Skocz do zawartości
IGNORED

Ciepły interkonekt

yamen

Rekomendowane odpowiedzi

> pavulon

Dzięki za radę. Zdecydowałem się na VdH D-102MkIII. Poszperałem na allegro. Za 1,2 m VdH D-102MkIII + 4 chromowane wtyki Nakamichi zapłaciłem 250 PLN. Lutować w końcu umiem dość dobrze. ;)

pozdrawiam

yamen

>wronka 24.stycz 2006 godz 23:06

ad. kosztów na zakup kabli:

-poniewaz to znajomy zakupywał (ja robiłem!)więć podaję jego koszty : zakupił 1m Audioquesta type6 za 70 zł nie konfekcjonowanego(udało mu suię wyprosić u dystrybutora, ponoć nie było łatwo!), Golda juztak nie kupił, bo produkty firmy Nordost NIE SPRZEDAJĄ bez konfekcji! Udało mu sie kupić z drugiej reki (od 4 letniego wlaściciela) 2m za cenę 150zł . Reszta to materiały, które miał ze Studia(więc za nie nie płacił) :jako końcówki wybrał RCA Neutrik NF 2D-B/2 , "kołnierz" i koszulka PCV -S oraz ekran Sonoflexa... i to były zgrubsza koszty materiałów(cyny i robocizny dla znajomych się nie nie wlicza!).

• 2 lata później...

Witam

Nie chce zakladac nowego tematu o podobnej tematyce wiec napisze tutaj. Mam podobny problem z interkonektem. Mój zestaw to:

Głośniki: BW 602 s3

CD: CA 640C v.2

Wzmacniacz: tutaj amplituner CA 540R

Szukam interkonekta który by uspokoił i dodał ciepła do tego dość ostre brzmiącego systemu. Cena jaką moge wydac to 400zł (max 500zł). Kabelek nie musi byc nowy i allegro jak najbardziej wchodzi w gre.

Pozdrawiam.

Spróbuj sobie tego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Koszt zakupu śmieszny, bierz w ciemno, a może okazać się, że dobry i resztę kasy wydasz na płyty:-)

Ukryta Zawartość

Chyba co poniektórzy nie patrza na daty... A co mi tam.... dalej chcesz ciepłego kabla? Wireworld Eclipse - totalnie wywalona śednica + bas. Jaki to jest bas? Jeśli twoje kolumny i pomieszczenie odsłuchowe to wytrzymają, to ok. Warto sprawdzić:) Wrażenia gwarantowane:)

annawroc, 13 Gru 2008, 23:56

>To czekaj.

>2:0 dla BAR

Chrzanić BAR! Jestem ... no! Już zaraz zrobiłbym to na co mam ochotę! Jednak nie ustąpię! Przeprosi, to i ... starodawny jestem, nie?

thetasior

BW 602 s3 nie dają się utemperować :-(

kiedyś je miałem i krew z uszu szła pomimo, iż kombinowałem z VDH; the first, the second, przeróżnymi głośnikowymi, wzmacniaczami etc. Nawet, o czym już pisałem na forum, zakrywałem wysokotonowce płatkami bawełny.

te kolumny potrzebują mocnego wzmacniacza o ciepłym brzmieniu, to dla nich kupiłem Jolkę i znów error.

Sprzedałem je krwawienie ustało.

>zakrywałem wysokotonowce płatkami bawełny.

>Sprzedałem je krwawienie ustało.

A to trzeba było na uszy te płatki albo inne tamponiki i też byłoby dobrze, no nie?

Wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem trumny.

Trochę sensu poproszę.

Witam i dziekuje za wszelkie propozycje.

skiba, 13 Gru 2008, 17:56

>Spróbuj sobie tego:

Ukryta Zawartość

>Koszt zakupu śmieszny, bierz w ciemno, a może okazać się, że dobry i resztę kasy wydasz na płyty:-)

Tutaj nie działa link. Wolałbym zaplacic raz a dobrze. Rozumiem ze tansze nie zawsze znaczy gorzej ,ale nie wierze ze kabelek za 200 zagra lepiej niz jakis za 400 czy 500.

lex153, 13 Gru 2008, 20:32

>Poszukaj XLO Reference 1, w tej cenie chyba kupisz ...

Z teo co patrzylem to 400-500 to stanowczo za malo na reference : )

annawroc, 13 Gru 2008, 21:17

>VDH the first

Nad tym sie zastanawiałem ale czytajac o wersji Ultimate ten sam 'the first' wypadal bardzo blado, dajac wrazenie bardzo sredniego. Az taka roznica jest miedzy nimi?

Mr.Zydelek, 13 Gru 2008, 23:59

>Groneberg Quatro Reference- to taki rodzaj taniego Cardasa o brzmieniu jesli spasuje w systemie jak

>Golden Ref. Ostatnio na allegro jest dostępny z metra za śmieszne pieniądze.

A gotowego z wtykami nie ma nigdzie? : ) Lutować potrafie ale sceptycznie podchodze do eksperymentow z wtykami i cieciem.

Z tego co czytalem VDH ocieplaja, ale czy dobry bylby Ultralink Audiophile MkII? Myslalem nad jakims Prismem. Jak sprawdzilby sie taki 5500i? Na allegro mi w ostatniej chwili podebrali i nie wiem czy uratowali moj i tak ograniczony finans : )

Co do glosnikow to wiem ze sa ostre ale zmieniac ich nie chce, bede musial je troche uteperowac : )

Pozdrawiam i dziekuje za kolejne propozycje.

Ukryta Zawartość

Witam.

Nie chcę zakładać nowego tematu, więc zapytam tutaj.

Jaki IC do 200zł byście mi polecili?

Chciałbym, aby ocieplił wysokie tony i odchudził minimalnie bass.

Pozdrawiam.

Mr.Zydelek, 13 Gru 2008, 23:59

>Groneberg Quatro Reference- to taki rodzaj taniego Cardasa o brzmieniu jesli spasuje w systemie jak

>Golden Ref. Ostatnio na allegro jest dostępny z metra za śmieszne pieniądze.

Bardzo ciekawy kabelek... Trochę przeraża jego uniwersalność, dobry i na sieciówkę i na IC.

Testował ktoś może IC Groneberga?

Jak z sytuacja z wtykami? Podobno jest gruby i większość nie pasuje.

Hmm ciepły interkonekt. Rozważcie może wykonanie go z jakiegoś drutu oporowego, żeby się samoczynnie nagrzewał ewentualnie trzeba go będzie podgrzewać z zewnątrz ale to mi się wydaj bardziej kłopotliwe.

zulus

Spróbuj może gołym dupsztalem wskoczyć na rozgrzana patelenke. Mniej kłopotliwe, efekty bardzo dobre - z dymiącym dupsztalem nie bedziesz miał ochoty wypisywać pierdół przed kompem.

Może Reference nie muli, ale 300B jednak trochę spowalnia tak basu. Ale trochę przy jego cenie i pięknej barwie brzmi jak okazja roku.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.