Skocz do zawartości
IGNORED

KAiM: NOS DAC vs. A. Stelmach DAC

Walery

Rekomendowane odpowiedzi

>Walery

"Jak rozumiem pozytywnie jesteś nastawiony do naszego przedsięwzięcia? Cieszę się w bardzo"

Oczywiscie że jestem pozytywnie nastawiony .

Pije sobie z gwinta Jacka Danielsa i jedyne co mnie zastanawia to o ile jest lepszy Gentleman Jack :)))

no to chyba posluchacie sobie tych dacow bo'porownanie' przetwornikow na innych transportach to jakis debilizm i pewnie jakies miarodajne wnioski beda jeszcze wyciagane? wg mnie kompletny bezsens, jak transport tylko charakterku dodaje to odwaze sie zaznaczyc ze daci tez charakterkiem sie roznia wiec jak te charakterki rozseparowac?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Kurcze wszyscy mają jakies wielkie ciśnienie, ech. Nawet jakbym wstawił tam wyjście coax to i tak Stelmach zostanie w środku, będzie że kabel nie taki itp, itd. a stelmach w środku.

Zdaje mi się że niektórzy zapominają że to zabawa i traktują to śmiertelnie poważnie.

Walery badzmy szczerzy!!! To nie transport jest warzny. Wiele razy to juz sprawdzilismy i zawsze testy pokazywaly jedno... slepe tez! Wszystko jest kwestia ciasteczek :)

Przepraszam nie wyspalem sie :)

Panowie, nie przesadzajmy z tą perfekcją porównań. Nasze słuchanie sprowadza się głównie do poszukiwania dobrego dźwieku a nie do tworzenia rankingów sprzętowych. Chcemy zweryfikować własne zdanie na temat różnych obiegowych opinii, mieć mozliwość własnej ich weryfikacji - ale dla własnego i osobistego użytku. Wrażeniami się dzielimy tu na forum, ale są to tylko nasze wrażenia i nie zamierzamy być tu jakąkolwiek wyrocznią. Zresztą wszyscy dobrze wiemy, że takie rankingi to o d... potłuc. Ten sam element w róznych konfiguracjach może wypadać zupełnie inaczej, nalezałoby odsłuchiwać przez długi okres czasu, aby dać czas na stabilizację, wygrzewanie itp.

Elektro, Ty się tak nie napinaj, bo pękniesz....

A ta debilna zabawa, to nasza zabawa, klubowiczów i zaproszonych przez nich gości. Jak rozumiem Ty w takie debilne przyjemności się nie bawisz i nas nie odwiedzisz? Czy może jednak? Jakby co, to zapraszamy serdecznie.

Tylko pamiętaj - my nie robimy testów, nie mierzymy miernikami, nie siedzimy z zamkniętymi oczami, nie analizujemy, nie robimy poważnych prównań i profesjonalnych opisów, nie wydajemy miarodajnycj opinii, nie jesteśmy audiofilskimi sędziami - my po prostu słuchamy muzyczki na rożnych klocuszkach i się doskonale przy tym bawimy. Spróbuj do nas dołączyć....

Pozdrawiam Stempur

>Walery

Niestety, 501 ES nie posiada "coaxiala" :( a tylko jakies wielo-pinowe

niby-komputerowe zlacze, z informacja zeby nie dotykac, bo to do

jakichs przyszlych zaawansowanych zastosowan !

Pozdrawiam

atopos

Witam

W tym tygodniu jestem wyłączony - patrz wątek "KAiM w lutym" na Bocznicy. Ale sobie przynajmniej w chwilach wolnych (może ze dwa kwadranse się znajdą :-(

posłucham sobie mojego nowego odtwarzacza :-)

Pozdrawiam Stempur

Piotrek608, 1 Lut 2006, 06:01

>Walery z dorobieniem wyjscia elektrycznego nie ma problemu w xa2es swoja droga moglismy o tym

>pomyslec.

Jest szansa, aby to wykonać w najbliższej przyszłości? Mielibysmy wtedy róznice tylko w DACach (teoretycznie).

tym razem was nie odwiedze chlopcy ale innym bardzo chetnie

jesli chodzi o to 'porownanie' to po prostu u mnie zostawilo by pewne uczucie niedosytu :)))))) bo w sumie az sie prosi o odsluch przetwornikow na tym samym transporcie, nawet logika to nakazuje, nie przychylam sie tez do waszej odwaznej opinii ze transport nie ma znaczenia...

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

jar1, 1 Lut 2006, 12:33

>Jest szansa, aby to wykonać w najbliższej przyszłości? Mielibysmy wtedy róznice tylko w DACach

>(teoretycznie).

No jeżeli NOS mnie zmobilizuje;-)

A nie ma ktoś cedeka z napędem Sony z wyjściem coaxialnym kto mógłby wpaść?

Zresztą idealnych warunków nie osiągniemy - Stelmach DAC jest założony w środku i nie ma na to rady.

Jarek, nie chcemy oczywiście nadużywać Twojego dobrodziejstwa ale może przytaszczyłbyś Rotela - to mniej więcej pólka tego soniaka.

Jeśli koledzy z KAiM zgodzą się mam pewną propozycję.

Porównanie DACów z tym samym transportem jest obecnie niewykonalne

zatem proponuje że wyślę pocztą swój transport . Jest to modyfikowany Marantz

którego ogólny koszt z modyfikacją wyniósł ok 500zł . W ten sposób zostanie

przynajmniej zachowana rownowaga cenowa międzi zestawami Marantz+ NOS

i Sony + Stelmach . Oczywiscie to wszystko nie wyklucza odsłuchania w celach poznawczych

jako transportu Lektora.

Watery- wciąż mylice cd. jako transport z transportem. Zorro oferuje Wam Marantza transport a nie cd. jako transport :):) Polecam więc spróbować z czystej ciekawości. Słuchałem tego u siebie.

A nie ma ktoś cedeka z napędem Sony z wyjściem coaxialnym kto mógłby wpaść?

Walery odezwij się do mnie na maila jesli masz ochotę. Mam prawie dziewiczego CDP-XB 930 QS z coaxialem. Mogę go wypożyczyć na odsłuch. Sam nie mogę wpaśś bo na weekend wyjeżdzam a poza tym jak mnie ostanio Jar1 zaprosił to nie chcę się wpraszać....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.