Skocz do zawartości
IGNORED

Na pohybel antykablarzom-kable Tara Labs

Mart2M

Rekomendowane odpowiedzi

chyba duzy mroz jest dobry na wszelkie zarazy , ale audiofiliwibraakustyka siedzi sobie w cieplutkim koncie u delikwenta

... na mroz go i , do przerebli zaszczepic i wytluc razem z ta paskudna zaraza

a tak powaznie nie zawsze wyzsze modele kabli poprawiaja dzwiek , i cale sczescie ,

ale fajnie sie wstrzelic charakterem kabelka do systemu ,

najlepsza nie najtanszym sposobem na taki udany strzal jest posiasc kilka rodzajow roznych firm z podobnego przedzialu na tydzien , dwa i wtedy mozemy mowic rzeczywiscie oswiadomym wyborze ,

zostaje ten ktory jakos tak ............/mozna wpisac rozniaste przymiotniki/ nalepiej gra w/g naszych oczekiwan

ale niestety jest to czesto tylko marzenie

Dla jasności. Droższy nie znaczy lepszy. To przednia zabawa i bez końca :):)

Mam takie szczęście, ze co raz odśłuchuje coś nowego. Czasem tanie druty robione przez hobbystów biją te z uznaną marką na koszulce. Ale próbuj. Nie zamierzam odbierać Ci przyjemności. Bo oto w tym chyba chodzi.

Pozdr. i życzę wielu wrażeń.

Zydelek

Zydelek, 24 Sty 2006, 00:05

>Dla jasności. Droższy nie znaczy lepszy. To przednia zabawa i bez końca :):)

myslalem tu o wlasnym systemie i doswiadczeniu

mialem kiedys audio note oto , marantz17 i triangle antal , chorobliwie marzylem o nordoscie red dawn komplet ,

nie bylo mnie stac sluchalem zatem na nordoscie blue heaven , nizszy model oczko i glosnikowe gold nordost

myslalem ze jak mnie bedzie stac na red dawny drogie wyzszy model szybko to uuczynie

na szczescie dobry znajomy pozyczyl mi do odsluchu na tydzien

no i przeprosilem sie z moimi kabelkami szybciutko , i na szczescie nie kupuje kabli w ciemno uwazajac ze drogie kable wznosa moj zestaw na szczyty

Ja w kwestii formalnej. Wyrażenie 'na pohybel komuś' jest niepoprawne, powinno się mówić 'na pohybel kogoś'. Pohybel to po ukraińsku szubienica...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zydelek, 24 Sty 2006, 00:15

>Na mnie zrobiły wrażenie dopiero Reference Nordost :):) Niższe niestety klapa.

i TY piszesz zebym nie straszyl kolegi !

, przecia to majatek !

o rany!

a ja uzywam od kilku lat okablowania Tary i nawet nie probuje myslec o innych kabelkach. byly rozne proby....

nic nie bylo nawet w polowie tak dobre w moim systemie.

nastepnym krokiem bedzie wymiana kabli glosnikowych - na Tare oczywiscie ale z wyzszej polki.

W tym samym systemie Trara o wartości rynkowej w Polsce 10000zł zagrała na takim samym poziomie jak Ultralink Ambiente i Ultima 100mkII za 3000zł. Co zrobiłem, chyba nie muszę pisać :):)

Morven, 23 Sty 2006, 21:30

>Takich pieknych nowych kabelkow mialem w ostatnim okresie u siebie kilka, faktycznie z nimi nie

>zaryzykowalbym slepych testow. Niektore byly bardzo piekne: bajeranckie koszulki, piekna konfekcja.

>Jak wytlumaczysz fakt, ze slysze teraz na dobrze mi znanych plytach szczegoly, ktorych wczenisej NIE

>bylo?? Autosugestia???

Wreszcie uczciwe, niesamooszukujace się stanowisko kablarza. Optymistyczne.

Kolejna calkowicie niepotrzebna jalowa diskusja w stylu:

A: Bylem sceptykiem, ale kupilem kabel (polozylem cegle, wymienilem bezpiecznik...) i dzwiek sie O T W O R Z Y L!!! Jest supermegazajefajnie i przedtym niebylo!!!

B: I zrobilesz slepy testy?

A: Niemusze, slysze ze jest O T W A R T Y dzwiek!

B: Jak wykluczasz autosugescie?

A: sp***dalaj, masz zly sprzet, twoja bacia nieumie jezdzic na nartach i twoja nauczycielka od matematyki byla glupia baba.

B: Jestesz niegrzecny! Gowno sie znasz i wmawiasz sobie, ze slyszysz !

A: A ty jestes gluchi ....

C: A- ma racje, B jest gluchim beranem - powinienien pisac na forum dla gluchich.

D: A ja te kable mialem i gowno warte, bo kupilem dwa razy drozsze i dzwiek sie dwa razy wiecej otworzyl...

.

.

.

.

Ludziska - sluchajcie lepiej muzyki na waszych sprzetach z kablami jaki uwazacie za stosowne - zamiast zakladania ciagle tych samych watkow po okazyjnym kupnie jakiegos kabla. Tylko jednego mozecie byc pewni - nikt na forum w swojej racji nieustapi ani o milimetr a i po 40 stronach takich jalowosci, bedzie A uwazal, ze mu kable otworzyli dzwiek a B bedzie uwazal, za A sobie wmawia, ze jest lepiej, bo wydal pieniadze.

Watkow sie robi duzo, ale informatywnosc spada do zera, bo ciagle tylko wojna antykablarzy z kablarzami.

zorro, 23 Sty 2006, 23:27

>>Qubrick

>Ty jesteś kablolog czy antykalolog ?

>Przed chwilą przyznałeś się w sąsiednim wątku że nawet słyszysz różnicę między dwoma podróbkowymi

>Monsterami z bazaru :)

Zorro a to uwazasz że antykablolog to ten co nie słyszy róznic? Mnie wystarczy że to sie tylko tobie wydaje że słyszysz róznice ;)

A co do Monsterów to przeczytaj wszystkie moje wpisy na ich temat. Dowiesz się jakiego rodzaju sa to róznice. Nawet Ty byś je usłyszał :)))

I nie były z bazaru - tez o tym napisałem... Trzeba czytać, Zorro coś więcej niż tylko własne wpisy ;)

>Qubric

"Mnie wystarczy że to sie tylko tobie wydaje że słyszysz róznice ;)"

Przykro mi , nic takiego mi się nie wydaję . mam to szczerze gdzieś czy ktoś coś słyszy czy nie.

W TYM WATKU TEZ DODAM TEN MOJ WPIS:

Ale ludzie o czym wy tu piszecie wiekszosc tzw "kabli audiofilskich" jest robiona w chinach gdzie bite batem po plecach chinskie dzieci ciagną dla was te druty za miske ryżu w szpulach trafiaja do europy gdzie sliczna holenderka za 5000euro miesiecznie nabija na tych kablach maszyna tampodrukową cudowne napisy ..ultra low super audiophile range 99,9999999998% ofc cooper low capacity core......a my głupi audiofile płacimy potem za ten napis po 2000euro od metra.....I SIE JARAMY JAK BANDA GŁUPKÓW:-)

skoro coś tam słychać to można ustawić super czułe mikrofony i nagrać płynący dźwięk z kolumn (raz na jednych kablach a raz na drugich...itd i porównać takie nagrania ze sobą, na jakimś sprzęcie który przeanalizuje nagrania porówna i wyświetli wyniki. I będzie czarno na białym...

ps.

wg mnie to kolumny grają :-), a kable... za dużo kosztują

pzdr

123... test

Dlaczego "audiofile" panicznie boją się ślepych testów?

1- boją się, że wyjdzie na jaw ich głuchota

2- boją się złego nastroju po wywalonych pieniądzach w błoto jak sie okaże, że nie usłyszą różnicy

3- wolą słuchać się szarlatanów opłacanych przez chińskie konsorcja niż zrobić obiektywny test

Audiofile nie boja sie slepych testow, po prostu nie odczuwaja takiej potrzeby, bo i po co..... Zreszta zorganizowanie takiego testu byloby dosc problematyczne: plynne przelaczanie, itd. Ja chetnie wzialbym udzial w takim tescie, niech to tylko ktos zorganizuje. Podejme sie proby rozpoznania jakiegos Siltecha kontra Van Den Hul, reszta sprzetu musi byc zacna i plyty przyniose swoje.

zorro, 24 Sty 2006, 19:22

>>Qubric>"Mnie wystarczy że to sie tylko tobie wydaje że słyszysz róznice ;)"

>Przykro mi , nic takiego mi się nie wydaję . mam to szczerze gdzieś czy ktoś coś słyszy czy nie.<

Aaaa czyli nie słyszysz róznic między kablami? No to trzeba tak od razu było mówić :)

Qubric, przeciez dla Ciebie tak naprawde nie ma znaczenia, czy sa roznice miedzy kablami, czy nie. To, co Cie motywuje do zabierania glosu w takich dyskusjach to potrzeba kanalizowania na grupach swojej frustracji lub wcielanie sie w role dominanta. Obiektywna prawda nie ma dla Ciebie jak mniemam znacznia, nawet gdyby ktos zadal sobie niebywaly trud zorganizowania porzadnych testow i uzyskaloby sie wyniki przeczace Twej tezie, po miesiacu wystepowalbys dokladnie z tej samej pozycji, co teraz. No chyba, ze znalazlbys inny temat, ktory zaspokoilby Twoje potrzeby...

Morven, 24 Sty 2006, 21:27

A juz zaczynało być tak zdrowo na forum. Widać jednak że szurniętych przybywa wraz z mrozami.

Ślepe testy kabli były organizowane i wykazały ze rozpoznawalność drutów jest żadna. BA! Jest nawet watek w którym autor daje nagrodę za rozpoznanie kabli zasilających - bez najmniejszego odzewu ze strony wszystkosłyszacych audiofiłów! To kolejna kompromitacja audiofilów na tym forum po tym jak nie rozpoznali nagrań spompresowanych i jak nie potrafili rozpoznać różnic w zmodyfikowanym CDP.

Więc to ty niestety jesteś tym pijanymm, który wciaż nawraca do płota, a ten się mu nie chce mimo tego ani o kawałek dalej przesunąć.

A kable jak mówiłem sie róznią miedzy sobą - wystarczy je rozebrac i zobaczyć budowę. A nawet czasami te róznice mają wpływ na prace połączonego nimi sprzetu. Problemem audiosyfilityków jest jedynie to, ze nie moga się pogodzić z faktem iż te róznice nie zależą od ceny kabla i wyłacznie jemu przypisywanych własciwości. Dlatego własnie tak pier**la jak ty teraz.

Nie zroumiales mojego maila, to nie audiofile maja problem, tylko Ty. Nawet jesli faktycznie nie byloby roznic miedzy kablami (ja twierdze inaczej), dlaczego tak bardzo Cie to martwi, dlaczego jestes agresywny, nie masz szacunku dla adwersarzy. Takie postawy swiatopogladowe leza u podstaw wszelkiego roadzju fanatyzmow, systemow totalitarnych itd. No ale pewnie masz racje, to ja jestem pijanym oszolomem, a Ty jestes ok :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.