Skocz do zawartości
IGNORED

Technics sl-bd 20 de v reloop rp1000 mk3

kichanadeta

Rekomendowane odpowiedzi

Który z wyżej wymienionych wybrać ? Będzie to mój pierwszy gramofon, ceny zbliżone ok 600 zł, nie chce kupować używanych. Proszę o rade, z góry dziękuję.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Jezeli to jest ten Technics, o ktorym mysle (mocowanie T4P - wkladka EPC-P34), to ja zdecydowanie wybralbym Reloopa. Zebral pochlebne opinie. Co ciekawe, brzmienie lepiej oceniono niz np. brzmienie Pro-Ject Debut.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja wybralbym Reloopa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sam kupiłem tego Reloopa (djshop.pl) i jestem bardzo zadowolony (porównywałem z Pro-Ject Debut). Wkładka AT pewnie pójdzie z czasem do wymiany ale z preampem Monacoru i integrą NADa gra naprawdę dobrze. Polecam!

• 2 tygodnie później...
  • 9 miesięcy później...

Bylem wlasnie na etapie poszukiwac gramofonu jak wyszedl ten artykul. Przeczytawszy entuzjastyczne recenzje Reloopa tez chcialem go kupic, wiec wybralem sie do typowo DJ-skiego sklepu i pogadalem z wlascicielem. Oto co powiedzial:

1. model 1000 nie jest nawet DJ-skim gramofonem bo ma naped paskowy i moznaby go szybko zajechac!

2. Za te niecale 600 zl dostajech gramofon z wkladka - w tej cenie nie ma wliczonej pokrywy! Dodatkowy koszt min. 100 zlotych

3. Wkladke AT3600 radzil mi natychmiast wymienic. Powiedzial, ze najtanszy Ortofon jest lepszy niz ta wkladka, ale i tak zaproponowal cos drozszego.

4. Jako zalete ze swojego punktu widzenia wymienil ramie w ksztalcie S

5. Najlepiej byloby zainwestowac w model 4000, ale to juz chyba prawie 1000 zl (i nadal bez pokrywy)

A kiedy powiedzialem, ze chce sluchac rocka, blusa, itp. to natychmiast powiedzial, ze lepiej zebym wybral sie do sklepu typowo audiofilskiego. I chwala mu za uczciwe postawienie sprawy.

Zadalem takze na tutejszym forum pytanie co lepiej kupic: Reloopa 1000 czy Debut'a III i powiem szczerze: troszke zostalem olany. Odezwal sie do mnie jedynie niejaki Maciek, ktory mial podobny problem. Stanelo na tym, ze on ma Reloopa model 2000, a ja PJ Debut'a III... i bardzo go sobie chwale.

Nauczylem sie wtedy tutaj jednego: to co DJ-skie jest tutaj zakazane! Przykre, ale prawdziwe :-(

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.