Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie DVD co naprawdę czyta teksty.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam za tą formę ,ale znajomy szuka taniego DVD ok. 200zł ,

które czyta wszystko, albo prawie wszystko i co najważniejsze Polski tekst.

Takie bezproblemowe DVD do bajek dla dziecka.

Co kupić ?

Ja posiadam dwa DVD jeden JVC a drugi Mantę Prince i Manta czyta wszystko, obejrzałem około 200 filmów divix z Polska trzcionką i nie było sytuacji żeby cos nie czytało.

Cena Manty ok 200 zł.

wejdź na strone manty

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tam jest cała oferta i przejście do sklepu internetowego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tylko nie Manta III, na papierze wygląda genialnie, niestety ma totalnie skopany software.

Co do napisów świetnie radzi sobie z nimi Kiss, tutaj jednak troche psuje wizerunek stabilnosc odtwarzacza na filmach potraktowanych kodekami komputerowymi.

Nie zgodze sie.

Nie ma, a miała skopany software w wersji której wyszla na rynek. Teraz jest juz wersja bodajze 2.3 i czysta praktycznie wszystkoi i prawie kazde napisy. Ja nie znalazlem alternatywy za taka ceny. Oczywsiscie pod wzgledem jakosci jest juz troszke gorzej ale do DIVX jest idealna

Witam!

Chciałem dodać coś od siebie. Właśnie oglądam film divx (nagrane na płytę DVD) na odtwarzaczu KORR HYD 9907DX. Generalnie jest ok. dźwięk i obraz na dobrym poziomie, bez problemów czyta napisy TXT, posiada mnóstwo wyjść (Scart RGB, S-video, Component, cyfrowe fonii-coaxial i optyczne,wbudowany dekoder Dolby Digital) ale dwie rzeczy mnie trochę drażnią:

1) po załadowaniu płyty włącza się licznik czasu i trzeba go ręcznie wyłączać - sam nie znika i za diabła nie wiem jak tę funkcję wyłączyć,

2) żeby normalnie funkcjonował TV (antena zewnętrzna), trzeba wyłączyć odtwarzacz głównym wyłącznikiem na frontowym panelu. Jeśli zrobię to pilotem, program TV włącza się, ale już po przełączeniu na inny kanał obraz znika i słychać tylko głos (telewizor Panasonic 32ps12)

Acha ,wielkie dzięki ;-)

Czy ona przeczyta najnowsze kodeki - zapomniałem nazwy, po kompresji nimi ,mają ok.300-400 Mb. ?

Czy można ją samemu unowocześniać kodekami ?

Czodzi mi o najnowsze kodeki ,wczoraj ściągnełem film zakodowany takim kodekiem ma 442Mb i trwa ponad półtorej godziny, a wiem ,że bywają i 300MB .

Wszystkie starsze kodeki potrzebują na to ok.700MB .

Acha i obraz jest ok.

To zostało kupione ;-)

Ukryta Zawartość

mam nadzieję ,że dobrze ?

Ukryta Zawartość

tych filmów co mają po 300-400MB - RMVB to jeszcze żadna stacjonarka nie czyta, a szkoda, bo obraz jak na tą wielkość pliku "super", tyle że dźwięk max to stereo,

pzdr

123... test

Mam pytanie . Czy mozna nagrać na płycie DVD R lub DVD RW kilka filmów skompresowanych Divixem,

powino wejść 5-6 i czy Manta 3 to odtworzy ,oczywiście z tekstem ?

A ja polecam ten sklep

Ukryta Zawartość

O najważniejszych modelach jest forum (np o wiwie)

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ładny klocek z tej Manty (Emperor 3) i z tego co piszecie o dużych możliwościach. Pociągnę ten wątek, aby spytać czy warto dołożyć trochę i kupić np. Pioneera DV-380 czy po prostu brać Mantę? Podłączone to będzie do TV Blaupunkt’a (IS70-40 VT PIP) 4:3, 50 Hz.

>slayer : mozna spokojnie nagrywac na DVD, i nie musi byc ten sam folder, ja wszystki rzucam luzem.Przy sofcie 1.0 byl warunek zeby nazwa pliku byla taka sama jak napisu.Teraz (soft 2.3) juz jest obojetne

Co do wybory miedzy Pioneerem podobno po zmianie softu czyta bardzo dobrze

A manta ma byc tylko do filmów DIVX czy do czegos jeszcze ??

Nie koniecznie do divxów, raczej po to by raz na jakiś czas zobaczyć coś z DVD może jakiś koncert w przyzwoitej jakości. Tylko czy mając taki TV warto pchać się w lepsze DVD? Czy będzie to widać? :)

Tzn tak. Manta mam i do DVD i DIVX jak najbardziej polecam. Obraz jest dobry, ostry. Czcionka bardzo ladnie dopracowana Oczywiscie trzeba od razu zmienic soft na najnowszy bo ten co jest to nieporozumienie

. Natomiast jezeli chcesz używac tego jako CD`KA do AUDIO CD to powiem tak.. Myslalem ze jest w miare ok teraz przesiadłem sie na DVD 22 Harmana i powiem szczerze ze roznica jest przeogromna !

Tak wiec mam dwa :)

tgorka>>>

rzucam luzem.Przy sofcie 1.0 byl warunek zeby nazwa pliku byla taka sama jak napisu.Teraz (soft 2.3) juz jest obojetne>

A co do dźwięku, jak podłączysz cyfrowo to będzie bdb. ponieważ pominiesz cały tor analogowy manty

123... test

są na innych chipsetach (o ile dobrze pamiętam) ale dla uzytkownika są chyba identyczne (jesli chodzi o funkcje)

więcej tutaj

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kupiłem już dla znajomego Mantę Emperor 3. Czy na jedną płytę DVD mogę nagrać kilka filmów i on będzie mógł sobie wybrać ,który chce oglądać (ten sam film i tekst - ta sama nazwa-wiem o co chodzi) ??? Czy Manta może odtwarza po kolei te filmy czy jest wybór który film chce się obejrzeć ?

Mam nagrywarkę na której mogę nagrać coś ok. 8GB - o co tu chodzi ? Nigdy nie nagrywałem DVD ;-)

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.