Skocz do zawartości
IGNORED

problem z nową mikrofalówką Panasonica

Meloman

Rekomendowane odpowiedzi

witam Wszystkich,

zakupiłem kilka dni temu mikrofalówkę Panasonica. model NN-S225M. tania bez grilla o pojemności 19L.

przy użytkowaniu zauważyłem dziwny objaw, który pojawia się tylko kiedy podgrzewam poprzez pokrętło (ustawiam czas).

otóż co jakiś czas, okresowo słychać cyknięcie i silnik ciszej pracuje (tak jakby wyłączał się silnik podgrzewania, a słychać tylko silnik wiatraczka). za jakieś 7 s znowu jest cyknięcie i urządzenie znowu głośniej (normalniej?) pracuje. i tak cyklicznie co jakiś czas.

jeżeli korzystam z przycisków umieszczonych na panelu cały proces przebiega bez tego typów objawów.

w poprzednim modelu Panasonica nie spotkałem się z czymś takim...

czy to wada, czy ten typ tak ma? jeżeli ktoś ma ten model lub inny zakupiony w tym roku proszę o odpowiedź...

urządzenie kupiłem w poprzednia sobotę i nawet nie wiem czy mi przysługuje zwrot towaru lub wymiana

generalnie cały czas talerz się kręci, ale mam wrażenia jakby potrawy "grzały się" dłużej w nowym modelu.

ale to może własnie poprzez te okresowe cyknięcia?

Ja mam kuchenke Whirlpoola. Gdy pracuje na mikrofalach co kilka sekund (okolo 10). Zmienia natezenie dzwieku: 10 s w jeden sposob, 10 s w inny i tak cyklicznie. Nigdy mi to nie przeszkadzalo. Kiedys gdy podgrzewalem wode w przezroczystym naczyniu zauwazylem, ze woda bulgocze przez 10 s a pozniej na 10 przestaje. Wyciagnalem z tego wniosek, ze prawdopodobnie mikrofale nie sa emitowane stale, a cyklicznie.

Moze opisanei przez Ciebie objawy biora sie wlasnie z tego?

Zastanawiajace jest tylko to, ze kiedy ustawiasz czas przyciskami to wszystko jest OK.

Jak dasz na pełną moc, do pewnie będzie jednostajny dźwięk. przy mniejszej mocy od max. kuchenka włącza się (działają mikrofale) co pare sekund na pare sekund.

pawcio

eee, chyba tak nie jest ze moze nagrzewac tylko na maxa i regulowac temp za pomoca przerw w czasie

chyba ze jakas licha ta mikrofala, powinna miec plynna regulacje mocy falmikro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.