Skocz do zawartości
IGNORED

Tannoy M4 czy Koda 702F

Iceman

Rekomendowane odpowiedzi

Iceman dobry wybór, miałem kiedyś M5, M4 nie miały startu do większych braci praktycznie pod żadnym względem. McGyver twierdzi że lepiej sie tuninguje M4, nie słyszałem takowych po tuningu więc nie wiem. Ale jako fabryczne głośniki w swoim przedziale cenowym były trudne do pobicia.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

>Simonello

hehe - powoli koniec z tym. Znalazłem M5 i niczego więcej nie potrzbuję. Ale ciekawy byłem jak zagra ta koda. Cena była taka, że grzechem byłoby nie kupić (zresztą M5 też okazyjnie kupiłęm). Zostaną te kody - albo pojdą na tyły, albo dostanie je moja dziewczyna jako głośniki do komputera.

Iceman

Z uwagi na bardzo lekkie obudowy (jak na dwa 8" woofery) postaw je na kamieniu oraz dociąż je minimum 10kg na każdą. Zobaczysz jakim basem Cie zaatakują, poza tym lepiej rysuje się scena, zdecydowanie lepiej.

Ludzie, czego wy szukacie jakiś potworków które nie wiadomo do czego się nadają....w tej cenie niezłe Tonsile są - np meastro 130 - basu mają naprawdę dużo! w dodatku nadają się do muzyki;) no i wyszły premium niedawno - nie słuchałem tych, ale podobno grają lepiej od meastro 130 - może ktoś podzieli się wkońcu wrażeniami... Nie rozumiem dlaczego zapomina się o tym sprzęcie na rzecz jakiegoś barachła made in china.

Napisałem "jak na dwa 8" woofery" w każdej kolumnie... taka obudowa będzie skakać na lewo i prawo (oczywiście przesada, będzie miała spore drgania odbijające się negatywnie na odbiorze, nawet cichym) pomimo wagi ok 17-18kg/szt. Dociążenie obudowy daje zadziwiające efekty, nie chcesz to nie próbuj, napisałem to dla informacji, długo je miałem i znam doskonale.

Jak sie zrobi cieplej to sie rozejrze za jakimś kamieniarzem. Tymczasem jeszcze raz powtarzam - nie brakuje mi niczego w ich brzmieniu. Malo tego - nie widze godnego konkurenta - może ktoś napisze co może dorównać M5 (wyłączając DIY). Operon - masz nadal M5 czy przesiadłeś się na coś lepszego? jeśli tak to napisz na co?

Phonar Vol. II, całkiem inna szkoła brzmienia. Tobie Iceman oby M5-tki służyły jak najdłużej, swoje sprzedawałem nie ukrywam z łezką w oku. Na prawdę dobre kolumienki, podobała mi się ta wyraźna atakująca średnica, pomimo pozornie łagodnego charakteru, perkusja na nich potrafi przyprawić o stan przedzawałowy serca :-)

P.S.

"...barachła made in china."

normalnie czkawki dostałem ze śmiechu :-)

"...barachła made in china." - Sebie chodzilo o Kody. A ja ustawiłem inaczej te kody i zaczęły grać nieźle. Tonsile - słuchałem kiedyś w przelocie Feniksów - ta sama klasa cenowa co kody - no i nie ma się czym zachwycać. A moje kody grają całkiem przyzwoicie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.