Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DCD-595 a marantz cd-46 porównanie

Iceman

Rekomendowane odpowiedzi

Oba CD to totalny budżet - no ale sprawdzałem czy się czymś rożnią - i jak się okazuje brzmieniowo to rożnice marginalne - może w Denonie jest odrobinę więcej sustainu słychać a w marantzie śladowo inny środek - jakby wyraźniejszy - ale poza tym to chyba brzmią podobnie.

Marantz pracuje głośniej niż Denon (słychać kręcącą sie płytę po przyłożeniu ucha do CDka) natomiast dotykając Denona odczuwalne są drgania transformatora, dotykając Marantza tego nie czuć.

Denon posiada funkcję wyłączania wyświetlacza, marantz natomiast Fade in i out i peak search. Marantz ma pozłacane wyjście słuchawkowe z regulacją z przodu - w denonie regulacji brak (choć można regulować poziom ogólny wyjścia pilotem w granicach kilkunastu Decybeli).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-9795-100007556 1170283691_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

To przy okazji odpowiadania na pytanie o sustain dodam, ze Marantz o wiele bardziej mi sie podoba i gdybym mial kupowac kierujac sie tylko i wylacznie oczami to ten wlasnie klocek bym wybral

Sustain = przetrzymywanie, przedluzanie nuty

Sprzęt studyjny i oprogramowanie studyjne. Edytory, sekwencery, stacje robocze (DAW), authoring, stoły, maszyny i linie replikacyjne.

pisząc sustain - chodzi mi o to, że lepiej słyszalne są efekty typu hall, sustain - taki pogłos poprostu wyraźniej słychać.

Marantz jest do sprzedania - jeśli jesteś zainteresowany to pisz, Denon już sprzedany. Ja szukam teraz jakiegoś CDka yamahy z burszytnowym wyświetlaczem.

>disco

Z tymi bursztynowymi yamaszkami to ostrożnie ;-)) We środę, jak Bóg da, posłuchasz u mnie mocno zmodyfikowanej CDX 580 i... może choć trochę zmienisz zdanie.

No, panel ma metalowy ;-)

zwolennik łagodności

>piotrek

Są przecież różne klasy czy ligi. Jedni jeżdżą ferrari, inni - jak ja - chwalą sobie toyotę.

Za ładnie tuningowaną yamaszkę (do pracy) dałem... 350 zł, więc nie spodziewałem się meridiana ;-)

Ale gra przyzwoicie, zapraszam, Kraków ładne miasto, a wina wybieram dobre.

zwolennik łagodności

Posiadam troszke starszy model denona DCD-580 z tym, że ma regulacje głośności wyjścia słuchawkoweg i jest głośny jak dla mnie no i to co w nim lubie czyli bass, szybki, mocny i się nie rozłazi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.