Skocz do zawartości
IGNORED

Zamiana marantz cd63mkII KIS na cd94

fomalhaut

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Proszę o radę.

Aktualnie używam marantz cd63mkII KIS. Jestem z niego bardzo zadowolony, uważam, że w pełni zasługuje na swoją reputację.

Mam jednak okazję kupić wyższy model - marantz cd 94.

Niewiele wiem o tym modelu, nie znam też opinii o jego brzmieniu.

Moja rozterka jest prozaiczna - czy warto?

Czy "dźwięk" będzie faktycznie o klasę (lub kilka klas) wyższy?

Nie rozważam w tej chwili kwestii finansowych.

Co sadzicie?

Z góry dziękuję za opinie.

https://www.audiostereo.pl/topic/24131-zamiana-marantz-cd63mkii-kis-na-cd94/

Hmm, trudno mi w 100% rekomendowac, bo nie wiem np. ile musialbys doplacic, w jakim stanie jest CD (o ile sie nie myle to rocznik 1988, moze byc roznie chocby z napedem) ale mialem okazje miec przez prawie pol roku model 94mk2 (uwaga - z tego co wiem, mk2 jest sporo lepszy od pierwszego modelu). Dzwiek byl bardzo dobry, fakt, ze po delikatnym modzie, ale bardzo dobry. Poza tym, to genialna maszyna do upgrade'u. Najlepiej - o ile to mozliwe - wez go i porownaj z 63.

pozdrawiam

puchatek

Moim zdaniem, w tej cenie (a o jakiej cenie myślisz i o jakiej wersji?) nie znajdziesz.

Poza tym proszę, byś nie rozmydlał mi wątku.

Zależy mi na konkretnych opiniach na zadany temat.

brałbym w ciemno, aczkolwiek będzie potrzebna wymiana wszystkich elektrolitów wewnątrz, stare toto już jest. Ale warte zachodu.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

tak, mialem i cd80 i cd94mk2. problem polega na tym, ze mowimy zdaje sie o wersji 94 a 94mk2 - a ja nie mam bladego pojecia jak gra "jedynka", slyszalem tylko, ze sporo gorzej od mk2.

bylo to juz wielokrotnie pisane - polecam watek "niemlode CD marantza" (nie pamietam dokladnie, trzeba poszukac) - goly cd80 i zapewne goly cd94/94mk2 nie powala. wymiana wyschnietych elektrolitow to podstawa, dalej, wg mnie potrzebna dalsza zabawa. bez niej to bardzo muzykalne ale "ograniczone" CD - slaby bas, malo szczegolow, itp.

pozdrawiam

p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.