Skocz do zawartości
IGNORED

Referencyjne koncowki (i integry) Sony

nookie736

Rekomendowane odpowiedzi

a ja zeszłem na nizszy poziom sprzedałem 808 i teraz mam 690es komfort ten sam a jest łatwiejszy w przenoszeniu i bardziej sie podoba zonie bo ładnie psuje do dcd2700.

=>Piotrek608

Mój TA-F770ES ma jedną wadę ustawiony na Tunerze Onkyo Integera T9990 po prostu mimo 23kg jeżdzi (ślizga się)muszę podkleić jakieś cieńkie gumki pod nóżki. Co do nadmiaru mocy to nie narzekam słucham na godzinie 9 czyli z niedużą mocą gdyż moje czterodrożne kolumny Sansui bardzo efektywnie grają (98dB) a podobno wtedy wzmacniacz pracuje w czystej klasie A-Piotrek608 co ty na to to faktycznie jak to dokładnie wygląda z tą klasą A czy to kolejny chwyt marketingowy czy faktycznie jakiś ciekawy układ elektroniczny

Pozdrawiam

Rafaell

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Mialem okazje grac Sony TA F870ES a obecnie uzywam - m.innymi Sony TA E 80ES z Sony TA N80ES +2 x Denon POA 6600a,wzmacniacze zasilaja Infinity Kappa 9a.

Moim zdaniem to bardzo udani reprezantnci ES Sony.

Bardzo solidna konstrukcja (polecam regulacje i okresowa kontrole pradu spoczynkowego na tranzystorach mocy) dosc silnie sie nagrzewajaca.

Graja bardzo ladna srednica,przestrzennie-scena dzwiekowa duuuza (taka lubie - uzyskalem efekt dopiero po wprowadzeniu sie do duzego - 60 m kw pomieszczenia),piekna gora.Duza wydajnosc pradowa - naprawde napedza kazdy zestaw glosnikowy bez problemu.Mala rezerwa jest nieco wolny bas - ale rekompensata jest fakt,ze schodzi naprawde bardzo nisko.(tutaj Denony okazaly sie lepsze - napedzaja w Kappach wlasnie sekcje basowa).

Sony w latach 80 i poczatku 90 robilo naprawde solidne i pieknie brzmiace sprzety (CD seri 5 i 7,tunery,preamp),sadze,ze z duzym powodzeniem zahaczaly o High End a ich znakomite wykonanie i wysokiej jakosci podzespoly powoduje ,ze graja do dzis i napewno beda jeszcze dlugo cieszyc wlascicieli.

Sprzet godny polecenia i odsluchu przed zakupem i ostatecznym wyborem - brzmienie bedzie porownywalne do obecnych konstrukcji z wysokiej polki cenowej - tak wiec wydatek okolo 500 Euro nie jest zbyt wielki w stosunku do tego co sprzet oferuje.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.