Skocz do zawartości
IGNORED

posiadacze WB842 : pytanie

fobi

Rekomendowane odpowiedzi

Jgx z tego co ja wiem to THOMSON WB 842S był wydany w specjalnej serii SCENIUM i dodatkiem do tego TV jest własnie system HI-PIX. Pierwsze słysze żeby był do wyboru ten model bez Hi-Pixa. Po prostu ktoś przeoczył to w reklamowaniu i nie umieścił tej informacji w linku a cena faktycznie dobra.

Jak powiedziałem wcześniej ja nie widze różnicy między funkcją HI-PIX a 100 Hz. Pytałem nawet LOCOLOCO i potwierdził że musi być dobry sygnał żeby obraz sie różnił. Wiem też napewno że system PIXEL PLUS jest efektowiejszy jeśli chodzi o obraz... ale to juz nieważne. Ja sam na sygnał (pomimo że kablówka) nie narzekam a telewizor polecam bo naprawde cieszy oko z każdej strony.

Acha i nie daj sie nabrać na tekst typu "STOLIK GRATIS". Tego modelu tak jak bez HI-Pixa nie nieżna kupić bez stolika. Stolik jest zintegrowany z TV i nie ma możliwości aby go oddzielić.

Jeśli chodzi o wymiary stolika i różnice między 642 i 842 to poprostu ja przekopiowałem całego posta z innej stronki bez żadnych poprawek (patrz " " ) (czyt. "cytowałem") stąd to zamiesznie. Pozdrawiam.

no dobra Panowie, kilka faktów :

1. szyba się rusza bo da się ją zdejmować do czyszczenia np. jak się zakurzy od środka. Służą do tego specjalne blaszki schowane sprytnie w panelu na przewody. Widzę że lubicie czytać instrukcje tak samo jak ja ;)

2. telewizor da się oddzielić od stolika,trzeba go odkręcić i dokupić specjalne nóżki(to już czytałem a nie sprawdziłem)

3. Geometria jest u mnie do sporej regulacji... Ale podobno to nie problem i chyba trzeba mieć dużo szczęścia żeby kupić "prosty" egzemplarz. O ile to możliwe...

4. Wszystko super tylko jak ustawiam to pudło w pokoju to w żadną stronę nie jest dobrze... Jak się mocno wkurzę to go opchnę i wogóle bez tv zostanę qfa :( Tylko że to już nie wina telewizora tylko mojej zachłanności.

fobi, czyli rozumiem że stolik odkręcasz i co dalej? Nóżki zastępują stolik? Czy poprostu można za ich pomocą powiękrzyć wysokość półki w stoliku? Mam wzmak marantza pm 8000 i zostanie mi około 2 cm. jak go wepchne na dolną półke a niestety ten wzmak grzeje się okrutnie i mam dylemat z tym Thomsonem. Jak już dojżejesz do sprzedania to daj znać:):):)

pozdro

nóżki zastępują stolik i możesz wtedy postawić tv na szafce albo na czym chcesz. Normalnie nie da się tego zrobić bo ten tv ma zaokrągloną podłogę.

Ja mam pm7200 i przymierzałem - o odległość od górnej szyby bym się nie bał,wentylacja będzie. Gorzej z ciężarem,ta szklana półka mocno się wygięła pod wzmacniaczem a stał na niej dosłownie minutę. No chyba żeby zastąpić szkło jakimś plexi.

A jeśli chodzi o grzanie jeśli jednak by sam : można zdjąć górną półkę albo zastosować niższe nóżki we wzmacniaczu i już masz dodatkowy 1cm.

A co do sprzedaży - do Ciebie byłby problem z transportem... opakowania nie ma bo trzeba je zniszczyć żeby rozpakować sprzęt. Na terwnie wawy to by się przewiozło bezpiecznie bez problemu...

ps.sprawdzaj maila :)

aha, jest to 27m2 salon z kuchnią. Tylko że w postaci pięcokąta i na dwóch ścianach są okna co kompikuje sprawę ustawienia. Teraz ustawiłem tak że mam ponad 3,5m do ekranu i przetestuję czy nie jest za daleko. Bo niecałe 2m to było za blisko.

• 2 tygodnie później...

odgrzewam temat :)

wczoraj pierwszy raz podłączyłem componentem DVD i obejrzałem sobie film. No muszę powiedzić że obraz jest bardzo czysty. Nie będę się rozpisywał bo raczej dzwięk w stereo mogę opisać a z wizją nie mam doświadczenia ;) ale jest naprawdę dobrze. Żadnych przeszkadzajek typu latające pixele jak na obrazie z kablówki nawet przy oglądaniu z 1m było czysto.

DVD to pianocraft.

To co mnie denerwuje w tym tv to działanie automatycznego doboru formatu obrazu : działa z opóźnieniem i niektórych "dopasowań" nie rozumiem.

odgrzewam temat :)

wczoraj pierwszy raz podłączyłem componentem DVD i obejrzałem sobie film. No muszę powiedzić że obraz jest bardzo czysty. Nie będę się rozpisywał bo raczej dzwięk w stereo mogę opisać a z wizją nie mam doświadczenia ;) ale jest naprawdę dobrze. Żadnych przeszkadzajek typu latające pixele jak na obrazie z kablówki nawet przy oglądaniu z 1m było czysto.

DVD to pianocraft.

To co mnie denerwuje w tym tv to działanie automatycznego doboru formatu obrazu : działa z opóźnieniem i niektórych "dopasowań" nie rozumiem.

A problem z ustawieniem w pokoju jak miałem tak mam... już byłem blisko myśli żeby coś płaskiego na ścianę kupić albo projektor... Ale jeszcze kombinuję

Witam Panów.

Właśnie mnie naszło żeby kupić jakiś odtwarzacz DIVX a konkretnie rozglądałem sie za Mantą - Emperor 3.

Podłączaliście już do telewizora taki lub podobny wynalazek? Chodzi mi o odbiór Divixa i Xvida? Jak wygląda efekt końcowy, czy obraz nie budzi zastrzeżeń???

Pozdrawiam!!!

ja bym wynalazków nie brał... sam zamierzam kupić Pioneera 380 i wgrać nowy soft = czyta wszystko a na pewno dużo lepsza jakość wszystkiego od tych marketowców.

Oglądałem LOST na divx z pianocrafta i tragedii nie było

• 2 tygodnie później...

Witam.

Kolejna sprawa.

Fobi może ty mi doradzisz (podpowiedzi innych forumowiczów mile widziane).

Podłączałeś ostatnio DVD z TV kablami COMPONENT. OK ale jak miałes podłączone wczesniej i czy jest różnica w obrazie???

Do czego zmierzam :)?

Ja mam aktualnie połączenie EURO (RGB) - EURO (RGB) i chce zamienić to na COMPONENT z progressive scan. Podobno lepszy efekt. Choć wyczytałem na forum że jeśli są dobre kable EURO to nie bedzie dużej różnicy w obrazie. Jak sytuacja wyglądała u Ciebie??? Jakie kable kupiłes i może jakie polecasz???

Z tymi kablami to jest zakręcona sprawa.

Zastanawiam sie jeszcze nad wymianą kabli od głśników. Wciąż mam kable które były dołączone do zestawu KD a pewnie tanie cieńkie kable dołączone gratis nie oddają w pełni tego co mogą oddać lepsze jakies firmowe kabelki dlatego osobiście dźwięk też chce poprawić.

Pozdrawiam...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.