Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie DVD co naprawdę czyta teksty.

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

za ok. 200 - 300 pln można kupić DVSV90 Sharpa. Czyta polską czcionkę, na płytach DVD +/_ R/RW można mieć nagranych dowolną ilość plików filmowych oraz tekstowych i dowolnie je łączyć przy odtwarzaniu. Audio ze wzmakim można połączyć optycznie, a wyjście component z progresywnym skanowaniem gwarantuje dobrą jakość obrazu.

Następca tego modelu będzie już wyposażony w interfejs HDMI.

Na płytę można nagrac kilka filmów DIVX - w osobnych katalogach lub wszystko pomieszane. W DVD jest opcja przeglądania zawartości płyty - można wchodzić do katalogów itp - taki NC ;). Po skończeniu oglądania jednego filmu przechodzi do następnego w katalogu (o ile dobrze pamietam). W nowych wersjach softu poprawiono tez obsługe napisów - nie wiem jak to teraz wygląda ale nie ma ograniczenia film.avi film.txt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Musiałbys zmienić soft - nie wiem ktore sa najstabilniejsze.

Nagrac możesz ponad 8 GB tyle że płyty dwuwarstwowe (DL) są strasznie drogie ponad 20zł - nie opłaca się. Lepiej kupic 10 zwykłych 4 GB.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

slayer - tak napisy zmianie sie przyciskiem subtittle

>A co do dźwięku, jak podłączysz cyfrowo to będzie bdb. ponieważ pominiesz cały tor analogowy manty

:)))) bardzo dobrze nie bedzie :)) Wiem bo mam i wiecej audio tam nie wrzuce :)

Pozdrawiam

i jeszcze taka mała rzecz :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 miesiące później...

Szukam na prezent odtwarzacza DVD. Do ok. 300zł. Jego podstawową rolą (i chyba jedyną) będzie odtwarzanie filmów z wypożyczalni oraz zdjęć.

Ma być maksymalnie prosty i funkcjonalny w obsłudze, i niezawodny ;)

Będzie współpracował z 29' tv JVC (nic nadzwyczajnego).

Co sensownego kupić ?

Co sądzicie o tym (2 lata gwarancji, "ENTER" ocenił 9,0/10 - nr 12/'05):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ciekawostką jest darmowy upgrade oprogramowania. Poza tym obsługuje napisy .TXT, QPEL w MPEG4 i XviD, ma polskie menu, progresywne skanowanie, odtwarza MP3, WMA, CD, posiada wyjścia analogowe 5,1 i cyfrowe audio, wyjścia S-VIDEO, EUROSCART i COMPONENT VIDEO.

Proszę o rady i opinie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A ja powiem tak : Pioneer 380. Na pewno mniej awaryjny od supermarketowców, po wgraniu softu Gufiaka(polski programista) czyta wszystko i ma wiele nowych, bardzo przydatnych funkcji np. regulowanie wielkości napisów, kolor naposów, regulacja jasności wyświetlacza, 4 prędkości przewijania i wiele,wiele inych.

No i dobry obraz i dźwięk.

Cena : 289zł na allegro(z gwarancją jedynie rozruchową). Lepiej się długo nie zastanawiać bo już nowy model wszedł do którego modyfikowany soft nie pasuje i 380 już praktycznie się kończą.

Porównałem tego KORRa z Pioneerem DV-370, którego sam posiadam. Wnioski: obraz jest przyszarzały (widać mniej kolorów, więcej szarości). Przy wysuwaniu głośniejsza szuflada (mało ważne). Pilot napakowany przyciskami, tyle że trzeba nacisnąć czasem kilka razy ten sam by odtw. zrozumiał polecenie.

Jak na mój gust słaby pilot -sąłbym punktem. Kolory można pewnie podciągnąć. Dźwięk, stabilność obrazu - nic podejrzanego nie zauważyłem.

Porównywałem obraz i fonię z obu odtwarzaczy po ok. 15 minut.

Pilot w pionku o wiele lepszy (brak problemu jw.), obraz bardziej kolorowy (minimalnie, ale różnicę od razu łatwo zauważyć).

Co do pionka 380 to w olsztyńskim MM widziałem za 349zł. Wygląd ścianki frontowej ma minimalistyczny i jakiś taki uboższy (mniej efektowny od 370).

* * *

Fobi, dzięki za opinię :)

Uuupsss ! Miałem na wyposażeniu inny pilot niż ten:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) polecam ten model wszystko jest opisane i cena bardzo atrakcyjna 170zl do divixow jak znalazl :)

Ukryta Zawartość

Nabyłem Pioneer'a DVD 380. (Będzie służył jedynie do odtwarzania filmów z wypożyczalni i oglądania fotek. Obraz pewnie na poziomie DVD 370 (zaraz sprawdzę) i sensowny pilot z dobrymi (nie malutkimi) przyciskami.)

Ale zastanowił mnie model TOSHIBY (starszy) SD-130E za... 150zł :) Nie byłem pewien czy czyta "jpg'i", no zniechęcił mnie trochę pilot, bo ponad przeciętnie wielki.

nie znam toshiby ale po wgraniu do 380 softu Gufiaka masz tak naprawdę odtwarzacz pioneer 585 tylko że bez wyjść na audio 5.1 No i dodatkowo funkcje które nie występują normalnie nawet w 585. Dobry obraz + dźwięk + niezawodne mechanizmy + śmieszna cena + godna zaufana firma.

Nie ma konkurencji po prostu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.