pójdzie, to sala w Białymstoku będzie pustawa.

Sama płyta jest od strony muzycznej niezła, chociaż takich pozycji na rynku jest mnóstwo, nie mówiąc o katalogach zagranicznych firm. Ale pod względem jakości technicznej nagrania jest słabo, typowa polska robota, jak sprzed 10 lat. Lichy bas, coś tam plumka, perkusja cykająca z wybitymi sopranami, dźwięk pusty i drewniany. Strona edytorska też mizerna. Facet wygląda na zdjęciach jak trup, a płyta tak jakby kosztowała 9,90.

gdzies znalazlem, pewnie cos nie wyszlo, w celach czysto dokumentarnych jednak zacytuje:

Dzisiaj o godzinie 19.00 w warszawskiej Sali Kongresowej wystąpi Włodek Pawlik ze swoim trio (Cezary Konrad - perkusja, Paweł Pańta - bas). Po raz pierwszy będzie można usłyszeć na żywo część materiału z najnowszej płyty "Anhelli", która ukaże sie 9 lutego (w tym dniu odbędzie sie koncert "Anhelli" w Filharmonii Narodowej). Tego samego wieczoru, w dalszej części konceru zagrają Jason Moran i Chick Corea. Gorąco polecam.

NadRedaktor

i jeszcze:-)

Jutro jedziemy do studia Polskiego Radia w Olsztynie i spędzimy tam najbliższe dwa tygodnie.

Nagrywać będziemy nową płytę, tym razem akustyczne trio jazzowe w składzie: Włodek Pawlik (fortepian), Paweł Pańta (kontrabas), Czarek Konrad (perkusja). Zamierzamy nagrać tam materiał na album "Anhelli" (muzyka, będąca wynikiem inspiracji twórczością Słowackiego). Trio ćwiczy repertuar już od dłuższego czasu.

Razem z nami pojadą kondycjonery PAL-a i kable sieciowe Neela, do tego oczywiście zacne okablowanie sygnałowe i kilka topowych preampów. Mamy nadzieję, że ten album będzie najlepiej nagraną pozycją w katalogu ARMS. Autorem nagrania będzie Ryszard Szmit.

Przed premierą odbędzie się kilka koncertów, w tym otwierający Festiwal Pianistów Jazzowych w Kaliszu, recital będący częścią festiwalu jazzowego (były Jazz Jamboree) w Warszawie. Trasę koncertową planujemy na poczatek roku 2006 (m.in. koncert na początku lutego w Filharmonii Narodowej).Płyta nie wyjdzie zbyt prędko, bo albo pod koniec tego, lub z początkiem przyszłego roku. Na razie tyle informacji, a zainteresowanych zapraszam na stronę Włodka

www.wlodekpawlik.com

NadRedaktor

"Po raz pierwszy będzie można usłyszeć na żywo część materiału z najnowszej płyty "Anhelli", która ukaże sie 9 lutego "

nieprawda, grał już to na JJ 05, moim zdaniem bez rewelacji zresztą.

a jak płyta, słuchał ktoś jeszcze?

Majo, ja skosiłabym jedynie wycieczki pięciolatków, które i tak trzeba było ewakuować z połowie koncertu z powodów dla mnie do tej pory niewiadomych. Sam koncert był natomiast świetny. Oprócz Włodka Pawlika na standing ovation zasłużył także Cezary Konrad, który z perkusji potrafi wykrzesać dzwięki wszystkim, co akurat znajdzie na podorędziu. :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.